A Zengő Motorsport marad a WTCR-ben
WTCR

Ma reggel jelentette be a Zengő Motorsport, hogy az idei évben is maradnak a túrautó világkupa sorozatban a WTCR-ben méghozzá Robert Huff-fal és Nagy Dániellel! Így Michelisz Norberttel (Hyundai) és Tassi Attillával (Honda) kiegészülve három fősre nőtt a sorozatban résztvevő magyar versenyzők létszáma. 

A 2021-ben futamgyőzelmet szerzett csapat az idén két autósra és versenyzősre csökkentette a létszámot, újra szerződtetve a korábbi (2012) túraautó világbajnok Robert Huff-ot és a tehetséges és tapasztaltnak mondható Nagy Dánielt. A csapat és a versenyzők is teljes szezon részvétellel számolnak. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Cupra Leon Competición versenyautókkal fognak versenyezni. 

02-rob-huff-1-scaled.jpg

A bajnokság jövő héten azaz május 7-8-án kezdődik a franciaországi Pau utcai pályán. 

Zengő Zoltán elmondta, "Nem akarok jóslatokba bocsátkozni, hogy milyen eredményt érhetünk el az idén, a szezon végén majd meglátjuk, de nagyon magabiztosak vagyunk a két versenyzőnkkel, Rob Huffal és Nagy Danival. Megvan Huffy tapasztalata, tehetsége és tudása, és tudjuk, hogy mindent ki tud hozni az autóból, és mindent ki tud hozni magából. Ugyanakkor motiválni fogja Danit és segíteni fog neki a fejlődésben és segít megtalálni Daninak a szükséges precízséget, pontosságot. Úgy gondoljuk, hogy ez, hogy a csapatban van egy korábbi világbajnok és egy tehetséges fiatal magyar pilóta ez egy jó összeállítás. Idén arra koncentrálhatunk amin az elmúlt években dolgoztunk és azon fogunk dolgozni, hogy megmutassuk és bebizonyítsuk, hogy amit tavaly Szocsiban tettünk az nem volt véletlen és újra megtehetjük. Idén két autóra és két versenyzőre kell összpontosítsunk, ha tavaly sikerült a négy autós csapatot üzemeltetni akkor ezzel nem lehet gond és remélhetőleg még több sikerünk lesz mint tavaly."

A 42 éves Rob Huff, aki 2012-ben megnyerte a WTCC-t és pályafutása során nyert három futamot is (köztük egyet tavaly Zengőékkel) elmondta, „Van az ősrégi mondás, hogy csak az utolsó versenyed vagy és mi a Zengővel mindkét tavalyi utolsó versenyt megnyertük. A Zengő Zolival mindketten elég idősek és bölcsek vagyunk és kellő tapasztalattal rendelkezünk ahhoz, hogy tudjuk nehéz lesz a szezonkezdet mert elég későn jöttek össze a dolgok, állt össze az idei év, de semmi sem lehetetlen. Bízunk abban az autóban amink van, bízunk a képességeinkben és az a dolgunk, hogy mindent beleadjunk az első futamon és onnan menjünk tovább és ez az amit tenni fogunk. De a WTCR egy világsorozat a világ legjobb versenyzőivel és csapataival állunk szemben a világ legnagyobb kihívást jelentő pályáin. Soha nem könnyű egy versenyszezon, de én és a Zengő csapat teljesen bízunk abban amit csinálunk és mindent meg fogunk tenni, hogy ezt a pályán is megmutassuk a világnak. "

01-rob-huff-2-scaled.jpg

Miután 2018-ban a WTCR Race of Hungary-n szabadkártyás versenyzőként dobogós helyezést ért el a magyar Nagy Dániel egy teljes szezonra kap lehetőséget, hogy megmutassa képességeit.
A Zengő Motorsport CUPRA-motoros PURE ETCR 2021-es szezonja után a 24 éves versenyző a WTCR-be igazol át. „Az elmúlt néhány évben arra vártam, hogy teljes szezont vezethessek a WTCR-ben, de ez soha nem jött össze és amikor úgy nézett ki, hogy az idén sincs lehetőség versenyezni úgy döntöttem abbahagyom a próbálkozást. Ekkor hívott fel régi jó barátom, Zengő Zoltán aki megkérdezte, hogy csatlakoznék-e csapatához és Rob Huffhoz és próbáljuk meg folytatni azt az álmát, hogy magyar mérnököket és fiatal versenyzőket a túraautózás élére állítson világszerte. Nyílván igent mondtam. Rob mindig nagyon kedves volt hozzám, még akkor is amikor a WTCC-ben a mezőny végén kullogtam egy régi autóban. Már most is sokat segít nekem és ez egy csodálatos lehetőség számomra, hogy tanulhassak az egyik legnagyobb túraautó legendától. Sokat jelent számomra és remélhetőleg segíteni fog abban, hogy a pár éve elkezdett tanulási görbém felfelé íveljen. Az a célom, hogy legalább egy futamot megnyerjek, de a motorsport nem könnyű és az biztos, hogy az elején óvatosnak kell lennünk, hogy megismerjük az autót, a gumit és néhány versenypályát. Azt akarom érezni, hogy minden megteszünk/megtettünk a győzelmek érdekében."

04-daniel-nagy-1-scaled.jpg

Szöveg: Tommy, https://www.fiawtcr.com/

Fotók: https://www.fiawtcr.com/  

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5017819529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása