Tavasszal jön a Renault Clio Rally3

A Renault és az Alpine Racing megerősítette, hogy a Renault Clio Rally3 versenyautó fejlesztése egy komolyabb szakaszba lépett. Az első négykerék - meghajtású Clio-t, amelyet a Viry-Châtillon csapatok, mint a Manufacture Alpine és a BWT Alpine F1 Team enstone-i gyára közösen tervezte.

A kezdeti fejlesztési program több mint 4.500 teszt kilométernyi teszteléssel zárult. Tapasztalt versenyzőkkel aszfaltos és murvás utakon egyaránt sokat mentek az autóval. 

A Renault Clio Rally3 jelenleg az FIA Rally3 homologizációs folyamatán megy keresztül amely várhatóan áprilisban fejeződik be, így az új autó egy (inkább késő) tavaszi versenyen debütálhat.

A Renault Clio Rally3-at hivatalosan 2023. január 15-én mutatják be az andorra-i Pas de la Casa versenypályán.

cliorally3.jpg

A Renault Clio Rally3 fejlesztési/tesztelési munkái 2022. május 24-én kezdődtek és néhány napja értek véget Spanyolországban.
A 22 napos tesztelés során a modellel több mint 2500 kilométert tettek meg aszfalton és több mint 2000 kilométert murván ami alatt rendkívül pozitív teljesítményt nyújtott remek megbízhatóság mellett. Nyolc versenyző pilóta és tizenegy navigátor vett részt a teszteken akik a Clio Trophy France aszfalt és murva menői voltak. A Renault Clio ezen verziója az FIA rally piramisában a négykerék meghajtású versenyzésben való ugródeszkaként használt Rally3-as kategóriájú autó lesz ami az egykori Gr. N-es kategória hiányát avatott pótolni. 

Amíg a hivatalos bemutatóra várunk ami ugye 2023. január 15-én vasárnap lesz a Pas de la Casa versenypályán Andorrában addig megnézhetjük az új Renault Clio Rally3-at működés közben.

Szöveg: Renault Sport, Tommy

Fotó, videó: Renault Sport

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8117990890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása