Beszámoló a Hungarian Baja 2018-ról
Rally Raid

_jor3842.jpg

Bár terveztem az immár 15. Hungarian Baja megtekintését, de egyéb okok miatt ez nem sikerült ezért csak a hivatalos sajtó anyagot tudom közreadni, fogadjátok nagy szeretettel.

Mindenki nyerni jött, de csak egynek sikerülhet

Elkezdődött! A HunGarian Baja tereprali világkupa-futamon pénteken mindössze egy rövid, 11.5 kilométeres szuperspeciális szerepelt a programban, amelyet az impozáns környezetben, a veszprémi Óváros téren megtartott ünnepélyes rajtceremónia után tartottak meg. Ezen a szakaszon nyerni nem lehetett, veszíteni viszont annál többet, úgyhogy mindenki ésszel ment rajta végig.

A leggyorsabb Jakub Przygonski, a világkupa éllovasa volt, aki próbált a lehető legjobban taktikázni, és a hatos rajthelyet választotta – ennek azért lesz az átlagosnál is kicsit több jelentősége, mert péntek éjszakára és szombatra záporokat jósolnak, így nem feltétlenül jó ötlet az utakat takarítva elsőként indulni.

„Örülünk, hogy itt lehetünk és a vk-pontverseny éléről várhatjuk ezt a viadalt – nyilatkozta Przygonski. – Emiatt persze nagy a nyomás is, de elég tapasztaltak vagyunk ahhoz, hogy ezt megfelelően tudjuk kezelni. Próbálunk majd a lehető leggyorsabban autózni, hiszen erről szól ez az egész. Nyerni jöttünk, de nagyon kell figyelni, mert rettentően nehezek a pályák a sok bukkanó és kő miatt, ami nem mellékesen kiváló felkészülést is jelent számunkra a Dakar előtt.”

Ugyanígy van ezzel csapattársa, a kétszeres Dakar-győztes Nani Roma is, aki negyedikként rajtol szombaton. „Mindig jó itt lenni, 2013-ban már megnyertem ez a versenyt, de életem első győzelmét is itt arattam, 1994-ben egy enduro-versenyen, úgyhogy rengeteg a szép emlékem – mondta Roma. –  Számomra ez a verseny mást jelent, mint a többieknek, hiszen a Dakaron történt bukásom óta ez csak a második futamom, de megpróbálunk a legjobb tudásunk szerint versenyezni, és persze nyerni.”

Nem lesz könnyű dolga annak, aki győzni akar, mert az élmezőny összes tagja ugyanezzel a tervvel állt oda a rajthoz. Vlagyimir Vasziljev is, aki a szezon elejétől kezdve harcban áll a világkupa-elsőségért. „Oroszok vagyunk, az orosz stílus szerint a végsőkig küzdeni fogunk. Reméljük, hogy jól végződik számunkra ez a nehéz verseny. Szeretnénk dobogóra állni, lehetőleg elsőként, de az is fontos, hogy megnézzük, milyen állapotban van az autónk, hogy bírja ezt a terhelést.” Navigátora, Konsztantyin Zsilcov még annyit tett hozzá: „Ez a verseny nagyon nehéz mindenkinek, különösen fontos, hogy az ember jól olvassa és értelmezze az itinert. Óvatosnak kell lenni, mert rengeteg az ugrató, bukkanó, köves szakasz, hosszúak a pályák. Az a legfontosabb, hogy biztonságban be tudjuk fejezni a versenyt.”

A magyar versenyzők közül Lónyai Pál és navigátora, Csató Attila kapott meghívást a sajtótájékoztatóra, utóbbi megpróbálta reálisan értékelni az esélyeit.

„Nem hiszem, hogy ilyen társaságban bármi esélyünk lenne, de örülök, hogy ekkora nagyságok ellen, hazai pályán mérhetem össze a tudásomat. Némi előnyt jelent ugyan, hogy itthon vagyok, de a lényeg úgyis az, hogy küzdöd le az akadályokat. Nem ígérhetek győzelmet, hisz mi nem gyári autóval megyünk, de azt igen, hogy harcolni fogunk.”

Navigátora, Csató Attila elmondta, ez a viadal nem csupán az ő életében meghatározó, hanem a magyar autósportban is, és ő rendkívül büszke arra, hogy elmondhatja, a HunGarian Baja tizenöt éve alatt valamilyen szerepben mindig itt volt. A rendezők pedig büszkék arra, hogy ilyen népes és rangos mezőny gyűlt össze a hétvégén Veszprém környékén.

A motorosoknál ráadásul a világkupa-győzelem is nálunk dől el – bár Mohamed Al Balooshi motorjának akkumulátora lemerült, úgyhogy hosszas küzdelem árán jutott fel a rajtdobogóra, a szakaszt végül teljesítette, igaz, ezúttal nem az eredmény volt az elsődleges szempont, hanem az, hogy biztonsági szakaszt teljesítsen pályafutása első magyar vk-futamának bemelegítő szakaszán.

_jor5876.jpg

„Minél melegebb van, annál jobb! – nevetett Mohammed Al Balooshi, amikor konstatálta, hogy sivatagi forróság várható a hétvégi versenyen. – Először vagyok Magyarországon, új minden, a pálya, a környezet. Láttam ugyan néhány youtube-videót a pályáról, de azért az nem ugyanaz, hiszen az operatőr nem tud mindenhova bemenni, ezért izgalmas kihívás lesz, már alig várom. Sok gyors versenyző van a mezőnyben, itt a tavalyi győztes is, de ezeken a viadalokon elsősorban az idő az ellenfél. Nekem most az a legfontosabb, hogy biztonságban célba érjek, és ha ez sikerül, meglesz a világkupa-cím is.”

A motorosok mezőnyéből a szuperspeciálon a HunGarian Baját tavaly megnyerő Stefan Svitko volt a leggyorsabb.

A bemelegítésen tehát túl van a mezőny, szombaton azonban már késhegyre menő ütközet vár a versenyzőkre, akik estére el is döntik a világkupa-pontok sorsát.

_jor5444.jpg

A sár és a víz sem volt akadály Nani Romának

A jubileumi 15. HunGarian Baján az autós kategóriában, szoros küzdelemben a kétszeres Dakar-győztes Nani Roma, a motoros mezőnyben Stefan Svitko diadalmaskodott, míg a vadonatúj, de egyre népszerűbb side by side kategóriában Dirk von Zitzewitz nyert.

_jor3549.jpg

Víz, víz, víz. S ha ez nem lenne elég, akkor eső, sár és elképesztően csúszós pálya. A HunGarian Baja indulói számára nem volt könnyű a szombat reggel – igaz, nem is ígérte senki, hogy olcsón adják majd a világkupa-pontokat.

Hosszú és nehéz, technikás, helyenként es szakaszra számítottak, és ezt is kapták, csak megspékelve jó sok sárral és vízzel. A hosszú szakaszt le is kellett rövidíteni 40 kilométerrel, mert járhatatlan volt az út. Az első kör végén még így is a legtöbb autóról lógott ez-az, szegény side by side-osok jó esetben csak a lábukat lógatták a vízbe, rossz esetben ültek benne, és akkor a motorosokról még nem is beszéltünk. Mindenki elmormolt egy halk fohászt, amikor elvonultak a felhők és délutánra kisütött a nap, mert az némi száradást és komfortosabb viszonyokat ígért délutánra.

_jor5440.jpg

Az autós mezőnyben a kétszeres Dakar-győztes „Nani” Roma volt a leggyorsabb – nem először a verseny történetében, hiszen 2013-ban egyszer már nyert itt. „A szakasz maga nagyon nehéz volt – a körülmények mindenki számára egyformák, úgyhogy ugyanazt a feladatot kellett megoldanunk, de el kell mondanom, hogy rettenetesen nehéz volt a víz és a sár miatt. Később kicsit felszáradtak az utak, s jó kis csata alakult ki köztem és a csapattársam között. Örülök, hogy újra nyerni tudtam a HunGarian Baján, újabb szép emlékkel távozom Magyarországról”

Csapattársa, a világkupa-éllovas Jakub Przygonski szerette volna kipróbálni, mire képes ezeken a nagyszerű pályákon optimális körülmények között, de ha nem, hát nem. Ő mindig ahhoz alkalmazkodik, amihez kell. „Trükkös szakasz volt, nagyon sokat csúszkáltunk – mondta Przygonski. – A féktávokon olykor túlcsúsztunk, a szakasz vége előtt öt kilométerrel pedig bal hátsó defektet kaptunk, de nem cseréltük le a kereket, elmentünk a célig. Később, amikor a tócsák már nem voltak olyan mélyek, szinte átrepült fölöttük az autó. Élvezetes küzdelem volt, és örülök, hogy tartani tudtam a lépést egy kétszeres Dakar-győztessel”.

A lengyel legfőbb riválisa, a 49. születésnapját éppen ezen a napon ünneplő Vlagyimir Vasziljev délelőtt három és félperces hátrányba került Przygonskihoz képest, méghozzá azért, mert miután a szakasz elején megelőzte az első helyen rajtoló Miroslav Zapletalt, kénytelen volt ő takarítani az utat. Ami ilyen körülmények között az átlagosnál is nehezebb feladat volt.

„Ilyen a tereprali, mindig ahhoz a körülményhez kell alkalmazkodni, ami adódik – mondta Vasziljev navigátora, Konsztantyin Zsilcov. – Azt tanultam annak idején Jean Louis Schlessertől, hogy ha nyerni akarsz, úgy is tudnod kell nyerni, hogy te rajtolsz elsőként… Nagyon fontos volt, hogy végig pontosan kövessük az itinert, mert könnyű volt letérni a helyes útról. Mi nem hibáztunk.”

A harmadik világkupa-aspiráns Martin Prokop is kapott egy defektet (jobb hátsót), ő ki is cserélte, igaz, nem túl gyorsan, mert a kavicsok és a sár miatt nehéz volt meglazítani a csavart. „A defekt után nem volt jó a ritmusunk, majd a mély víz egy helyütt megpördültünk, úgyhogy volt bőven kalandunk” – mondta Prokop, akinek végül meg kellett elégednie az ötödik hellyel.

A magyarok közül Lónyai Pál sajnos idejekorán búcsúzni kényszerült, mert tönkrement a kuplungja, Osváth Péter azonban „félig vakon” is küzdött az elemekkel és próbálta felvenni a tempót. „Beázik az autó, a szélvédő tetején folyik be a sáros víz és azt még letakarítani se tudjuk, hiszen belülről nincs ablaktörlőnk – mondta Osváth. – Négyszer is meg kellett állnunk emiatt, de amíg mentünk, jól mentünk. Délutánra megszűntek a gondok és szenzációs játékban volt részünk, amennyire bírtunk, siettünk, s ha a hetedik hely nem is tesz boldoggá, annak örülök, hogy ilyen rangos mezőnyben mérethettem meg magam.”

_jor5881.jpg

A motorosoknak talán még az autósoknál is nehezebb dolguk volt a mély vízben, de azért persze odatették magukat. A HunGarian Baja tavalyi győztese, Stefan Svitko ugyanakkor elismerte, annak ellenére, hogy sikerült megvédenie tavaly megszerzett elsőségét, nem volt könnyű dolga.

„Az átlagsebesség délelőtt nem volt túl magas, mert a pálya rettentően csúszott a sárban. Az elektronikával is támadt egy kis gondom: nem láttam, hogy milyen sebességgel megyek, úgyhogy nagyon kellett figyelni. A második szakasz már sokkal élvezhetőbb volt, boldog vagyok, hogy ismét sikerült megnyernem a HunGarian Baját.”

A második helyezett Mario Patrao is arra panaszkodott, hogy nem volt semmi tapadás. „Az autósok előttünk rajtoltak, így mély nyomokban kellett motorozni, úgyhogy be kellett látnunk, itt most a biztonságos célba érkezés a legfontosabb.”

A harmadik Jan Brabec nagyon sajnálta, hogy az eső teljesen tönkretette a pályát, mert nagyon szerette volna magát kipróbálni szárazon ezen a szakaszon. „Óvatosan kellett menni, mert könnyű volt kicsúszni a nyomvályúkból, ugyanakkor nem szabadott túl lassúnak lenni, hiszen ez mégiscsak egy verseny. Méghozzá kőkemény verseny, amely remek felkészülést jelent a Dakarra.”

A FIM Baja világkupa összetett pontversenyét vezető Mohamed Al Balooshi a versenyt a hatodik helyen zárta, pedig szembemotorozásért kétórás büntetést kapott, de nem bosszankodott emiatt, hiszen a FIM Baja világkupát így is sikerült megnyernie.

„Az eső mindent megváltoztatott, nagyon más volt a pálya, mint gondoltam. A végén nagyon kellett a szerencse, hogy egyáltalán be tudjam fejezni az első kört, mert víz került az üzemanyagpumpába, úgyhogy izgultam, hogy egyáltalán elérjem a szervizparkot. De a motor ott már jó kezekbe került, a szervizcsapat megoldotta a problémát, úgyhogy a második körre már tökéletes technikával tudtam kimenni” – mondta Al Balooshi.

A side by side kategóriában szintén egy Dakar-győztes, Dirk von Zitzewitz négyből négy szakaszt megnyert – igaz, a riválisokhoz hasonlóan ő is úgy nézett ki, mintha meghempergett volna a sárban. Meg is tette néhányszor, s mivel ezek a szöcskék meglehetősen alacsonyak, jobb esetben csak a bokájáig ért a víz, rosszabb esetben benne ült. „Nagyon sáros és csúszós pályákon autóztunk, azt próbáltuk felmérni, mennyi potenciál rejlik az autónkban – mondta Von Zitzewitz, aki az itinert cserélte kormányra. – Nem nyomtam ész nélkül, mert túlmelegedett a hajtás és nem akartam kockáztatni. A második kört már sokkal jobban élveztem.”

A magyarok közül a Gyimóti Péter, Demeter János kettős volt a legeredményesebb – a hatodik helyen ért célba.

A kamionosok mezőnye alaposan megfogyatkozott már az első körben: Marc Leeuw és Kovács Miklós maradt csak versenyben, a többiek ilyen-olyan problémák miatt (kiszakadt futómű, defekt, elakadás) kénytelenek voltak kiszállni a küzdelemből. „Kicsit sok a víz és a sár, de élvezem a versenyt, kár, hogy a vetélytársak közül sokan kiestek – mondta Leeuw, aki nálunk futja pályafutása utolsó viadalát. – Tizenkét éve versenyzek, túl vagyok három Dakaron, úgy érzem, itt az ideje, hogy visszavonuljak.”

Kovács Miklósnak ezzel szemben eszében sincs visszavonulni, sőt, még tetszett is volna neki a szakasz, ha nem megy tönkre az ablaktörlő lapát a kamionján. „Száz kilométert mentünk ablaktörlő nélkül, úgyhogy szinte semmit sem láttunk – csúszkáltunk keresztbe-hosszába, többet voltunk az út mellett, mint rajta” – mondta Kovács.

A quadosok versenyét szoros küzdelemben a portugál Armando Martins nyerte.

A nap végén a gyönyörű veszprémi Óváros téren tartották meg az ünnepélyes célceremóniát, a győztesek pedig boldogan emelték a magasba a méltán világhírű Herendi porcelántrófeákat, amelyek remekül passzoltak a verseny színvonalához.

Szöveg és fotók: http://www.hungarianbaja.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7214181735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása