Dani Sordo marad a Hyundainál
WRC

28ded605-b4f9-4a99-8f42-30bd5075e9fc.jpg

A rali világbajnokságon szereplő Hyundai World Rally Team bejelentette, hogy a 2020-as szezonra további egy éves szerződést írt alá a jelenleg is náluk versenyző 36 éves spanyol Dani Sordo-val. 

Sordo a 14 futamos jövő évi bajnokság hét versenyen fog résztvenni a Hyundai i20 Coupe WRC-vel. Az idei az egyik legjobb szezonja, versenyképes és stabil pilótája a Hyundai Motorsport-nak, példának okáért az idei évben ő szerezte meg a csapatnak az első Szardíniai futamgyőzelmet is. A Hyundai 2014-ben történt rali VB-re való visszatérése óta Dani Sordo állandó tagja a csapatnak még ha nem is áll rajthoz minden futamon. Az elmúlt évek alatt a Hyundai Motorsport színeiben kilencszer állhatott fel a dobogó valamelyik fokára és egy futamgyőzelmet szállított. 

A következő futam ahol ismét képviseli a csapatot nem más mint a hazai versenye az október 24-27. között tartandó Spanyol rali lesz. 

398247c2-3082-4a8a-a119-f53631f068b4.jpg

Andrea Adamo csapatfőnök rendkívül elégedett Dani Sordo idei évi teljesítményével, azzal, hogy folyamatosan szállítja az eredményeket és mindenben segíti a csapat azon igyekvését, hogy megnyerjék a rali világbajnokságot. Ennek tükrében logikus lépésnek tartja, hogy újabb egy évre leszerződtették Sordo-t és örül neki, hogy Sordo ebben, immár hetedik éve folyamatosan a partnerük lett.  

Maga Dani Sordo is örül, hogy immár hetedik éve a Hyundai Motorsport versenyzője lehet. Nagyon jól érzi ott magát és sok közös sikerben volt részük, ide értve az első évben elért 1-2. helyezésüket a  Német ralin valamint az idei Szardíniai győzelmet is. Fontosnak tartja, hogy a jövő évben is sikeres és megbízható tagja legyen a csapatnak. Az autójuk nagyon erős és minden talajtípuson verseny-, győzelemre képes. Navigátorával együtt ambiciózusan várják már, hogy a kapott hét futamon a lehető legjobb eredményeket érhessék el. 

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Motorsport

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8715229200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása