A Horvát rally VB futam nevezési listája
WRC, WRC2, WRC3

Megjelent az április 20-23. közötti Horvát rally VB futam rajtszámos nevezési listája ami nagyjából véglegesnek tekinthető. Kisebb dolgok szoktak még pontosításra kerülni, de nagy változások nem várhatóak ennek megfelelően egyelőre 57 autó indulása várható.

wrc_2023_hero_1.jpg

Ami látszik, hogy mindössze 9 db csúcs kategóriás Rally1-es autó lesz, ami elég kevés bár sokkal több máshol sem szokott lenni. Ez gyakorlatilag négy Toyotát (Ogier, Rovanpera, Evans, Katsuta), három Hyundai-t (Neuville, Lappi, Breen) és két Fordot (Tanak, Loubet) jelent.

Lesz viszont 25 db Rally2-es autó, ezek nagy része mindenféle bajnokságba van nevezve úgy is, mint WRC2, WRC2 Masters vagy WRC2 Challenger. Itt (is) igen parázs csatákat várhatunk majd, az elmúlt három versenyen látottak legalábbis erre engednek következtetni. Itt a Rally2-es autóknál rögtön lesz két Magyar egység, egyikük a Herczig Norbert – Ferencz Ramón páros, akik Skoda Fabia Rally2 Evo-val neveztek a WRC2-be. Másikuk szintén Skoda Fabia Rally2 Evo-val neveztek, de ők a WRC2 Mastersbe, ők a László Zoltán – Zsíros Gábor kettős.

wrc_cro_nev_lista_1.jpg

Következő népesebb géposztály a Rally3-as autóké, itt most 11-en indulnak majd. Ebben a géposztályban egyelőre csak Ford Fiesták állnak rendelkezésre, ugye ezek az autók valamilyen szinten a Rally4-esek tovább fejlesztett verziói és az egykori N-es Subaruk, Mitsubishik hiányát hivatottak pótolni, tehát ezek is turbósak és négykerék meghajtásúak. Hamarosan a Renault Clióból is várható ebbe a kategóriába versenyautó, de az még legalább 3-4 hónap. Na de a lényeg, hogy a Rally3-as autóknak is vannak különféle bajnokságok, úgy is mint WRC3 vagy Junior WRC (JWRC), utóbbiba csak meghatározott életkorig lehet nevezni.

Maradt még 9 db Rally4-es autó ahol az egyik versenyzőpáros ismét magyar lesz, ő a korábbról helyi ismeretekkel is rendelkező Szilágyi János és navigátora Váradi Alexandra, ők egy Peugeot 208-cal próbálnak szerencsét.

És végül, de nem utolsósorban három helyi páros nevezett még Rally5-ös Renault Clióval.

wrc_cro_nev_lista_2.jpg

Egyelőre ennyi a hír, a nevezési lista itt is elérhető, https://www.wrc.com/?proxy=redaktion/Season-2023-NEWS/WRC/March/Croatia-Rally-Entry-List.pdf

Szöveg: Tommy

Fotó: www.wrc.com, https://rally-croatia.com/en/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4318082302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása