Mikkelsen nyerte az Azori rally EB futamot
ERC

Az elmúlt hétvégén tartották a rally EB az ERC aktuális fordulóját az 55. Azori rallyt a Portugáliához tartozó Azori szigeteken.

A verseny murvás utakon zajlott, pénteken hat gyorsasági, míg szombaton hét gyorsasági várt a mezőnyre bő 201 km hosszban.

am_2.jpg

Hazánk EB menője Herczig Norbert nem járt jól a futamon. Pénteken az első gyorson kicsúsztak és bár az autónak nem lett semmi baja olyan szerencsétlenül álltak meg, hogy nem tudták letolni az autót a partoldalról és fel kellett adniuk a pénteki napot. Szombaton újra szerencsét próbált, de a napi első gyorson odaverték a jobb hátsó kereket valamihez és eltört a futóművük úgyhogy végleg feladták a rallyt.

Pénteken a napi utolsó előtti gyorsig a portugál Ricardo Moura állt az élen mögötte a két VB menő Dani Sordo és Andreas Mikkelsen csatázott nagyokat. A napi utolsó gyorson aztán Moura-nak meg kellett állnia mert nem látott a portól, ennek köszönhetően Sordo és Mikkelsen átléptek rajta és Moura visszaesett a harmadik helyre.

01-dani-sordo-scaled.jpg

Szombaton folytatódott a Sordo - Mikkelsen csata, közéjük néha odafért Llarena és Moura. Az EB menő, címvédő Alexey Lukyanuk a szombati első gyorson szedett össze két defektet és mivel nem volt nála több pótkerék és defektes kerékkel nem mehetnek az etapon ezért fel kellett adnia a rallyt.

03-efren-llarena-1-scaled.jpg

A versenyt végül Andreas Mikkelsen nyerte meg, mögötte Dani Sordo ért be míg Efrén Llarena lett a harmadik.

Az 55. Azori rally végeredménye ez lett,

azori_vege.JPGA verseny előtt Herczigék a bajnokság ötödik helyén álltak és nagy reményeket fűztek ahhoz, hogy ha minden jól megy a hátralévő futamokon akkor kis szerencsével és nagy munkával lehetnek akár harmadikok is az év végén. Az Azori rally után maradtak az ötödik helyen, de egyre jobban el vannak maradva az előttük állóktól. Van még három futam, a negyedik helyen Lukyanuk áll ugyanannyi ponttal, előttük Marcyk 18 pont előnnyel. Hát nem lesz sétagalopp és ennél sokkal jobban kell menni mint ahogy itt az Azori rallyn sikerült és akkor a mínuszolásokat figyelembe véve és az ellenfelek esetleges hibázásaira blazírozva lehet még némi esélyük a harmadik helyre, de nagyon nem lesz könnyű dolguk.

A bajnokság élmezőnye így áll az Azori rally után,

bajnoksag_1.JPG

Következő ERC futam a szintén Portugál Fafe rally lesz október 1-3. között.

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7916694736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása