Ismét magyar dobogós a WTCR-en
WTCR

04-attila-tassi-scaled.jpg

Az elmúlt hétvégén zajlott a túraautó világkupa a WTCR idei második versenyhétvégéje a Zöld pokolban, azaz a Nürburgringen.

A verseny a Nürburgring számos nyomvonal variációja közül a 25,378 km hosszú körén zajlott, ami azt eredményezte, hogy a WTCR mezőny mindkét futamon „csak” három kört teljesített. Kevésnek tűnhet, de mivel több mint 25 km egy kör, így nem az és így kiadja a versenyenkénti távot.

A verseny hétvégét megelőző csütörtökön kitört némi botrány ugyanis a már a helyszínen tartózkodó Hyundai csapat vezetője Andrea Adamo bejelentette, hogy a számukra igazságtalannak vélt BoP (teljesítmény kiegyenlítő rendszer) rendszer miatt visszavonja mind a négy pilótájának indulását. Ez ugyebár érintette az aktuális bajnok Michelisz Norbertet is akinek ezzel végképp elúszni látszik a címvédés lehetősége. Az első Zolderi hétvégén is hangos nem tetszését adta már Andrea Adamo aki már akkor azzal fenyegetőzött, hogy ki fog vonulni a Hyundai a WTCR-ből ha nem változtatnak ezen a BoP rendszeren. Most némileg beváltotta ígéretét mert a Nürburgringen nem állt rajthoz egyik autójuk sem. Hogy mi lesz ennek a cirkusznak a vége még nem tudni, egyelőre a Hyundai részéről nem jelent meg hivatalos álláspont és valószínűleg a versenyzőknek is cipzárt raktak a szájára, mert pld. Michelisz közösségi médiás platformjain sincsen semmi információ ezzel kapcsolatban.

05-mikel-azcona-1-scaled.jpg

Na, de mindegy is, majd csak lesz valahogy ez is.

A négy Hyundai-jal csökkentett mezőnyben az első futamot - amit most pénteken tartottak - Esteban Guerrieri nyert meg a Honda Civic-kel. A maradék magyar érdekeltség közül Tassi Attila nem fejezte be a futamot. A Zengő csapatnál viszont Boldizs Bence a 10. míg Kismarty-Lechner Gábor a 11. helyen ért célba értékes pontokat szerezve a csapatnak. A harmadik Zengő autóban a spanyol Mikel Azcona szintén nem ért célba.

5f6f29a9d67f2.jpg

A szombaton tartott második futamot Yann Erlacher nyerte a Lynk&Co-val és itt viszont Tassi Attila a harmadik helyezett lett a Honda Civic-kel. Zengőék közül Mikel Azcona a negyedik helyen, Boldizs Bence a 13. míg Kismarty-Lechner Gábor a 14. helyen ért célba amely pozíciókkal szintén pontszerzők lettek még.

02-yann-ehrlacher-2-scaled.jpg

Az első futam végeredménye az alábbiak szerint alakult,

race1_3.JPG

Míg a második futamon ilyen sorrendben végeztek a srácok,

race2_3.JPG

A hivatalos weboldal szerint a következő verseny a Szlovákiaring lesz október 10-11. között.   

Szöveg: Tommy

Fotók, eredmények: https://www.fiawtcr.com/

07-jean-karl-vernay-scaled.jpg

03-tom-coronel-3-scaled.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1616218092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása