Rali Európa bajnoki futam lesz a Zemplénben
ERC, ORB

297621526a8af7fc5c9a7c4417d20c0f.jpg

Sok év kihagyás után bő három hét múlva, 2019. november 8-10. között a Rally Hungary versennyel visszatér Magyarországra a rali Európa bajnokság. A futam központja Nyíregyházán lesz, a gyorsaságikat pedig a Zemplénben kell majd teljesítenie a versenyzőpárosoknak. 

A verseny aszfaltos pályákon fog zajlani. Péntek reggel lesz egy shakedown, utána kvalifikációs szakasz majd aznap este a Rabócsiringen lesz a Szuper Speciál ami már az első gyorsasági is egyben, így az már beleszámít a verseny értékelésbe is.

Szombaton három gyorsasági vár a mezőnyre melyek mindegyikét kétszer kell teljesítenie a mezőnynek, több mint 107km hosszban és a második körbe tartozókat már jó eséllyel sötétben. 

7b9849baee9272036e92eef4e65d9ac4.jpg

Vasárnap is hasonló lesz a felállás. Azaz három gyorsasági vár a mezőnyre melyek mindegyikét szintén kétszer kell teljesítenie a mezőnynek, az utolsó lesz a külön pontokért zajló power stage. Illetve vasárnap az első kör végén a szerviz előtt lesz egy Nyíregyházán teljesítendő városi megmérettetés is. 

Hogy kik jönnek el a hazai EB futamra még nem tudjuk, arra október 31-ig várni kell, akkor hozzák nyilvánosságra a nevezési listát. Az biztos, hogy a hazai futam szervezőinek szerencséje van egy kicsit ugyanis az abszolút bajnoki cím sorsa nem dőlt még el, arra még három versenyző is esélyes. Így minden bizonnyal eljön a tavalyi Európa bajnok orosz Alexey Lukyanuk, a lengyel Łukasz Habaj és a brit Chris Ingram is. Rajtuk kívül szinte biztos, hogy az EB mezőnyben rajthoz állnak Herczig Norberték és ifj. Érdi Tiborék is. De nálunk fog eldőlni a sorozaton belül szervezett Abarth Rally Cup bajnoki címe is, bár ezért csak két versenyző fog küzdeni, de hátha eljön még valaki egy ilyen autóval tovább színesíteni a mezőnyt. 

5af1f072d1ee9b0ab08f09c768a27b42.jpg

A Rally Hungary-val együtt lesz a Magyar rali bajnokság utolsó fordulója a II. Nyíregyháza rali is lebonyolítva. Az ott résztvevő párosoknak az útvonala ugyanúgy a péntek esti Szuper speciállal kezdődik. Az ORB és az ORC mezőny szombaton és vasárnap ugyanazt a gyorsasági mennyiséget teljesíti majd amit az EB mezőnye. A Historic mezőnynek egy kicsit rövidebb lesz, ők a vasárnapi városi gyorsasági után nem mennek ki még egy körre, nekik ott véget ér majd a versenyük. Hogy a hazai párosokból nevez-e valaki az EB mezőnybe egyelőre nem tudni. Véleményem szerint ha nem megy valaki egész EB szezont akkor nem sok értelme van, max annyi, hogy megmérettetheti magát, hogy mire képes az EB mezőny ellen. De erre akkor is van módja ha csak a hazai bajnokságba nevez mert mint írtam az ORB és az ORC mezőny ugyanazt a gyorsasági mennyiséget teljesíti mint az EB mezőny. 

628e2bcf43867417bc3a7a59f850cdbb.jpg

Ami sok mindenkinek a fekete leves, az az, hogy a verseny megtekintése belépőjeggyel lehetséges. Ezt el kell fogadni, szinte sehol nem lehet már ingyen rali EB futamot nézni. A jegyárak és azok megvásárlása a https://rallyhungary.com/jegyek/jegyvasarlas/category/entry-ticket és a https://www.ibusz.hu/belepojegyek/Rally-Europa-bajnoksag címeken tehető meg.

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com/  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr615225338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása