Lett győztes a Lett rally EB futamon
ERC

Az elmúlt hétvégén Lettországban zajlott a rally Európa bajnokság idei ötödik fordulója a rendkívül tempós murvás utakon rendezett Liepaja rally.

A verseny lebonyolításában nem volt újdonság. Pénteken shakedown majd szombaton három gyorsasági két körben, közel 86 km hosszban. Vasárnap pedig újabb hat gyorsasági várta még a mezőnyt bő 95 km hosszban.

torn.jpg

A futam nevezési listáján 81 párost találhattunk, köztük három magyarét. Ők voltak a László Martin – Berendi Dávid kettős Renault Clio Rally4-gyel, a Herczig Patrik – Varga Kristóf páros Renault Clio Rally5-tel és a Csomós Miklós – Nagy Attila egység Skoda Fabia R5-tel. A résztvevőket illetően világrengető meglepetést nem találtunk. A legérdekesebb talán, hogy pár évnyi kihagyás után visszatért Európába a korábbi gyári WRC menő és WRC futamgyőztes új-zélandi Hayden Paddon – John Kennard kettős egy Hyundai i20 Rally2-vel. Paddon feltett szándéka, hogy visszakerüljön a nemzetközi rallysport keringésébe, ennek volt talán az első lépése, hogy itt kipróbálta magát.

paddon_1.jpg

Három futammal ezelőtt érdekes trend alakult ki a rally EB-n, ki tudja meddig tart, nincs jelentősége, de jópofa lenne ha így maradna. Történt ugyanis, hogy a szezon harmadik futamát a spanyolországi Kanári szigeteki rallyt a spanyol Nil Solans nyerte meg, az azt követő Lengyel rallyt a lengyel Mikolaj Marczyk, míg a legutóbbi lettországi Liepaja rallyn a mindössze 22 éves lett Martins Sesks diadalmaskodott az MRF gumigyártó csapatának Skoda Fabia Rally2-es autójával. De ő most ezt nagyon megnyerte ugyanis az összes gyorsasági szakaszt behúzta így több mint egy perces előnnyel megnyerte hazája rally EB futamát.

sesks.jpg

Magyar párosaink közül Csomós Miklósék a Skoda Fabia R5-tel az abszolút értékelés 11. helyén értek célba. László Martinék sajnos kiestek a versenyből míg Herczig Patrikék az RC5-ös kategória negyedik helyén fejezték be a futamot.

A 2022. évi Liepaja rally EB futam végeredménye az alábbiak szerint alakult,

lett_vege.JPG

Következő rally EB verseny az aszfaltos utakon zajló Róma rally július 22-24. között. Majd kiderül ki fog ott diadalmaskodni, mindenesetre nyerte ezt már olasz versenyző, hátha folytatódik a pár bekezdéssel fentebb leírt „trend”, hogy egyes futamokon hazai pilóta diadalmaskodjon, de ehhez biztos lesz pár szava a mezőny nagy részének.

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com/erc/

Eredmények: https://www.ewrc-results.com/

lett1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr10017875239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása