Hírek a 20. Rallylegendről
Rallylegend

Megjelentek az október 14-16. közötti immár 20. Rallylegend gyorsasági szakaszainak áttekintő térképei. Nagy meglepetés nincs bennük.

lancia_037_rallylegend_1.JPG

Péntek reggel lesz a szokásos helyen és irányban a nem kötelező bemelegítő shakedown szakasz, majd este szintén a szokásos két gyorsasági (a San Marino és az I Laghi) melyeket kétszer kell teljesítenie a párosoknak. A két kör között a már jól bevált, látványos és jó hangulatú átcsoportosítóval a san marinói várban.   

rl_2022_maps_14.jpg

Szombaton három gyorsasági (a látványos visszafordítókkal végződő La Casa, a jól ismert hosszú nyújtott jobbossal "végződő" Piandavello és a gyártelepi The Legend) szintén két körben vár a mezőnyre, ezekben sem találunk semmi újdonságot.

rl_2022_maps_15.jpg

És idén vasárnapra is marad két gyorsasági (a The Legend és a nagy ugratós Le Tane) szintén két körben.

rl_2022_maps_16.jpg

Annyi újdonság várható az idén, hogy csütörtök este lesz valami nézőcsalogató szakasz a versenyközpont környékén melyet az Eberhard óragyár nevével fémjelezve Eberhard Time Challenge-nek neveznek el, de erről egyelőre nem áll rendelkezésre bővebb információ.

Közben július 27-én elindult a versenyzői nevezés is mely egészen szeptember 26-ig tart, remélhetőleg sok szép színes autó gyűlik össze idén is San Marinóban.

Az idei Rallylegend egyik központi témája a 40 éves Lancia 037 Rally lesz melyet sok egykori kiváló versenyző meghívásával igyekeznek emlékezetessé tenni. Többek között Markku Alen, Walter Rohrl, Miki Biasion, Dario Cerrato, Fabrizio Tabaton, Tonino Tognana, Adartico Vudafieri és Andrea Zanussi. Közülük többen jelezték már részvételüket az eseményen. 

Ezenkívül ígérnek még vadiújonnan épített Gr-A-s Subaru Impreza bemutatót a McRae család több tagjának a  részvételével.  

De idén 50 éves a rally világbajnokság, csodálkoznék ha ezzel kapcsolatban ne lenne valami felejthetetlen megemlékezés.  

Szóval biztos sok szép színes program lesz idei, immár 20. Rallylegenden is, bízzunk benne, hogy szabadon utazhatunk majd, hogy élőben is láthassuk ezt a kiválónak ígérkező rendezvényt.

Szöveg: Tommy

Fotók, térképek: https://www.rallylegend.com/en/home-en/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr817903383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása