Dani Sordonak ki kell hagynia a Svéd Rallyt

A Hyundai Shell World Rally Team versenyzőjének a spanyol Dani Sordonak ki kell hagyni a soron következő Svéd WRC futamot. Ennek roppant egyszerű magyarázata van, Sordo spanyolországi erőnléti felkészülése során mountain bike balesetet szenvedett és eltörte két bordáját. 

dani-sordo-portrait.jpg

Így az eredetileg a 20-as rajtszámú autóval induló Hayden Paddonék fogják Sordoék 8-as számú autóját hajtani és a tesztpilóta Kevin Abbringék ugranak be Paddonék autójába. Napokkal ezelőtt még arról szóltak a hírek, hogy Abbringnek adnak egy negyedik autót az évad négy versenyére melyeket később neveznek meg, hát az első verseny helyszíne váratlanul gyorsan letisztázódott...

hayden-paddon-and-kevin-abbring.jpg

Remélhetőleg az egy hónap múlva esedékes Mexikó Rallyra rendbe jön Sordo és helyre áll a rend a csapat háza táján.

Michel Nandan csapatvezető elmondta: "Először is az egész csapat nevében jobbulást kívánunk Daninak és reméljük, hogy gyorsan felépül, hogy mihamarabb visszaülhessen a versenyautóba. Úgy határoztunk, hogy Daninak az a legjobb ha kihagyja a Svéd Rallyt és inkább legyen 100%-os a Mexikói Rallyra. Ezért beültetjük Paddonékat Sordo 8-as számú autójába és ők fognak a Hyundai Shell World Rally Teamért versenyezni. Abbringék pedig beugranak Paddonék 20-as rajtszámú i20 WRC-jébe és így az előzetesen eltervezettek szerint tudjuk mindhárom autónkat versenyeztetni."

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Motorsport 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr557144967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása