Hayden Paddon visszatér a rali VB-re
WRC, WRC2

A 2014-2018. között a Hyundai Motorsport WRC programjában versenyző - egyszeres VB futam győztes és nyolcszoros dobogós helyezett - új-zélandi Hayden Paddon visszatér a rali világbajnokságra.

Paddont 2018. végén bocsátották el a Hyundaitól. Ekkor visszatért Új-Zélandra és ott a helyi Hyundai importőr segítségével indult mindenféle autóversenyen, de főleg ralikon.

2019-ben az M-Sporttal két alkalommal is megpróbált visszatérni a rali VB-re, de mindkét alkalomnak jókora esés lett a vége. Utána ismét a Hyundai Új-Zélanddal próbálkozott, de a 2020-ban kitört Covid-19 járvány keresztül húzta ezt a projektjét is.

paddon.JPG

De most már biztosra vehető, hogy a Hyundai Új-Zéland támogatásával Paddon még az idén visszatér a rali világbajnokságra egy Hyundai i20 Rally2-vel a WRC2-es kategóriában. Ugyan 2022-ben csak három futam adatik meg számára, ezek az Észt-, a Finn- és természetesen a rali VB-re idén visszatérő Új-Zéland rali lesz.

Ez a mindössze három rali versenyből álló miniprogram egy új kaland kezdete, mivel 2023-ban az új-zélandi pilóta teljes WRC2-es programon kíván résztvenni. Navigátorát sem kell bemutatni, ő a szintén új-zélandi John Kennard aki lehúzott pár szezont Paddon mellett.

Szöveg: Tommy

Fotó: Hayden Paddon twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5317771374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása