2018. jún 12.

Botka Dávid Cipruson tér vissza

írta: proflex
Botka Dávid Cipruson tér vissza

ERC

botka_3.jpg

Cipruson folytatjuk a szezont

Az Azori–szigeteken történt bukás utáni mentéskor szerzett középfülgyulladás állította meg a következő futamon, a 42. Rally Islas Canarias versenyen a Botka Rally Team csapatát. Dávidéknak fel kellett adni a versenyt, hiszen a pilóta folyamatosan szédülésre panaszkodott. A csapat idő előtt összepakolt a Kanári-szigeten és az EB harmadik futamát, az Acropolis Rallye-t is kénytelen volt kihagyni, mivel a kezelés nem fejeződött be a görögországi pályabejáráskor. Jön a ciprusi verseny, ahol újra a mezőnyben láthatjuk Botka Dávidot és Mesterházi Márkot!

„Nagyon rosszul voltam a Kanári-szigeteken. A begyulladt fülem miatt szédültem, minden mozdulat fájt. A gyorsasági szakaszokon nem tudtam ...

Tovább Szólj hozzá

2018. jún 05.

4db Hyundai WRC lesz a Finn rallyn

írta: proflex
4db Hyundai WRC lesz a Finn rallyn

Mint a legutóbbi rally VB futamon, Portugáliában úgy a július végi Finn versenyen is négy darab i20 WRC-t indít a Hyundai gyári alakulata. 

7df4045aa094518cd6e9a9f236148bb3.jpg

Az eredeti tervek szerint itt csak  Neuville, Mikkelsen és Paddon kapott volna lehetőséget, de Dani Sordo stabil jó teljesítményét látva a csapatvezetés lehetőséget ad neki is és ismét megkapja a negyedik versenyautót. Dani Sordo egyébként jelenleg az összetett pont táblázat negyedik helyén áll, ezzel Neuville mögött a második legsikeresebb Hyundai versenyző. 

Szöveg: Tommy

Fotó: internet

 

Tovább Szólj hozzá

2018. jún 04.

Vasárnapi reggeli klub Goodwoodban

írta: proflex
Vasárnapi reggeli klub Goodwoodban

goodwood_supercar_sunday_03061843.jpg

Tegnap (vagy tegnapelőtt? Attól függ, hogy időben, hogy tudom kirakni az írást) volt Goodwoodban, Lord March híres hírhedt birtokán az aktuális reggeli klub, ezúttal éppen a Supercaroknak szervezve.

goodwood_breakfast_club_supercar_sunday_james_grid_03061804.jpg

Röviden, annak, aki még nem hallott Lord March-ról és dél angliai birtokáról Goodwood Estate-ről. Ő lordsága egy herceg (vagy valami ilyesmi) akinek dél Angliában a Rolls Royce gyár szomszédságában Goodwoodban van egy szerény méretű birtoka. Ez a birtok kb. akkora mint Budapest 17. kerülete, kb 55km 2 tehát nem kicsi. Na kérem, az ő birtokán van egy nemzetközileg is jegyzett lóversenypálya (anno Kincsem is nyert itt) , egy kiépített autóverseny pálya és egy hétköznaponként közlekedési útként használt hegyi felfutó pálya. A ...

Tovább Szólj hozzá

2018. máj 31.

A Martini Racing lesz a 16. Rallylegend főtémája

írta: proflex
A Martini Racing lesz a 16. Rallylegend főtémája

Október hagyományosan a Rallylegend hónapja. A mostanra már világszerte ismert márkanévvé vált esemény, a Rallylegend immár 16. alkalommal kerül megrendezésre október 11-14. között a San Marinói köztársaságban. 

55af5e6d227969bb7e7a84d89168d209.jpg

Mint minden évben az idén is lesz valami főtémája a rallynak. 2018-ban ennek apropóját a Martin Racing 50 éves évfordulója adja. A piros, kék és égszínék színekből álló legendás dekoráció a Martini Racing olyan autóknak volt főtámogatója mint a Lancia 037, a Lancia Delta S4 és a Lancia Delta Integrale különböző evolúciói. De a 2000-es évek elején megjelentek a gyári Ford Focus WRC-ken is. Ezeken felül rengeteg egyéb csapatnak és versenysorozatnak volt támogatója a Martini Racing a Formula 1-től kezdve Le Mans-ig ...

Tovább Szólj hozzá

2018. máj 30.

Ismét lesz Kamion EB a Hungaroringen

írta: proflex
Ismét lesz Kamion EB a Hungaroringen

Idén kicsit előbb jön Magyarországra az FIA ETRC azaz a Kamion Európa bajnoki sorozat mert bő két hét múlva azaz június 15-17. között ismét a gázolajjal hajtott monstrumok lesznek a ring főszereplői.

kiss.jpg

A hétvége főszáma a Kamion EB programjain túl a Suzuki Swift Cup Europe sorozat adja a betétfutamokat. Sajnos az idén nem lesz a Blancpain GT Series a Kamion EB betétfutama. (Zárójelben jegyzem meg, hogy akit érdekel a drága GT autók versenye a sorozat augusztus 31. - szeptember 02. között a sorozat eljön a Hungaroringre). A futamok között és közben persze rengeteg egyéb szórakoztató program lesz. Úgy is mint motoros freestyle kaszkadőr show, Talmácsi mini motor pálya, ugrálóvár, vízipark, buborék show, vadnyugati show és a többi.

A ...

Tovább Szólj hozzá

2018. máj 24.

Hétvégén Szombathely rally!

írta: proflex
Hétvégén Szombathely rally!

duen_miskolcrallye2018_1285.jpg

Most hétvégén, május 25-27. között lesz az Iseum Szombathely rally. 

A futamon a 65 autós ORB és ORC valamint a 33 autós Rally 2 mezőnye méri össze erejét. A verseny pénteken egy rövid kvalifikációs szakasszal kezdődik majd szombaton és vasárnap két-két gyorsaságival folytatódik a küzdelem. A Szombathely rally klasszikusan murvás pályákon zajlik amik teljesen mások mint például a Veszprém rally hírhedt gyorsaságijai. Itt, ha lehet egy murvás út esetén ilyet mondani sokkal jobb minőségű, simább az utak minősége. Tempósak, de némely gyorsaságin sok derékszögű kanyar van. 

A versenyről minden fontos információ megtalálható a hivatalos honlap program füzetében és a www.duen.hu oldalon is. 

...

Tovább Szólj hozzá

2018. máj 23.

Jövő héten DTM a Hungaroringen

írta: proflex
Jövő héten DTM a Hungaroringen

Jövő hétvégén azaz június 1-3. között ismét a Hungaroringre érkezik a Német túraautó bajnokság, közismert nevén a DTM sorozat. 

dtm-1523435085_1.jpg

A hazai lesz a 2018-as bajnokság harmadik hétvégéje, több betétfutammal, Red Bull légishow-val és ha minden igaz magyar résztvevővel. Ugyanis az Audi R8 betétfutamban versenyzik Keszthelyi Vivienn is aki fiatal kora ellenére igen sikeresen szokott szerepelni. 

A hétvégéről minden információ megtalálható az alábbi címen, https://hungaroring.hu/hu/esemenyek/dtm.

Szöveg: Tommy

Fotó: www.dtm.com

 

Tovább Szólj hozzá

2018. máj 22.

Mortara és Paffett nyertek a Lausitzringen

írta: proflex
Mortara és Paffett nyertek a Lausitzringen

DTM

szombat_3.jpg

Az elmúlt hétvégén zajlott a Német túraautó bajnokság, a DTM idei második fordulója a németországi Lausitzringen. 

szombat_1.jpg

Szombaton a 21 körös első versenyt az olasz  Edoardo Mortara nyerte meg Mercedes-AMG C63 DTM-mel akinek ez volt a kilencedik DTM győzelme és első a Mercedes-AMG-vel. Itt második lett a BMW-vel versenyző Timo Glock míg a harmadik helyet a bajnokságban újonc Philipp Eng szerezte meg BMW-vel. 

szombat_2.jpg

Az első futamban volt egy jókora versenybaleset is minek következtében a regnáló bajnok René Rast Audija jópárszor a levegőbe emelkedett így hajtogatva autójából egy nagy rakás szemetet. Szerencsére és az autó biztonsági fejlettségének köszönhetően Rastnak nem lett semmi komoly baja, kicsit szédelgett mikor kiszállt a ...

Tovább Szólj hozzá

2018. máj 22.

Neuville nyerte a Portugál rallyt

írta: proflex
Neuville nyerte a Portugál rallyt

neuvi.jpg

Az elmúlt hétvégén, azaz május 17-20. között rendezték a rally VB sorozat idei hatodik versenyét a Portugál rallyt. Ez volt a szezon első európai murvás futama mely a csütörtök reggeli shakedown-nal majd egy esti kis közönségcsalogató gyorsasági szakasszal vette kezdetét.

Péntektől kezdődött az igazi versengés ami jó pár meglepetést és drámát hozott a hétvége során. Az első igazi versenynapon nyolc gyorsasági várt a mezőnyre 152km távban, szombaton hat gyorsasági volt a penzum majd 155km-en és még vasárnapra is maradt öt gyorsasági bő 55km hosszban, közte a külön pontokért zajló Fafe-i power stage. A gyorsaságik között nem volt kiugróan hosszú szakasz ez látszott a szakaszok számán is, bár szombatra akadt egy jó 37km-es ...

Tovább Szólj hozzá

2018. máj 18.

Hankook Racer Cup - Red Bull Ring

írta: proflex
Hankook Racer Cup - Red Bull Ring

Ismeretlen terepen folytatódik a küzdelem

hrc_red_6.JPG

A Hankook Racer Cup mezőnye egy új pályán folytatja küzdelmeit, ezúttal az osztrák Red Bull Ring ad otthont a bajnokság következő állomásának. A Hankook Racer Cup sorozat rendezői mindig keresik azokat a lehetőségeket, amikor a pilótákat új kihívás elé állítják. A Red Bull Ring egy teljesen új terep a számukra, ahol még egyáltalán nem versenyzett a mezőny, mivel Forma1-es pályáról van szó, ez extra izgalmat jelent a versenyzőknek. A gyönyörű, festői környezetnek azonban megvan az ára, hiszen az időjárás teljesen kiszámíthatatlan, ami sokaknak meglepetést okozhat.

hrc_red_5.JPG

A környezet ismeretlensége mellett még egy újdonság lesz a májusi hétvégén, mégpedig a pálya modernsége, vagyis ...

Tovább Szólj hozzá