Idén is lesz Szilveszter rali

Idén december 27-29. között lesz a hagyományosnak mondható utolsó hazai rali futam a Szilveszter rali, hagyományosan a Hungaroringen és azon kívül, immár 21. alkalommal.

79120094_2613539445359901_3053622873013878784_n.jpg

A gyorsaságik össztávja kb. 53 km-t tesz majd ki, nagy meglepetésre itt nem kell számítani, lesz egy valamilyen nyomvonalú Ring külső és egy Ring belső gyorsasági.

A nevezés december 9.-e óta aktív, jönnek is szép számmal a nevezők, lehet, hogy hamarabb le kell zárni a nevezést mint a hivatalos dátum a december 17-e. A hazai harcosok mellett minden bizonnyal szépszámú külföldi delegáció is tiszteletét teszi nálunk, jó lenne ha a rendezőség venné a fáradságot és meghívna 1-2 jól ismert közönség kedvencet is a közeli országokból, pld. Paolo Dianát vagy Christof Klausner-t...

A friss hírekért érdemes követni a verseny hivatalos weboldalát a http://www.szilveszterrallye.hu/hu/koszontunk/?v=b7b82d2dc218 és a facebook csatornát a https://www.facebook.com/events/2520982641517939/ címen.

A verseny az előző évekhez hasonlóan belépőjegy ellenében lesz látogatható, szomorú vagy sem, de ez van. Minden évben megy emiatt a komment háború, de mégis annyi ember van a ringen, hogy szinte lépni nem lehet egymástól. Jegyeket itt lehet megvenni, https://totaljegy.hu/esemeny/szilveszter-rallye-2019/?fbclid=IwAR0XTsTvOaP1kHLpwDR94bRHUx-o0pjC8GO-0_QyRQzOvf6l86ivR5yaY5g

79626941_2742262492492699_4415232865688616960_o.png

Alább pedig a Szilveszter ralival kapcsolatos jó hírt olvashatnak Oláh Gyárfás MNASZ elnök tollából.

"Oláh Gyárfás: „A magyar ralisport ékköve ez a verseny”

Úgy tűnik, idén ismét szintet lép a 21. alkalommal megrendezésre kerülő Szilveszter Rallye. Amellett, hogy számos érdekesség és nagy csata várható a december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen, egyben egy vizsgafeladat is lesz, hiszen jövő évtől a viadal már az Alpok-Adria Rally Cup sorozat zárófutama lesz, már be is került a hivatalos versenynaptárba. Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke kijelentette, 21 év kemény munkájának lett meg a gyümölcse azzal, hogy nemzetközi minősítést szerzett a verseny.

Vélhetően maguk az ötletgazdák sem gondolták volna huszonegy esztendővel ezelőtt, hogy a vidám, óévbúcsúztatónak szánt versenyük, a Szilveszter Rallye odáig jut majd el, hogy egy rangos nemzetközi sorozat, az Alpok-Adria Rally Cup részévé válik. Most eljött ennek is az ideje, és a 21. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye az idei kandidálás után 2020-ban már az AARC zárófutama lesz.
Magát a nemzetközi viadalt 2010-ben rendezték meg először, és 2019-ben 30 csapat vett részt a versenynaptárban szereplő hét viadalon. Jövőre már négy országban rendeznek futamokat, és a hagyományosan december 27-29-e között rendezendő Szilveszter Rallye lesz a sorozat utolsó, 8. futama.

„Mivel mindig is voltak magyar indulói a sorozatnak, így nagyon örülünk annak, hogy magyarországi helyszín és egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező verseny csatlakozik hozzánk. A mostani versenyen mindent átbeszélünk a szervezőkkel, Füredi Andrással és Garamvölgyi Zoltánnal, aztán jövőre elkezdjük a közös életünket. Őszintén remélem, hogy a következő tíz esztendőben számos izgalmas versenynek ad majd otthont az Alpok-Adria Rally Cup sorozatban a Hungaroring és környéke” – jelentette ki Wolfgang Troicher, az AARC szervezője.

„Nagy gratuláció jár a Szilveszter Rallye egész csapatának, hiszen azzal, hogy bekerülnek egy nemzetközi sorozat versenynaptárába, huszonegy éves munkájuk gyümölcsét arathatják le. Mindig is mondtam, hogy a Szilveszter Rallye a magyar ralisport egyik legnagyobb ékköve, amelyre nemcsak a média világában, hanem a hazai és külföldi nézők körében kimagasló figyelem irányul. Biztos vagyok abban, hogy a mostani kandidálás tökéletesen sikerül majd, és jövőre már nemzetközi minősítése lesz a versenynek. Ehhez mind a szövetség, mind pedig jómagam minden segítséget megadunk”

„Ehhez a sikerhez valamennyi magyar és külföldi pilóta hozzájárult, mert évről évre mind nagyobb létszámban álltak rajthoz az évbúcsúztató viadalon. Már csak tényleg az hiányzik a verseny eddigi történelmében, hogy ellátogasson és rajthoz álljon egy gyári csapat világbajnoki vagy Európa-bajnoki menője. Ez nemcsak a verseny, hanem az egész magyar ralisport elismerése lenne. Hiszem, hogy erre is sor kerülhet” 

Az Alpok-Adria 2020-as versenynaptára

Április 24-25. Rally Vipavska Dolina – Szlovénia
Június 06-07. Rally St. Veit – Ausztria
Augusztus 01-02. Rally Citta de Scorce – Olaszország
Augusztus 14-15. Rally Mühlstein – Ausztria
Szeptember 18-19. Rally Niederösterreich – Ausztria
Október 09-10. Herbst Rally Dobersberg – Ausztria
Október 25-26. Rally Piancavallo – Olaszország
December 27-29. Szilveszter Rally – Magyarország (Hungaroring)

Szöveg: Tommy, Szilveszter rally

Fotó: http://www.szilveszterrallye.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7315351534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása