Alberto Battistolli teljes rally Európa bajnoki szezont tervez 2023-ra
ERC

Alberto Battistolli tervei szerint a 2023-as FIA rally Európa bajnokságon ugyanazzal a navigátorral és csapattal indul akikkel a tavalyi évben is, de a feltörekvő olasz sztárjelölt az idén egy vadiúj Škoda Fabia RS Rally2-vel próbál majd szerencsét.

A 25 éves Battistolli 2022-ben a hetedik helyen végzett az ERC-ben. Legjobb szezonbéli versenyhelyezése a portugáliai Rally Serras de Fafe-n egy ötödik helyezés volt melyet az olasz Delta Rally csapat által biztosított előző generációs Skoda Fabia-ban ért el.

A 2023-as ERC szezonban az ACI Team Italia által támogatott pilóta – akinek honfitársa Simone Scattolin-i diktálja majd az itinert – az új Škoda Fabia Rally2-es versenyautó volánja mögött fog egy teljes, nyolc futamból álló ERC programot teljesíteni a Delta Rally csapat technikai támogatásával. Ha mindez összejön neki, akkor októberben a Rally Hungaryn is láthatjuk őt versenyezni.

battistolli_1.jpg

„Látni akarom, hogy a tavalyi évben szerzett önbizalom és tapasztalatok segítenek-e változtatni annak érdekében, hogy képes legyek egy- egy futamon és az év végi értékelésben is a dobogóra állni” – mondta Battistolli 2023-as céljairól. „Tudom, hogy ez egy távoli dolog, de bízom benne, hogy valóban változást hozhat. Ebben segíthet az is, hogy több minden a régi marad, ugyanaz a csapat, ugyanaz a navigátor csak az autó lesz más, az új Škoda Fabia amit már nagyon várunk. Jó évnek nézünk elébe.”

A 2023-as ERC szezon március 10. és 12. között indul a portugáliai Fafében és Battistolli alig várja, hogy építhessen a tavalyi ötödik helyére amelyet 12 hónappal ezelőtt Észak-Portugáliában ért el. "Fafe-ban őrült körülmények voltak tavaly és az ötödik helyen értem célba. Amikor mindenki másnak gondja volt én vigyáztam az autóra, néhol talán túl óvatosan is mentem" - mondta Battistolli. "De ez egy jó stratégia volt, az idei eredmény a körülményektől és a hozzáállásomtól függ." Az olasz szövetség, az Automobile Club d'Italia kitartó támogatásáról Battistolli hozzátette: „Mindig öröm, ha támogatást kapok a saját hazámtól és büszke vagyok arra, hogy a szövetség támogat engem és hordozhatom a nevüket egész Európában.”

battistolli.jpg

Szöveg: Tommy és https://www.fiaerc.com

Fotók: https://www.fiaerc.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5318044004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása