Tom Coronel bejelentette részvételét a WTCR sorozatban

unnamed_10_1.jpg

A holland Tom Coronel bejelentette, hogy rajthoz áll az idei évben április 7-8. között Marokkóban induló WTCR – FIA World Touring Car Cup versenysorozatban.

A rendkívül népszerű és karizmatikus emberként megismert Tom Coronel az egykori túraautó világbajnokság valamennyi szezonjában indult. Most az újonnan induló WTCR szériában hivatalosan nem lesznek gyári csapatok. Az autók tudása és teljesítménye várhatóan igen közel lesz egymáshoz így ez jó alkalomnak ígérkezik Coronel számára, hogy a bajnoki címért szálljon csatába.

unnamed_5_1.jpg

Coronel, aki 2014-től az olasz ROAL Motorsport Chevrolet RML Cruze TC1-ével indult a WTCC-ben most egy, a Boutsen Ginion Racing által versenyeztetett Honda Civic TCR-rel indul az új WTCR sorozatban. Csapattársa az egykori gyári Honda menő, Michelisz Norbi életét többször megkeserítő portugál Tiago Monteiro lesz, aki már a múlt hónapban tudatta a világgal, hogy hol és mivel fog indulni.

unnamed_9_1.jpg

A 45 éves Coronel megőrizte leglojálisabb támogatóit, a DHL-t, az Eurol Lubricants-ot, a Tricorp Workwear-t, az ERU Prestige Kaas voor Kerels-t, a TW Steel óragyártót, az Intrax Suspension-t, a 4.Brands-et, az ASC Group-ot, a NoFear Energydrink-et, a P1 racewear-t, a Super-B-t, a CM-et, a Copernica-t és az RSII-t.

Coronel azt is megerősítette, hogy a korábbi szezonjaiban a korábbi autóin használt sárga uralkodó színt viszi magával az új Honda Civicre is.

unnamed_7_1.jpg

Coronel elmondta, hogy a túraautózás az élete, ez az ő stílusa az autóversenyzés világában. Ismeri az új autóját és az új csapatát is, hiszen a TCR Benelux bajokságban versenyzett már velük. Véleménye szerint egy nagyon szoros és kiegyenlített versenysorozat jön a WTCR-rel, célja, hogy minél több futamgyőzelmet szerezzen, és minél közelebb legyen a bajnoki címhez.

unnamed_6_1.jpg

François Ribeiro, a Eurosport Events főnöke, mint a WTCR promótere nagyszerűnek nevezte, hogy Tom Coronel része lesz egy újonnan induló FIA autóverseny sorozatnak. Ő egy népszerű ember, egy nagyszerű nagykövete a sorozatnak, sosem áll le saját maga, a versenysorozat és szponzorainak promótálásával. Volt, hogy autója nem volt alkalmas az élmezőnyben való csatározásra, de most a vadiúj Honda Civic-kel és a Boutsen Ginion Racing-gel valamint csapattársával Tiago Monteiro-val biztos ott tud majd lenni a mezőny elejében.

Szöveg: Tommy

Fotók: WTCR Press Office

.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9913686314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása