2017. feb 23.

"Oldtimer Show 2017" a Vasúttörténeti Parkban!

írta: proflex
"Oldtimer Show 2017" a Vasúttörténeti Parkban!

  1. április 7-9 -ig ismét a Vasúttörténeti Parkban , 10 hektáros területen kerül megrendezésre a budapesti Oldtimer Show, a kiegészítő rendezvényeivel együtt. Az Oldtimer Show Kft. ismét új kiállítási anyagot mutat be, még több külföldi résztvevővel. Több mint 500db oldtimer jármű lesz bemutatva, ami 500 különböző járműtípust jelent. Minden típusból a fellelhető legszebb példányt mutatjuk be. A beválogatott járművek bronzból készült Oldtimer Show hűtőrács díszplakettet fognak kapni emlékbe. Ezek közül is a legszebbek az oldtimer szépségversenyen lesznek díjazva, ahol összesen 33db szakmai és szervezői díj kerül kiosztásra. Gyűjtőknek, kluboknak és restaurátoroknak 2017. márc. 15-ig lehet jelentkezni a kiállításra . Az ...
Tovább Szólj hozzá

2017. feb 22.

Újabb nevezők az idei rallycross VB-re

írta: proflex
Újabb nevezők az idei rallycross VB-re

Újabb egész szezonos csapatok illetve versenyzők jelentkeztek be az idei rallycross VB sorozatba.

fordok_4.jpg

Az egyik csapat teljesen új a nevük STARD, a versenyzőik viszont tapasztaltnak mondhatóak, Janis Baumanis Lettországból és az Orosz (Tatár) Timur Timerzyanov. Tavaly mindketten az MJP csapat színeiben indultak Ford Fiesta RXS Supercar-ral. Ilyen autókkal fognak támadni az idén is, amiket viszont az osztrák ex WRC versenyző Manfred Stohl csapata a Stohl Racing fog üzemeltetni. Az autókat a tél folyamán teljesen felújították, és amit lehetett fejlesztettek rajtuk.

fordok_1.jpg

A 24 éves Baumanis elmondta, hogy ez egy nagyszerű dolog, hogy ismét egy Supercar-ral vehet részt a VB szezonban és nagyszerű, hogy ebben a Stohl Racing az együttműködő partnerük. Ennek ...

Tovább Szólj hozzá

2017. feb 20.

A Hansen és az EKS is három autóval indul a rallycross VB-n!

írta: proflex
A Hansen és az EKS is három autóval indul a rallycross VB-n!

A rallycross VB rajongóinak két nagyszerű hír is napvilágra került a mai napon. Először a Hansen Team jelentette be, hogy a 2017-es szezonban három autót indítanak, majd nemrég kiderült, hogy az EKS Motorsport is három autóval száll csatába az idei futamokon.

image-70a5c9ee17de8bd38672a95a15f0835d-v.jpg

A svéd bázisú Team Peugeot-Hansen - melynek a 14 szeres Európa Bajnok Kenneth Hansen a csapatfőnöke - három Peugeot 208 WRX Supercarral vág neki a csúcskategória bajnokságának. Idén ismét náluk versenyzik a 9 szeres rally világbajnok Sebastien Loeb valamint Hansen két fia Timmy és Kevin fogják hajtani a versenyautókat. A tavalyi évben két győzelmet szereztek a csapat versenyzői, Timmy Hansen Kanadában míg Loeb Lettországban győzött.

Timmy Hansen tavaly is Loeb csapattársa volt ...

Tovább Szólj hozzá

2017. feb 14.

Latvala és a Toyota lett a Svéd rali győztese

írta: proflex
Latvala és a Toyota lett a Svéd rali győztese

toyota_2.jpg

Az elmúlt hétvégén rendezték az idei rali világbajnokság 2. futamát a Svéd ralit. A versenyen mindössze 41db versenyautó állt rajthoz. A Monte Carló ralihoz képest újdonság volt, hogy elkészült a negyedik 2017-es Ford Fiesta WRC is melyet a Martin Prokop/Mads Östberg által gründolt csapat kapott meg és amivel Mads Ostbergék álltak rajthoz. A Toyotánál egyenlőre nem lett több autó, a Citroennél most Craig Breen ülhetett be az új autóba míg Stéphane Lefebvre visszaült a DS3 WRC-be.

citroen_1.JPG

A Hyundainál semmi változás nem történt, a sajnálatos Monte Carlói nézőbaleset után Hayden Paddonék ismét versenybe szálltak. A WRC Trophyba két nevezés érkezett, Lorenzo Bertelliék a tavalyi Fiesta WRC-vel és Valerij Gorbanék a Mini WRC-vel. A ...

Tovább Szólj hozzá

2017. feb 08.

DTM bajnokkal erősít az MJP Racing Team Austria a rallycross VB-n

írta: proflex
DTM bajnokkal erősít az MJP Racing Team Austria a rallycross VB-n

A kétszeres DTM bajnok német Timo Scheider-rel és a svéd Kevin Eriksson-nal kétautós, teljes rallycross VB programot indít a MJP Racing Team Austria. A csapat korábban a World RX Team Austria néven szerepelt a bajnokságban. 

41fac0b6-b20a-411e-92fe-7bd6dea5a3e8.jpg

Eriksson aki tavaly egy emlékezetes rajtot követően megnyerte a Német RX futamot elmondta, hogy nagyon izgatott, hogy csatlakozott a MJP Racing Team Austria-hoz és képesnek érzi magát, hogy minden idejét a versenyzésre fordítsa. Látta, hogy a csapat milyen fejlesztéseket eszközölt a 2017-es Ford Fiesta RXS-en és biztos benne, hogy fantasztikus lesz vezetni az új autót.

Scheider - aki tavaly megnyerte a Nürburgringi 24 órás versenyt - elmondta, hogy izgatottan várja az évad kezdetét. Egy ideje már tárgyalt az MJP Racing ...

Tovább Szólj hozzá

2017. feb 08.

Beszáll a Prodrive a rallycross VB-be

írta: proflex
Beszáll a Prodrive a rallycross VB-be

A 2018-as szezontól teljes idényt fog futni a rallycross VB-n a sokak által a ralisportból ismert Prodrive. Az autójuk a Renault Megane IV. szériájára épül. 

0582a0d4-7fbf-4ee6-9102-e50ddc207164.jpg

A Renault Megane RX Supercar versenyautó a  Szeptember 1-3. közötti franciaországi, Loheaci VB futamon fog bemutatkozni. 

Versenyzőjük a francia Guerlain Chicherit lesz aki először sívilágbajnokként vált ismertté azután szerencsét próbált mindenféle autósport szakágakban. Indult a tereprali világkupán valamint a rali VB-n is, illetve egyszer Magyarországon is indult egy Citroen Saxo 4*4-el. Chicherit 2015-ben és 2016-ban indult néhány rallycross VB futamon is majd megalapította saját csapatát a GCK-t melynek keretében most a Banbury székhelyű Prodrive-val fog együttműködni. 

...
Tovább Szólj hozzá

2017. feb 01.

Francia versenyzővel erősít a Zengő Motorsport

írta: proflex
Francia versenyzővel erősít a Zengő Motorsport

Tegnapi napon bejelentette a Zengő Motorsport csapat, hogy fennállásuk során először, 2017-ben egy külföldi versenyző is az ő színeikben indul a túraautó világbajnokságon, a WTCC-ben. 

wtcc_zengo_motorsport_action_image.jpg

Az francia srác neve Aurélien Panis, akinek neve egyenlőre főleg onnan ismerős, hogy az egykori F1 pilóta Olivier Panis fia. 

A 22 éves Aurélien eddig főleg együléses formula versenyautókkal nyomult, két futamgyőzelmet szerzett a  Formula V8 3.5 Series-ben ahol tavaly a bajnokság ötödik helyén végzett. Elmondta, hogy nagyon büszke rá, hogy egy ilyen erős nemzetközi bajnokságban szerepelhet és ez egy nagy lépés a karrierje során. Sok sikeres és tapasztalt versenyző van a sorozatban ami nagyon izgalmas és nehéz feladat el állítja őt. Büszke rá, ...

Tovább Szólj hozzá