Erik Cais Skodával támad a WRC-ben és az ERC-ben
WRC, ERC

A mindössze 23 éves cseh rally versenyző Erik Cais ma jelentette be, hogy 2023-ban egy vadiúj Skoda Fabia RS Rally2-vel fog indulni a rally világbajnokság keretein belül a WRC2-es bajnokságban. Tervek szerint hét futamon fog részt venni, az első a szezonnyitó Monte-Carlo rally lesz. Utána jön a Horvát rally, a Portugál rally, a Szardínia rally, a Finn rally, a Görög rally és végül a Közép - Európa rallyval zárul a WRC2-es szezonja. Ez utóbbi valamelyest hazai futama lesz tekintve, hogy Németország, Ausztria és Csehország közösen rendezi meg. Erik Cais egyúttal csatlakozik a RedBull által támogatott versenyzőkhöz is. 

cais_2.jpg

Ezenkívül a rally Európa bajnokságon is tervezi a részvételt, azon öt futamot jelölt meg. Ezek a szezonnyitó Rally Serras de Fafe - Felgueiras - Cabreira e Boticas majd a Rally Islas Canarias, a Tet Rally Liepāja, a Rally di Roma Capitale és hazai futama a Barum Czech Rally Zlín. Cais azt mondja a teljes nyolcfordulós ERC hadjárat még nem dőlt el – csapata még keményen dolgozik azon, hogy további Európa-bajnoki futamokon is indulhasson. "Az elmúlt három szezont a Ford Fiesta Rally2 kormánya mögött töltöttem és elég sok tapasztalatot szereztem a négykerék-meghajtású autó vezetésével kapcsolatban" - magyarázta. „Jövőre az új Škoda Fabia RS Rally2 lehet a siker kulcsa."
"A Škoda Motorsport műszaki támogatása a rendelkezésünkre áll, és nagyon várom, hogy rajthoz állhassak az új autóval. Mivel a cseh Autoclub AČR és a Cseh Köztársaság képviselői is vagyunk ezért így szívesen vezetek cseh autót."

cais_5.jpg

Az autót és a szervizhátteret a Jaroslav Orsák vezette ORSÁK RALLY SPORT csapat biztosítja majd. "Szeretnénk egy kétnapos tesztet lebonyolítani még a karácsonyi ünnepek előtt, hogy Erik megismerhesse az új Fabia RS Rally2-t” – magyarázta Orsák.
"A szerelők ezután szétszedik az egész autót, hogy megtanulják, hogyan kell vele dolgozni és tudják hová kell nyúlni ha szükséges. Januárban újabb kétnapos tesztet tervezünk a WRC Monte-Carlo Rallye előtt."

cais_1.jpg

Szöveg: Tommy, www.wrc.com, https://www.fiaerc.com/erc/

Fotók: Skoda Motorsport, Erik Cais

cais_4.jpg

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4817998606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása