Az új Honda Civic Type R TCR verziója

A Honda Civiceket különböző versenyszériákra felkészítő olasz JAS Motorsport bemutatta a mostani utcai verzióból a 2018-as TCR sorozatba fejlesztett versenyautójukat. 

33e991e3-fe80-4c72-ad8a-922dce90e94b.jpg

Az új autó bemutatásakor elmondták, hogy a 2015 óta futó előd sikereire építenek. Az új autó értelemszerűen új aerodinamikai szettet kap, teljesen új rendszerű a hátsó futóműve (mint az utcainak), továbbfejlesztett motor elektronikát kap és a legújabb FIA előírások szerint alakították ki a bukócsövet is. 

Az autóból a hosszútávú, Endurance verseny verziót is készítenek, ezek világítással, blokkolásgátlós fékkel és kabinhűtéssel is fel lesznek szerelve.

Az új Honda Civic Type R építésével tovább folytatódik a Honda és a JAS Motorsport hosszútávú együttműködése. Ez az együttműködés még 1998-ban kezdődött mikor a milánói székhelyű cég elkezdte az akkori Civic Type R fejlesztését pálya és rally versenyekre.

Azóta a JAS által fejlesztett Civic segített a Hondá-nak, hogy 2013-tól az FIA WTCC bajnokságának egyik legütőképesebb autójává váljon. Valamint az aktuális Civic Type R TCR-rel a privát partnerekkel megnyerték a Európai Túra Autó Kupát, a TCR Németországot, a Közel-Keleti bajnokságot, az Olasz és a Benelux bajnokságot valamint a Macau Guia Race-t.

unnamed_9.jpg

Az új autó ügyfeleknek történő kiszállítása várhatóan december 15-én kezdődik, és 25 versenyautó lesz elérhető a 2018-as versenyszezon kezdetére, ezért a JAS az érdekelt feleket arra ösztönzi, hogy lépjenek kapcsolatba velük nehogy lemaradjanak a szezonkezdetéről. 

Szöveg és fotó: JAS Motorsport

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr2912662855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása