Megvolt az idei első WTCR hétvége
WTCR

01-nestor-girolami.jpg

Az elmúlt hétvégén zajlott a túraautó világkupa idei első versenyhétvégéje. A víruspara miatt eleve alaposan átütemezett és átszervezett bajnokság szezon nyitója sem akart könnyen menni ugyanis eredetileg a Salzburgringen tartották volna  versenyt, de azok két héttel a rajt előtt lemondták az egészet. Így új helyszínt kellett keresni amit a belgiumi Zolderben találtak meg.

03-attila-tassi.jpg

Hazai szemmel nézve nagyszámú magyar érdekeltség sorakozott fel a zolderi rajtrácsra. Michelisz Norbert és Tassi Attila mellett a Zengő Motorsport is nevezett három vadiúj Cupra Leon-nal melyeket Boldizs Bence, Kismarty-Lechner Gábor és Mikel Azcona kormányzott. 

A teljesítmény kiegyenlítő BoP rendszer miatt Michelisznek nem sok babér termett a hétvégén, egy 11. és egy 8. hely a versenyfutamokon. Azzal vigasztalhatta magát, hogy ezzel a két eredménnyel ő lett a hétvége legjobb Hyundai-os versenyzője. 

07-norbert-michelisz.jpg

Tassi Atillának az első versenyen jól jött ki a lépés mert harmadik helyen végzett. A második futamon viszont egy szabálytalanság miatt kapott box áthajtásos büntetés miatt csak az utolsó helyen ért célba.

A Zengő csapatnál a két magyar legény tanulgatja még a Világkupa ízeit. Boldizs Bencének két 17. hely jutott míg Kismarty-Lechner Gábornak egy 19. és egy 18. pozíció adta ki. A csapat spanyoljának Mikel Azconának a 16. és a 11. helyen sikerült célba érnie. 

09-mikel-azcona-1.jpg

A versenyeket Nestor Girolami és Yann Erlacher nyerték meg. A futamok végeredmény az alábbiak szerint alakult, 

Első futam,

race1_2.JPG

Második futam,

race2_2.JPG

A hivatalos weboldal szerint a következő verseny a Nürburgringen lenne szeptember 24-26. között, de a német kormány vírus megelőző intézkedései miatt ez lehet, hogy elmarad akkor viszont a Szlovákiaring következik október 10-11. között.   

Szöveg: Tommy

Fotók, eredmények: https://www.fiawtcr.com/

06-jean-karl-vernay_1.jpg

 

  

  

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9216200332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása