Herczig negyedik lett Grand Canarián

04-norbert-herczig.jpg

Az elmúlt hétvégén zajlott a rally EB, az ERC idei második futama az aszfaltos Rally Islas Canaria a Spanyolországhoz tartozó Grand Canaria szigetén.

01-pepe-lopez.jpg

A futamra három magyar páros is nevezett az egyébként nagyszámú mezőnyben. Ők a Herczig Norbert - Ferencz Ramón páros VW Polo R5-tel és az ifj. Érdi Tibor - Kovács Szabolcs kettős Skoda Fabia R5-tel. Valamint a Klausz Kristóf - Farnadi Ágnes páros egy Peugeot 208 R2-vel. 

59537019_1151267701719540_3405782342717931520_n.jpg

A versenyt megelőző shakedown szakasz és a kvalifikáció május 2-án csütörtökön volt, majd május 3. pénteken és május 4-e szombaton zajlott az igaz megmérettetés. Pénteken négy gyorsasági várt a mezőnyre, ezeket kétszer kellett teljesítenie a versenyzőknek, ezek hossza 97 km-t tett ki. Szombaton szintén négy gyorsasági volt és szintén kétszer kellett megfutni azokat, a napi gyorsasági táv több mint 101 km volt. 

03-lukasz-habaj.jpg

Pénteken az első két hely sorsába csak két embernek volt beleszólása, a tavalyi bajnok Alexey Lukyanuknak és a fiatal spanyolnak Pepe Lopeznek, mindketten Citroen C3 R5-tel mentek. Estére mindössze 3,8 másodperc volt közöttük Lukyanuk javára, a harmadik Chris Ingram már 40,2-re fordult, Herczigék a hatodik helyen végeztek pénteken. Az élboly sorrendje így nézett ki,

pentek_1.JPG

Szombaton az első gyorson Lukyanuk odaverte valamihez a bal első kereket és eltört a lengéscsillapító alsó bekötési pontja, ő ezzel elbukta a versenyét. Innen kezdve Pepe Lopez megnyugodhatott kicsit és majd félperces előnnyel megnyerte a Rally Islas Canariát. Mögötte viszont komoly csaták zajlottak melynek mi magyarok is örülhettünk ugyanis volt rá sansz, hogy Herczigék megcsípjék a harmadik helyet is, de egy defektes utolsó előtti gyorsaságival elment ennek az esélye és vissza estek az ötödik helyre. Viszont az utsó gyorson némi szerencsével de úgy végeztek, hogy a negyedik helyen tudták befejezni a versenyt. Aki végigkövette a hétvége eseményeit az tudhatja, hogy ez nem volt egy sétagalopp és nagy gratula Herczigéknek, hogy végül a derék negyedik helyen fejezték be a versenyt. Érdi Tibiék sajnos feladták a küzdelmeket míg Klausz Kristófék a kategória 11. helyén végeztek. A végeredmény az alábbiak szerint alakult,

vege_5.JPG

Következő ERC futam a Rally Liepāja lesz Lettországban május 24-26. között. 

02-chris-ingram.jpg

05-pierre-louis-loubet.jpg

06-pepe-lopez-and-chris-ingram.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com/, Klausz Motorsport   

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5214810164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása