Egy hét múlva WTCR a Hungaroringen

norbert-michelisz-and-attila-tassi.jpg

Egy hét múlva ismét hazánkba látogat a túraautó világkupa, azaz a WTCR sorozat (és vele együtt a ETCR meg a KIA Platinum kupa is).

A WTCR-nek a magyarországi lesz az idei második állomása, egyben a 4., 5. és a 6. versenyfutamok helyszíne. A sorozat versenyhelyszínei közül már évek óta a Hungaroringen van a legnagyobb hangulat ami nem is csoda hiszen van kinek szurkolni. A WTCR mezőnyben Michelisz Norbertnek és Tassi Attilának míg a ETCR-ben Nagy Dánielnek. És még a KIA Platinum kupában is ott van Vogel Adrienn valamint Bernula István. 

unnamed_21.jpg

De a hétvége fő attrakciója a WTCR ahol rengeteg egykori világbajnok fog rajthoz állni, ha jól számoltam nyolcan. Rajtuk kívül sok ügyes és tehetséges valamint győzelemre esélyes pilóta fog megküzdeni a futam győzelmekért. 

Autók közül csak a kínai Lynk & Co. az új, a  többiek már tavaly is részt vettek a sorozatban, azóta max. volt ilyen olyan fejlesztés rajtuk. Tehát lesznek Hyundai i30-ak, Honda Civic-ek, VW Golfok, Audi A3-ak, Alfa Romeo Giulietta-ák és Cupra Leon-ok. 

wtcr_terkep_1500px.jpg

Mindhárom futam után az első 15 versenyző kap pontot mégpedig az alábbiak szerint, helyezés: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15, előzőhöz tartozó pontszám: 25-20-16-13-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1. A csapatok ugyan ezen szisztéma szerint kapják bajnoki pontjaikat. A szabadkártyás versenyzők az elért helyezéstől függetlenül nem  kaphatnak bajnoki pontokat. 

Az első két verseny 12 körös lesz míg a harmadik futam 15 körös, a Hungaroring 4.381 méter hosszú. A versenyt megelőző sajtótájékoztató április 25-én lesz, a pályán április 26-28. között zajlanak majd a programok, remélhetőleg normális időjárási körülmények között.

map.png

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiawtcr.com/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7614779064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása