Carlos Sainz lett a legjobb rali versenyző

fb_img_1588675065630.jpg

A rali világbajnokság promótere és a főtámogató Pirelli gumigyár összefogásával szervezett, több héten át tartó szakmai és közönségszavazáson 1990 és 1992 rali világbajnoka a spanyol Carlos Sainz bizonyult a világ legjobb rali versenyzőjévé.

Sainz a döntőben a kilencszeres francia ralivilágbajnokot Sebastien Loeb-öt győzte le 57,28 %-os arányban.

Az egy hónapig tartó szavazáson a világ minden tájáról 300.000 ralirajongó adta le voksát míg a döntőben 80.000 ember szavazott Sainz-ra és Loeb-re. A civil szavazók mellett hat kiválasztott szakmai újságírót is bevontak a szervezők.

Carlos Sainz, akit sokan El Matadornak hívtak, profi pályafutása során két VB címet szerzett (1990, 1992), 26 futamgyőzelmet zsebelt be a számtalan egyéb dobogós helyek mellett. Pályafutásában simán benne volt még legalább két világbajnoki cím, de hol ő hibázott (1995 Wales rali) hol az autója állt meg pár száz méterrel a cél előtt (1998 szintén Wales rali). Carlos király gyári versenyzője volt a Toyotának, a Lanciának (félgyári), a Subarunak, a Fordnak és a Citroennek is.    

555.jpg

Rettenetesen gyors és karizmatikus versenyzője volt a rali világbajnokságnak. Nagy szerencsém, hogy a Dakar ralis pályafutását is számolva legalább hatféle autótípussal láttam őt éles versenykörülmények között küzdeni.

Az idén már 58 éves Carlos Sainz elmondta, hogy: nagyon boldog és büszke erre az elismerésre. Nagyon köszöni mindenkinek aki először a döntőbe jutására szavazott másrészt pedig hát nyilván azért is, hogy a döntőben többen szavaztak rá mint Loeb-re. Azt mondta nincs szükség arra, hogy bizonygassa Loeb sikereit és nagyságát a sportágban, de valakinek mindig győzni kell és ez a valaki most ő lett. Elmondta még, hogy mindent a ralinak szentelt alá, a rali volt mindene, az élete, az álmai és most a ralisport nagy családja boldogságot adott neki és mosolyt csalt az arcára.  

Szöveg: Tommy

Fotók: www.wrc.com

carlos.png

 

 

   

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8415661712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2020.05.06. 00:53:05

Azért ez meglepő eredmény. Szegény Burns, egy különdíjat mindenképpen megérdemelne.
Loeab esetében nehéz megmodnani hogy mi lett volna jobb, hiába nyert Makinen 4 címet, mindnél vért izzadt, és közben teljesen különböző, pénzzel és sztárokkal teli ellenfelet nyomott le.
Pusztán a számok nem árulnak el mindent, én Makinenre vagy Loebre szavaztam volna.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása