Jövőre a Kanári szigetre megy a WRC sorozat!
Jövőre a Kanári szigetre megy a WRC sorozat!

A mai napon megerősítették, hogy 2025-ben és 2026–ban visszatér a rally világbajnokság Spanyolországba csak épp nem a Katalán rally képében, hanem a Kanári szigetekhez tartozó Grand Kanáriára ahol hosszú évtizedek óta rendeznek rally Európa bajnokságot, mostani divatos nevén ERC-t.

Ezzel a Kanári szigeti rally követi a sorban a Lett és a lengyel rallyt, amik épp az idén váltottak ERC futamról WRC futamra. Az 1977-ben első alkalommal rendezett Kanári szigeti ...

Josh McErlean Skodával versenyzik a WRC2-ben
Josh McErlean Skodával versenyzik a WRC2-ben

A feltörekvő ír tehetség, Josh McErlean megerősítette, hogy az idén is a rally világbajnokságon fog versenyezni a WRC2-es bajnokságban, de mostantól a Toksport csapat által biztosított Škoda Fabia RS Rally2-vel fog támadni, fő támogatója maradt a Motorsport Ireland Rally Academy.

A 24 éves McErlean egy teljes, hétfordulós versenyprogramot fog teljesíteni navigátorával, James Fultonnal, első idei futamuk a májusi Vodafone Rally de Portugália lesz.

A Portugál ...

Nyirád büszkén várja a rallycross világbajnokságot!
Nyirád büszkén várja a rallycross világbajnokságot!

A 2022-es és 2023-as FIA rallycross Európa bajnoki futamok sikeres megrendezése után a magyarországi Nyirád Racing Center, az idén júliusban - fennállása során először - FIA rallycross világbajnoki versenyt rendezhet! Ez egy jókora kihívás melyet a pálya és annak üzemeltetői nagyon élveznek.

Európa egyik leghosszabb és leghagyományosabb rallycross pályája, Nyirád először 2006-ban adott otthont az Euro RX-nek, majd a 2013-as verseny után kiestek az Európa ...

Portugál versenyző is lesz a rallycross EB-n
Portugál versenyző is lesz a rallycross EB-n

A portugál André Sousa bejelentette, hogy 2024-ben részt vesz az FIA rallycross Európa bajnoki sorozatban, az Euro RX3-as kategóriában.

Pályafutását 2016-ban kezdte, és Sousa a hazája egyik vezető versenyzőjévé vált. Az előző szezonban kétszer diadalmaskodott a Portugál rallycross bajnokság Super1600-as kategóriában, de közben Montalegre-ben debütált a nemzetközi mezőnyben is az Euro RX3 bajnokság második fordulójában egy Volland Racing építésű Audi A1 ...

Veszprém tárt karokkal várja az ERC-mezőnyt!
Veszprém tárt karokkal várja az ERC-mezőnyt!

Zajlik a pályák előkészítése, a szervezők kihívásokkal teli versenyt ígérnek, Veszprém városa pedig tárt karokkal várja a rali Európa-bajnokság mezőnyét. A királynék városában megtartották a V-Híd Rally Hungary első sajtótájékoztatóját.  

rally_hungary_logo_2024_new_datumos.png

Az ERC-szezon idénynyitó versenye iránt elképesztő az érdeklődés, egyrészt azért, mert az élmezőny tagjai közül ilyenkor még mindenki bízik abban, hogy esélye lehet a végső sikerre, másrészt pedig ...

Alaposan megváltozik a WRC Finn rally útvonala
Alaposan megváltozik a WRC Finn rally útvonala

Tegnap hozták nyilvánosságra az augusztus 1-4. közötti Finn rally világbajnoki verseny útvonalát mely alaposan megváltozik a tavalyi évhez képest.

A gyorsasági szakaszok 61%-ban különböznek a tavalyi évi útvonaltól és további 12%-a, 1997 óta nem volt használatban.

evans_5.jpg

A szokásoknak megfelelően ismét Jyväskylä városa lesz az esemény központja. Ez ad otthont a rajt- és célceremóniának, a szervizparknak valamint a Harju szuperspeciál szakasznak, amely ...

29 nevező a WRC Szafari rallyra...
29 nevező a WRC Szafari rallyra...

Az idei szezonban, három hónappal előbbre hozták a WRC rally világbajnokság soron következő futamát a kenyai Szafari rallyt. Így az június vége helyett március 27-31. között kerül megrendezésre és amelynek az útvonala szinte teljesen megegyezik a 2023-as útvonallal (19 db, 367,76 km-nyi gyorsasági szakasz).

tanak_23.jpg

E hét elején pedig nyilvánosságra hozták a nem meglepő módon elég szerény nevezési listát is.

Mindössze 29 versenypáros nevezett az eseményre ...

Az Esztergom-Nyerges rallyval indul a bajnokság
Az Esztergom-Nyerges rallyval indul a bajnokság

Megjelent az idei hazai rally bajnokság első fordulójának a 11. Esztergom - Nyerges rally versenykiírása. A futam része a HUMDA Historic, a HUMDA ORB2 és a HUMDA ORB3 bajnokságoknak valamint teszt jelleggel részt vehetnek rajta a HUMDA ORB1 és az ORC mezőny versenyzői is, de ők értelemszerűen nem kapnak itt bajnoki pontokat. 

skm_c250i24030408220.jpgA Historic, az ORB2 és a teszt mezőny szombaton és vasárnap fog versenyezni, nekik nyolc gyorsasági szakaszon keresztül 73.55 km-t kell majd ...

Marcus Grönholm indul az Eifel rally fesztiválon
Marcus Grönholm indul az Eifel rally fesztiválon

Már február 8-án bejelentésre került, hogy a kétszeres finn rally világbajnok, „Magic” Marcus Grönholm „The Bosse” idén nyáron rajthoz áll a németországi Eifel Rallye Fesztiválon, ami egy kellemes meglepetés volt a 2000-es évek rallysztárjának rajongótábora számára.

Az azonban még nem tiszta, hogy milyen autóval indul Grönholm a Daun környéki gyorsasági szakaszokon, augusztus 15. - 17. között. A szervező hivatalos honlapján az látszik, hogy egy ...

Danis Sordo és a Hyundai a Pikes Peak-re megy
Danis Sordo és a Hyundai a Pikes Peak-re megy

A Hyundai Motorsport spanyol versenyzője, Dani Sordo aki idén Esapekka Lappival és Andreas Mikkelsennel osztozik a hármas számú Hyundai i20 N Rally1 versenyautón és akinek idén a májusi Portugál rally VB futamon lesz az első fellépése, júniusban rajthoz áll az amerikai Pikes Peak nevű hegyi felfutó versenyen. 

2024_3.jpg

A legendás versenypálya évtizedeken keresztül murvás volt, de kb. 10 éve leaszfaltozták viszont a népszerűsége azóta is töretlen.

Június ...

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása