WSR - Hungaroring 2014. szeptember 12-14.

Szeptember 12. péntek

Mai napon megkezdődtek a programok a 2014-es, kilenc futamos WSR sorozat hetedik futamán a Hungaroringen. Túl sok minden nem történt ma, az Eurocup Formula Renault 2,0-nak és a Formula Renault 3,5 Series-nek volt két-két kollektív tesztje illetve a nap végén előhúztak a Renault Classic boxból egy R8 Gordinit, egy R5-öt, egy valamilyen egykori pálya Mégane versenyautót amikkel mentek pár métert a pályán és ment egy pár tréning kört Jean Ragnotti is az elhíresült Philips dekoros R5 Maxival!

20140912_155124.jpg

Az Eurocup Formula Renault 2,0 kategória pénteki tesztjét az eső áztatta pályán Charles Leclerc (Fortec Motorsports) nyerte, második Bruno Bonifacio (Prema Powerteam) lett a harmadik helyen pedig Jack Aitken (Fortec Motorsports) végzett. 

140912_charlesleclerc.jpg

A Formula Renault 3,5 Series kategóriát pedig Carlos Sainz (DAMS) uralta. Második helyen végzett Oliver Rowland (Fortec Motorsports) a harmadikon pedig Oscar Tunjo (Pons Racing). 

140912_sainz.jpg

Érdekesség de a név azonosság miatt nem túl bonyolult rájönni, hogy a spanyol Carlos Sainz édesapja pedig nem más mint az 1990-es és 1992-es WRC bajnok és a Dakar rali 2010-es győztese szintén Carlos Sainz, sok magyar szurkoló Sanyi bácsija.

20140912_154655.jpg

Szeptember 13. Szombat

Mai napon elkezdődtek a versenyfutamok és a közönséget szórakoztató egyéb betét programok.

szombat (107).JPG

Reggel a két részre bontott Eurocup Formula Renault 2.0 mezőnynek volt kvalifikációs edzése. Ezután a Formula Renault 3.5 Series-nek volt szintúgy a kvalifikációja.

szombat (128).JPG

A két kvalifikációs edzés után Renault Sport Show és az Infiniti Red Bull Racing F1 Show következett. A 2012-es F1 autót maga David Coulthard vezette, ment egy pár kört a pályán közben a nézők nagy örömére meg megállt a célegyenesben, hogy rajzolhasson pár fánkot az aszfaltra. Ezek után következett a Renault Classic Show melynek keretében előhúztak a boxból mindenféle régi versenyautót többek között R8 Gordinit, R12-t, Mégane-t és R5-t. Ezekkel az autókkal csak vonulgattak a célegyenesben jobbra és balra de nagy produkciót nem mutattak, azt meghagyták tanult kollégájuknak magának Jean Ragnottinak! Hát ő a Philips dekoros, teljesen gyári állapotú R5 Maxival aztán megmutatta ki az úr a Renault Sportnál! A Hungaroring utolsó és kettes kanyarja között száguldozott a célegyenesben, minden kanyart keresztben farolva abszolvált és az egyenesben itt - ott meghúzta a kéziféket is mellyel iszonyú gumicsikorgás közepette csinált 360 fokos fordulókat! Aki látta sosem felejti el ezt a bemutatót!    

szombat (5).jpg

szombat (115).JPG

szombat (10).JPG

A show műsorok után következtek a versenyfutamok, először az Eurocup Formula Renault 2.0 vágott neki a 25+1 körös versenynek még száraz aszfalt burkolaton. Ezt a futamot Andrea Pizzitola (Manor MP Motorsport) nyerte meg, megszerezve ezzel második futam győzelmét az idényben. Második helyen végzett Charles Leclerc (Fortec Motorsports), harmadik lett a bajnokságot vezető holland Nyck de Vries (Koiranen GP).

click.jpg

Formula Renault 3.5 Series mezőnye már szakadó esőben vágott neki a 40+1 körös versenynek. Fantasztikus Moszkvai és Nürburgringi formáját folytatva a hetedik helyről rajtolva az idényben már harmadik győzelmét aratta Roberto Merhi (Zeta Corse). A második helyen Pierre Gasly (Arden Motorsport) végzett, harmadik pedig a pole pozícíóból induló Oliver Rowland (Fortec Motorsports) lett, akit Pierre Gasly csak az utolsó kanyarban tudott megelőzni. 

click1.jpg

Futamok után és közben megismétlődtek a délelőtt folyamán már látott látványos bemutató show műsorok. 

 

Szeptember 14. vasárnap

Vasárnap az előző napihoz hasonló koreográfia szerint zajlott a nap. Reggel kvalifikációs futamok mindkét mezőnynek, utána közönség szórakoztató betétfutamok majd a versenyfutamok következtek.

AEurocup Formula Renault 2.0 futamát az első helyről rajtoló és az idényben első futamgyőzelmét arató Jack Aitken (Fortec Motorsports) húzta be, második helyen végzett Charles Leclerc (Fortec Motorsports), harmadik helyen pedig Ignazio D’Agosto (Koiranen GP) végzett. Hetedik helyen ért célba Nyck de Vries (Koiranen GP) aki ezzel megszilárdította vezető helyét a bajnokságban.

140914_fr20race2.jpg

szombat (88).JPG

 

szombat (67).JPG

Formula Renault 3.5 Series mezőnyének versenyét Monacói győzelme után Norman Nato (DAMS) nyerte meg. Második helyen Roberto Merhi (Zeta Corse) végzett, a dobogó legalsó fokára pedig Pierre Gasly (Arden Motorsport) állhatott fel. 

140914_fr35_race2podium.jpg

 

szombat (129).JPG

szombat (132).JPG

A versenysorozatról további információkat a http://www.worldseriesbyrenault.com/ oldalon találhatnak. 

 

Szöveg: Tommy - World Rally Xtreme Media

Fotók: World Rally Xtreme Media, Renault Sport

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr566693273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása