Négy nap múlva Rallylegend világsztárokkal
Rallylegend

10_6.jpg

Négy nap múlva, október 10-én kezdődik a világsztárokkal kitömött 17. Rallylegend San Marinóban.

Akit érdekel a ralisport azon belül a Rallylegend, sőt esetleg el is látogat a mini államba az nagyjából már képben lehet vele, hogy kik állnak rajthoz az idei immár 17. Rallylegend-en.

Azt, hogy melyik versenyző melyik kategóriában indul abba most nem mennék bele, ott van a hivatalos weboldalon a rajtlista, lehet böngészni. Viszont egy kis kedvcsinálónak íme a nevesebb indulók névsora.

10_5.JPG

Ami nekem kicsit szívfájdalmam, hogy már az elmúlt években is, de az idén nagyon elmaradtak az igazi nagy nevek akik igazán legendái a ralisportnak. Közülük akik jönnek, a 2x rali világbajnok Miki Biasion, a többszörös VB futamgyőztes Jean Claude Andruet, a szintén VB futamgyőztes Tony Fassina, a mindig látványosan közlekedő Federico Ormezzano vagy a 4x Gr.N-es ralivilágbajnok és még mindig elég gyors Gustavo Trelles és hű navigátora Jorge Del Buono. De jön a 2x olasz ralibajnok Piero Longhi vagy a szintén az olasz rali bajnokságban, a 80-as években vitézkedő Bruno Bentivogli aki abban az időben dominálta az olasz Group 1-es kategóriát. 

10_2.JPG

Rajtuk kívül rajthoz áll a Hyundai Motorsport három versenyzője is. Thierry Neuville az éles idei Hyundai i20 Coupe WRC-vel, Andreas Mikkelsen egy régebbi Hyundai i20 WRC-vel míg Craig Breen a szintén autóversenyző barátnője Tamara Molinaro navigálásával egy igazi Gr.A-s Subaru Impreza 555-tel teszi próbára magát. Első alkalommal jön a Rallylegend-re az amerikai világsztár Ken Block és a Ford Escort Cosworth-ja. Jön a ralikrossz világbajnok Mattias Ekström is az Audi S1 Supercar-ral aki péntek-szombaton lesz látható, míg vasárnap ezzel az autóval a gyári Ducati MOTO GP versenyző Andrea Dovizioso fog támadni. Szintén egy ralikrossz Supercar-ral, a KIA RIO RX-szel jön az egykori gyári raliversenyző, a közönség kedvenc Gigi Galli. A már jól ismert cirkusz csinálók, Paolo Diana, Frank Kelly vagy Christof Klausner ismét szórakoztatják majd a nagyérdemű közönséget.

10_4.JPG

De lesz 16 magyar páros is akik szerencsét próbálnak San Marinóban, van aki első bálozó lesz és vannak akik már visszatérő vendégek lesznek a versenyen és az évek alatt megszerette őket a helyi közönség is.  

A versenyre 150 nevezést fogadtak el, 24 különböző országból a legkülönfélébb autókkal. Régebbiek, modernebben, B csoportosak, A csoportosak, WRC-k, KitCar-ok, ex-szocialista autók és a többi. Azzal együtt, hogy az elmúlt 11 év alatt, mióta én kijárok igencsak megváltozott a Rallylegend, minden bizonnyal jó mulatság lesz az idei futam is, akár a versenyzőknek akár a közönségnek. 

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.rallylegend.com/en/ 

10_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8215201960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása