2017. jún 27.

Ferrari Racing Days a Hungaroringen

írta: proflex
Ferrari Racing Days a Hungaroringen

ferrari_hungaroring_07.jpg

Vannak olyan autógyártók, amik nem egyszerű közlekedési eszközöket állítanak elő, hanem annál sokkal többet, egy életérzést is kínálnak. Ilyen a Ferrari is, amely csúcsminőségű, immár 70 esztendeje a világ élvonalába tartozó sportkocsijai nem csak a tulajdonosaikat, használóikat ejtik rabul. A Ferrari nem csak egy autó, amit az is jelez, hogy nagyon sok tulajdonosnak nem csak egy Ferrarija van. Ebbe a világba adott bepillantást a Passione Ferrari és Ferrari Corse Clienti a Hungaroringen, ami remek otthont adott az autók „rendeletésszerű” használatára, azaz a versenyzésre is.

ferrari_hungaroring_01.jpg

A márka fennállásának 70 éves évfordulóját Magyarországon is megünnepelte a Ferrari. Az eseménynek a Hungaroring adott otthont, ahol a versenypályán ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jún 27.

International GT Open a Hungaroringen

írta: proflex
International GT Open a Hungaroringen

Mostanában egymásnak adják a Hungaroring kilincsét a különféle autós sorozatok. Két hete DTM volt, az elmúlt hétvégén Ferrari Racing Days most hétvégén, azaz július 01-02. között pedig az International GT Open lesz a Hungaroringen.

gt_cars.jpg

A GT Series mellett a Radical European Masters, a European F3 Open és a Formula Renault 2,0 sorozat is részt vesz a hétvége versenyein.

Az esemény megtekintése teljesen ingyenes lesz, ráadásul ingyenes buszjáratok is közlekednek majd a pálya irányába. A versenyen egyébként részt vesz majd a Honda WTCC versenyzője Tiago Monteiro és az egykori F1 versenyző Vitantonio Liuzzi is. 

Az időterv az alábbiak szerint néz ki,

gt_time.jpg

 

A GT Series nevezési listáját itt láthatjátok,

gt_nevsor.jpg

Szöveg: Tommy

...

Tovább Szólj hozzá

2017. jún 26.

Autós Országos Gyorsasági Bajnokság – Pannóniaring - három futam, három győztes

írta: proflex
Autós Országos Gyorsasági Bajnokság – Pannóniaring - három futam, három győztes

Három futam, három győztes

Különösen izgalmasan alakult a Hankook Racer Cup második versenyhétvégéje, nemcsak az időjárás tekintetében, hanem a verseny kimenete szempontjából is. A Pannoniaring három futamnak adott otthont, ahol minden versenyen más pilóta állhatott a dobogó legmagasabb fokára, sőt a dobogós helyezések is úgy oszlottak el, hogy az abszolút bajnoki tabellán szinte fej-fej mellett áll az első-három helyezett.

Az első futamon még a hőség nehezítette a versenyzők dolgát, hiszen a tikkasztó melegben az abroncsok beosztása jelentette a legnagyobb kihívást, mert a szabályok szerint csupán hat gumival gazdálkodhatnak a versenyzők. A pole-ból a pénteken még fék problémával küzdő Somogyi Márk kezdte meg a pannóniaringi ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jún 23.

Most hétvégén Ferrari Challenge a Hungaroringen

írta: proflex
Most hétvégén Ferrari Challenge a Hungaroringen

ferrari-599xx.png

Egy év kihagyás után a Ferrari Challenge június 23-25. között visszatér a mogyoródi Formula–1-es pályára.

A programok gyakorlatilag vasárnap lesznek, akit érdekelnek az ilyen jellegű autók azoknak ott a helyük. Vasárnapra a belépőjegy 2.500.-Ft-ba kerül. 

Az időterv pedig így néz ki,

frd_time.JPG

Szöveg: Tommy

Fotó: http://races.ferrari.com/en/corse-clienti/

 

Tovább Szólj hozzá

2017. jún 22.

Benik Balázs újra ralizik!

írta: proflex
Benik Balázs újra ralizik!

2015-ben, hat év szünet után már hasonló címmel jelentek meg tudósítások. A háromszoros abszolút magyar bajnok Benik Balázs nem tudja és nem is akarja abbahagyni kedvenc sportágát és idén júliusban újra felveszi a kesztyűt és minden más kötelező védőfelszerelést, hogy a 24.Veszprém Rallye-n rajthoz álljon.

duen_benikbalazsfabiar5teszt2_077.jpg

Két éve is a veszprémi viadal volt az, ahol 2003, 2006 és 2007 abszolút rali bajnoka visszatért. Az akkori futamról így beszél a népszerű versenyző: „Josy barátommal, korábbi navigátorommal kitaláltuk, hogy menjünk újra egy versenyt. Ami igazából motivált akkor, az az volt, hogy az aktív versenyzést akkor hagytam abba, amikor kisfiam, Benett született és úgy gondoltam, hat évesen már érett arra, hogy megmutassam neki, az ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jún 18.

Di Resta és Rast nyerték a DTM magyar fordulóját, Tassi Attila pedig a TCR-t

írta: proflex
Di Resta és Rast nyerték a DTM magyar fordulóját, Tassi Attila pedig a TCR-t

dtm-1497711881.jpg

Véget ért a Német Túraautó Bajnokság, a DTM 2017-es magyar fordulója. A bajnokságban a három nagy német autógyártó a Mercedes Benz, az Audi és a BMW vesz részt 6-6 versenyzővel akiket különböző csapatok alkalmaznak.

dtm-1497805250.jpg

A szombati versenyre a kvalifikáció alapján teljes Audi dominanciát várt mindenki. Ezután a versenyen a kötelező kerékcserék megfelelő időben való végrehajtásával, azaz, hogy elég korán megtették azt, a győztes Paul Di Resta igen remek pozícióba került. Szintén jól időzítette a kerékcserét Timo Glock és Bruno Spengler is. Az Audis René Rast és Mattias Ekström viszont ráfázott arra, hogy túl későn hívták ki őket a kerékcserékre, így már nem volt idejük felzárkózni a győztes hármashoz. A szombati ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jún 13.

Tanak nyerte a Szardíniai WRC futamot

írta: proflex
Tanak nyerte a Szardíniai WRC futamot

Az M-Sport csapat észt versenyző párosa Ott Tanak és Martin Jarveoja nyerte meg a Ford Fiesta WRC-vel a rally VB szardíniai futamát.

szardinia_5.jpg

A verseny négy napja során 19db gyorsasági és bő 312 murvás gyorsasági km várt a mezőnyre. Mind a négy gyári alakulat 3-3db autóval állt rajthoz. Köztük egy újdonság volt, mégpedig az, hogy a Citroen erre a versenyre Andreas Mikkelsent ültette be Lefebvre C3 WRC-jébe.

A verseny csütörtökön kezdődött egy 2km-es szuperspeciállal ahol a várakozásoknak megfelelően semmi említésre érdemes dolog nem történt.

szardinia_3.jpg

Pénteken már rendes verseny várt a párosokra ami meg is tizedelte a mezőny egy részét. Kris Meeke a Citroennel az 5. gyorson esett egy akkorát, hogy megsérült az autó bukócsöve így ő nem ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jún 12.

Skodára váltanak Botkáék - ERC

írta: proflex
Skodára váltanak Botkáék - ERC

Botka Rally Team
European Rally Championship 2017
2017.06.09. – Budapest, Magyarország

Nem csoda, hogy autó cserére adta a fejét a Botka Rally Team. A 2015-ös Mitsubishi-s Európa-bajnoki cím után R5-ös autóra váltott Botka Dávid, de a DS3 nem azt adta, amire a pilóta számított. A csapat garázsába egy SKODA Fabia R5 érkezik és a lelkes gárda még lelkesebb vezetője nagyon bízik az új jövevényben.

„Még most sem akarom elhinni. Nem is akartam, hogy kiderüljön, csak amikor már itt áll nálunk a kocsi, de hát a mai világban már nem lehet titkokat tartani.” – kezdte mosolygósan az autóváltásról a beszámolót Botka Dávid.

Korábban is többször kijelentette a pilóta, hogy nem szeretne tovább versenyezni a Citroen DS3 R5-ös kocsival. A ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jún 12.

Kristoffersson nyert a pokolban

írta: proflex
Kristoffersson nyert a pokolban

press_2f2017_06_nor_solberg_28201_29.jpg

A PSRX csapat svéd versenyzője a bajnokságot vezető  Johan Kristoffersson nyerte meg a rallycross VB sorozat norvégiai fordulóját Hellben, tovább erősítve ezzel vezető helyét a bajnokságban. Második lett a Hoonigan Racing Division’s norvégja Andreas Bakkerud a Ford Focus RX-szel míg a Hansen csapat francia szupersztárja Sebastien Loeb lett a harmadik a Peugeot 208 WRX Supercarral. A negyedik helyen fejezte be a bajvívást az Audi S1-gyel versenyző Mattias Ekström, ötödik lett Timmy Hansen Peugeot 208 WRX Supercarral míg a Stard csapat tagja Timur Timerzyanov végzett a döntő hatodik helyén Ford Fiesta RXS Supercar-ral.

press_2f2017_06_nor_atmosphere_28202_29.jpg

Petter Solberg most nem jutott be a döntőbe, összesítve a hetedik helyen végzett, a bajnokságban a harmadik helyen áll. ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jún 12.

Két hét múlva Ferrari Challenge a Hungaroringen

írta: proflex
Két hét múlva Ferrari Challenge a Hungaroringen

car-fxx-k.png

Június 23-25. között ismét hazánkba látogat a Ferrari Challenge sorozat. Ez gyakorlatilag egy márkakupa sorozat ahol egyforma 458-as és 488-as Ferrarikkal versenyeznek egymás ellen a jobbára dúsgazdag gentleman driver-ek. Illetve ezen rendezvény keretein belül tudnak a sok pénzzel bíró emberkék a különböző, utcai autókon alapuló de kizárólag versenypályán használható FXX típusokkal és a régebbi Formula 1-es autókkal körözni. 

ferrari-458-challenge-evo-ok.png

Jellemző a résztvevőkre, hogy tavalyelőtt mikor utoljára nálunk szerepeltek többjüket helikopter hozta valahonnan a Hungaroring főbejáratához ahonnan sofőrős limuzinokkal szállították tovább őket a paddockba.

ferrari-599xx.png

Akkor az itthoni és a szlovák rendszámos Ferrariknak rendeztek egy találkozót is, ...

Tovább Szólj hozzá