Solberg indul a római rally EB futamon

01-oliver-solberg-rallye-monte-carlo-2020.jpg

2003 rally világbajnokának a norvég Petter Solbergnek a szemtelenül fiatal (18 éves) kisfia Oliver Solberg is rajthoz áll a július 24-26. között tartandó szezonnyitó rally EB (ERC) futamon a Rally di Roma Capitale-n.

A világ egyik legrégebbi autóverseny sorozatának a rally Európa bajnokságnak (ERC) Oliver Solberg a legfiatalabb futamgyőztese miután 2019-ben 17 évesen megnyerte a murvás Rally Liepāja-t Lettországban. Oliver inkább a murvás futamokon szocializálódott, azokon ért el komolyabb sikereket, de a rally nem csak murván zajlik ezért az olasz futam kiváló tanuló helyszín lesz neki a kiváló minőségű aszfalt gyorsaságijaival.

02-rally-liepaja-2020-podium.jpg

A kis Solberg egy Pirelli gumikkal szerelt Volkswagen Polo GTI R5-tel fog versenyezni melyet az olasz Alessandro Perico csapata a PA Racing biztosít számára, az itinert Aaron Johnston fogja neki diktálni. Tervük a tapasztalatszerzés és, hogy célba érjenek. Olivernek a januári Monte-Carlo rally volt az egyik leghosszabb aszfaltos futama, de ott közismerten cudar körülmények voltak. Most a római futam lesz neki egy igazi full aszfaltos verseny. A pályákat még sosem látta, sosem versenyzett még rajtuk. Azt gondolja a kevés aszfaltos tapasztalata ellenére elég gyors lehet, ennek érdekében terveznek pár tesztet a futam előtt.

Oliver Solberg egyébként az ERC keretein belül a fiatal versenyzőknek kiírt ERC1 Junior kategóriában próbál szerencsét és pontokat szerezni. Itt olyan ellenfelei lesznek, mint Erik Cais (Ccehország), Callum Devine (Írország), Dominik Dinkel (Németország), Emil Lindholm (Finnország), Efrén Llarena (Spanyolország) és Miko Marczyk (Lengyelország).

(Jó lenne, ha a hülye vírus miatt kialakult helyzet miatt és az emiatt elmaradt versenyek miatt Oliver eljönne majd kishazánkba a Rally Hungaryra is…)

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com/

unnamed_26.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4915993766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása