Idén áprilisban is lesz Techno Classica Essenben
Essen, Techno Classica

A világ egyik legkomolyabb, főleg oldtimerekkel és klasszikus járművekkel foglalkozó kiállítása a TECHNO-CLASSICA idén április 12. - 16. között immár 33. alkalommal nyitja meg a kapuit a németországi Essenben. A rendezvényt minden oldtimer vásár példaképének tekintik és egyedülálló nemzetközi hírnévnek örvend. Idén a szervezőcég, a S.I.H.A. ismét rengeteg, mintegy 1250 kiállítót vár több mint 30 országból. A gyártók, kereskedők és klubok több mint 2700 gyűjtői autót visznek majd a TECHNO-CLASSICA-ra.

2023-ban számos jelentős évfordulót ünnepelnek majd Essenben, így

  • a 100 éves MG-t,
  • a 75 éves Porsche-t,
  • a 75 éves Citroën 2CV Kacsát,
  • a 70 éves Corvette-et,
  • a 60 éves Mercedes-Benz 600-ast,
  • a 60 éves Mercedes-Benz 230 SL Pagoda-t,
  • a 60 éves Lamborghini-t (a S.I.H.A. különleges kiállítása),
  • az 50 éves BMW 2002 turbót,
  • és az 50 éves Volkswagen Passat-ot.

siha-92_1.jpg

Idén is több világhírű és exkluzív márka úgymond gyári képviselettel jelenik meg a kiállításon.  

Mind közül a legnagyobb lesz talán az Autostadt ami az Audinak, a Škodának, a Volkswagennek, a Volkswagen Haszonjárműveknek és a Volkswagen Classic Parts-nak ad otthont egy körülbelül 1400 négyzetméteres standon. A Porsche és a Ferrari is külön standokon képviselteti magát. Rajtuk kívül a Mercedes-Benz Classic is kivételes kiállítással készül majd, aki látott már tőlük standot az tudhatja, hogy ők nem viccelnek ezzel. Emellett a klubok kezdeményezésének köszönhetően a látogatóknak lehetőségük lesz egy klasszikus Mercedes Benzzel is utazni.

A show több mint 200 különböző autós, motoros klubnak ad otthont. Mesébe illő elkötelezettségük számos autómárka történelmi modelljét állítja majd ki. Van köztük BMW, Fiat, Ford és Opel, de természetesen nem maradhatnak ki a japán gyártók klubjai is. A közönség itt nézheti meg majd az új „Citroën Road” kiállítást.

Crème de la crème, azaz a nemzetközi oldtimer kereskedők

A TECHNO-CLASSICA fényes múltra tekint vissza mint az oldtimer és klasszikus presztízs autók, versenyautók és motorkerékpárok fontos kereskedelmi helyszíne. Ezért nem meglepő, hogy 2023-ban ismét a nemzetközi kereskedők és vezető aukciós házak crème de la crème jelenléte az eseményen. Az itt összegyűlő, gazdát cserélő egyedi minőségű járművek kínálata mindig lenyűgöző.

A történelmi járművek mellett a TECHNO-CLASSICA számos izgalmas témát mutat be a szektorból. Jelen vannak a nagyobb autóklubok és biztosítók. Az autórajongók alkatrészek és kiadványok/katalógusok széles skálájából válogathatnak a mindenféle egyéb autó- és életmódcikkek – úgy is mint például ruházat, modellautók, stb. - mellett. Az International Road of Automobile Artistry, röviden Artists’ Road, rengeteg betekintést enged a tehetséges szakemberek munkájába. A TECHNO-CLASSICA örömmel nyújt széleskörű támogatást két non-profit jótékonysági kezdeményezésnek, a Lebenshilfe Gießen szociális lakáscélú jótékonysági szervezetnek egyedülálló oldtimer adományozási kampányával és a Stiftung Kinderherz, a gyermekek szívbetegségeivel foglalkozó jótékonysági szervezetnek.

Ismét lesznek hőn áhított díjak, nyeremények. A Concours d'Elegance versenyen egy szakértő zsűri díjazza a show legjobb járműveit. A Club Grand Prix versenyéről – amelyet a TECHNO-CLASSICA legimpozánsabb klubstandjának ítélnek oda – egy elkötelezett zsűri dönti majd.

siha-7.jpg

Jegyek már kaphatók az interneten, de a helyszíni jegypénztáraknál is megvásárolhatóak lesznek.

A TECHNO-CLASSICA 2023 április 12-én 13.00-kor nyit és 16-án 18:00-kor zárja kapuit.

Akit érdekel az autósvilág ezen irányzata, van rá ideje és pénze annak ajánlom, hogy legalább egyszer látogasson el Essenbe mert amíg az ember ezt nem látja élőben addig nem tudja elképzelni annak méreteit, kínálatát és azt a hangulatot amit átsző a kiállított járművek varázsa és értéke.

Szöveg: Tommy és TECHNO-CLASSICA

Fotók: TECHNO-CLASSICA

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr2118079334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.03.24. 14:29:42

Most izgulok kicsit, tavaly nagyon gyengus volt a rendezvény, gyakorlatilag SENKI sem jött el a gyári kiállítók közül.

Ott pislogtunk hogy mi ez a pár márkaklub autó "Audi" standként, és hová tűnt a Mercedes a neki dedikált csarnokból (ahol csak márka és modell klubok és specialisták voltak). A Jagárt már nem is kerestük a Brexit óta.

A szervezők ígérete szerint a gyártók most visszatérnek, remélem nem vezettek meg. A ETC legnagyobb fegyvere eddig a gyárii standok voltak.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.04.25. 16:26:17

Végül nem volt rossz, bár a régi fénykortól (2016-2019) lényegesen elmaradt a gyári jelenlét, és a kereskedők standjai (egzostive.com/volkswagen-mercedes-and-ferrari-returned-to-techno-classica-with-a-big-show/ ) messze voltak attól amit az ember a Mercedes vagy a BMW villantott régen. A kereskedők standjai azért ezektől messze voltak dekorációban, volt ahol összezsúfoltak 10 autót egy kis területre, hogy alig lehetett megnézni őket, a legolcsóbb 1 millió eurós Gullwing a legdrágább 5 milliós 275 GTB. Hiányzott a megfelelő tálalás.

Azért az Audi Tradition hozott két Quattrót is a saját standjára, a Skoda is szép standdal készült (legfiatalabb egy 20 éves Fabia WRC), és persze rengeteg álomautó Ferrari SF90 és Mercedes SLStől világháború előtti Art Deco csodákig.

De nem vagyok benne biztos hogy jövőre kimegyek. A Retromobile-t jobban sajnálom hogy kihagytuk.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása