Részletek az októberi WRC Central Europe rallyról
WRC

Idén előszőr rendezik meg a rallyvilágbajnokság történetében a Németország, Ausztria, Csehország összefogásával megvalósuló Central Europe Rallyt. Az aszfaltos utakon zajló verseny időpontja október 26-29. és a németországi Passau lesz a versenyközpontja valamint a célceremónia helyszíne is.

A rally VB futamokon jól megszokott menetrendtől eltérően ezen a futamon szerdán (október 25-én) tartják majd a bemelegítő shakedown szakaszt mely nem messze lesz Passautól. Csütörtökön a mezőny elmegy Prágába és aznap délután a prágai várban lesz a rajtceremónia majd egy nyitó szuperspeciállal elkezdődik a rally.

ford_9.jpg

A prágai bemutatót és az azt követő, csütörtöki (október 26-i) nyitószakaszt követően három napos versenyt terveznek, a versenyzők csaknem 320 kilométert tesznek meg az idővel szemben, és összesen nagyjából 1370 kilométeres táv vár rájuk. A versenyautók mind a 18 gyorsasági szakaszra a bajorországi passau-i versenyközpontjából indulnak el. A célceremónia vasárnap délután (október 29.) lesz szintén Passauban. A Central Europe Rallyval kapcsolatos minden fontos információ elérhető a www.centraleuropeanrally.eu oldalon.

Pénteken reggel a Passau Messepark rendezvényterületéről indulnak útnak a csapatok Csehország délnyugati részébe, ahol hét gyorsasági szakaszon lépnek pályára. Napközbeni szerviz nem lesz, de tankolni és gumit cserélni lehet majd. A nap fénypontja a Cinov szuperspeciális szakasz délidőben. A prágai szuperspeciálhoz hasonlóan ez is egy nagyszerű eseménynek ígérkezik. Este a csapatok visszatérnek Passauba, a nyitónapon a dolgok jelenlegi állása szerint 140 kilométernyi gyorsaságit tesznek meg a párosok.

cer_maps.jpg

Szombaton a Duna és az Inn folyó mentén jutnak el a csapatok az ausztriai Innviertel régió és az Alsó-bajorországi hat gyorsasági szakaszra. A három ország - Németország, Ausztria és Csehország - határa nincs messze egymástól így a három ország rajongóinak nem kell messzire utazniuk, de a magyar szurkolóknak is könnyen elérhető távolságban lesz ez a verseny.

Vasárnap négy gyorsasági szakasz marad ismét a Mühlviertel régióban (Ausztria) és Alsó-Bajorországban (Németország). A verseny befejezése és az azt követő célceremóniát kora délutánra tervezik Passauban.

yaris_3.jpg

Szöveg: Tommy, Central Europe Rally

Fotók: www.centraleuropeanrally.eu 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6118081982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása