2017. máj 17.

Idén is lesz kamion EB Magyarországon!

írta: proflex
Idén is lesz kamion EB Magyarországon!

Az elmúlt két év után idén ismét Magyarországra látogat a kamion Európa Bajnoki sorozat. Kétszeres szakági bajnokunk Kiss Norbert az idén is versenybe száll a bajnoki címért a tavalyról már ismert Tankpool 24 Racing csapat Mercedes-Benzével. Az esemény hivatalos sajtótájékoztatóját ma délelőtt tartották Budapesten, az ott elhangzottakat alább olvashatjátok.

kamioneb_4.jpg

2017-ben ismét augusztus utolsó hétvégéjén, 26-27. között ad otthont a Hungaroring a Kamion EB magyarországi versenyeinek, melyeken természetesen a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert is rajthoz áll Mercedes-Benz versenykamionjával. A négy – minden eddiginél izgalmasabbnak ígérkező – kamionos versenyfutam mellett családi programok és két különleges, nem kevésbé ...

Tovább Szólj hozzá

2017. máj 14.

Hétvégén Oldtimer Messe Tullnban, Bécshez közel

írta: proflex
Hétvégén Oldtimer Messe Tullnban, Bécshez közel

A május 20-21. közötti hétvégén lesz a Bécshez közeli Tullnban az Oldtimermesse, oldtimer kiállítás. Egy nagyon klassz rendezvényről van szó, nagyjából a Hungexpo-hoz mérhető területen, csarnokokban és szabad területen egyaránt zajlik a két napos oldtimer ünnep.   

image.jpg

Az idei év fő témái az alábbiak, 

 • 70 éves a Steyr traktor 
 • 60 éves a PUCH 500
 • 60 éves az NSU Prinz 3
 • 50 éves az NSU RO 80
 • 50 éves a Citroen Dyane
 • 50 éves a Rover V8 motorja
 • 40 éves a Porsche 928
 • 40 éves az Opel Rekord E - Commodore C – Senator - Monza A
 • az SM Citroen - Maserati
 • a Puch DS 50
 • a léghűtéses Volkswagen
 • ÖGHK - az osztrák historikus gépjárművek társadalma
 • 55 éves az osztrák veterán klub az ÖMVC

Ezeken felül ...

Tovább Szólj hozzá

2017. máj 07.

Supercarok a reggeli klubgyűlésen

írta: proflex
Supercarok a reggeli klubgyűlésen

supercar_sunday_goodwood_breakfast_club_grid_07052017_4058.jpg

Ma volt dél Angliában, Goodwoodban, Lord March birtokán a szokásos breakfast club magyarán a reggeli klub aktuális összejövetele.

supercar_sunday_goodwood_breakfast_club_grid_07052017_4077.jpg

A beszámolók szerint ez volt eddig minden idők legjobb felhozatalú breakfast club találkozója, több igen különleges autó részvételével. 

supercar_sunday_goodwood_breakfast_club_grid_07052017_4019.jpg

A találkozóknak mindig van valami témája, ezek most a Supercarok voltak. Ennek megfelelően megjelent több Ferrari F40, a legújabb Honda NSX, Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, Pagani Huayra vagy a McLaren P1 LM. Rajtuk kívűl rengeteg egyéb Ferrari, Lamborghinik, Aston Martinok de volt itt Noble vagy Lotus Esprit és persze Porsche 911 GT3. Az a legdurvább, hogy ez nem egy autókiállítás hanem egy sima klubtalálkozó ahová mindenki a  saját autójával a saját kerekein ...

Tovább Szólj hozzá

2017. máj 02.

5. Steelvent Ózd rally eredményei

írta: proflex
5. Steelvent Ózd rally eredményei

Az elmúlt hétvégén zajlott az országos rallybajnokság második futam az 5. Steelvent Ózd rally. Pénteken és szombaton Ózdon illetve annak környékén, vasárnap pedig Salgótarján környékén az egykori Salgó rallyk gyorsaságiain zajlott a versengés.

duen_ozdrally2017_2450.jpg

A futamon az ORB, az ORC és a Historic mezőny az alábbi sorrendben futott be a salgótarjáni célba.

ORB - ORC,

orb_orc.JPG

Historic 1. nap,

historic_1_nap.JPG

Historic 2. nap,

historic_2_nap.JPG

Szöveg: Tommy

Eredmények: www.rallylive.hu 

 Fotó: www.duen.hu 

Tovább Szólj hozzá

2017. ápr 28.

Az összes rally világbajnok San Marinóba látogat

írta: proflex
Az összes rally világbajnok San Marinóba látogat

Bevett szokás, hogy a San Marinóban rendezett Rallyegenden a versenyen kívül mindig megemlékeznek valamilyen a rallysporthoz köthető dologról, évfordulóról.  

Az idei immár 15. Rallyegend, San Marinóban 1995 rally világbajnokáról, a tíz éve elhunyt  skót Colin McRae-ről fog szólni. Ahhoz, hogy a megemlékezésnek hangsúlyt adjanak az élő rally világbajnokok közül október 21-22. között San Marinóban lesz Walter Röhrl, Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Stig Blomqvist, Timo Salonen, Juha Kankkunen, Miki Biasion, Didier Auriol, Tommi Makinen, Marcus Grönholm, Petter Solberg, Sebastien Loeb és Sebastien Ogier. Sandro Munari és Markku Alen szintén jelen lesznek, ők nem FIA világbajnokok, hanem a világbajnokság elődjének tekinthető FIA Driver Cup ...

Tovább Szólj hozzá

2017. ápr 24.

Mattias Ekström uralja a rallycross VB-t

írta: proflex
Mattias Ekström uralja a rallycross VB-t

A sportág uralkodó világbajnoka a svéd Mattias Ekström nyerte meg az elmúlt hétvégi Portugál rallycross VB fordulót. Ezzel az EKS csapat versenyzője eddig 100%-os teljesítményt mutat, hiszen a sorozat eddigi mindkét fordulóját megnyerte. Ekström a két eddigi győzelmével 14 pont előnnyel vezeti a bajnokságot az őt követő Kristoffersson előtt.

press_2f2017_02_por_ekstrom_28303_29.jpg

A portugál döntő második helyezettje a Hansen csapat Peugeot 208 Supercar-jával Sebastien Loeb lett, míg a dobogó legalsó fokára a PSRX csapat versenyzője a svéd Johan Kristoffersson állhatott fel. A csapatversenyt viszont a PSRX VW Sweden vezeti, köszönhetően Kristoffersson és Petter Solberg egyenletes jó teljesítményének. Petter Solbergnek nem sikerült jól a döntő, mert egy defekt miatt csak a ...

Tovább Szólj hozzá

2017. ápr 24.

Hétvégén Ózd rally

írta: proflex
Hétvégén Ózd rally

ozd_logo.JPG

Most hétvégén lesz a hazai rally bajnokság második fordulója a Steelvent Ózd rally. Szombaton valóban Ózd környékén lesz a versengés, két gyorsot kell megfutniuk, mindkettőt háromszor. Vasárnapra viszont átmegy a mezőny az egykor volt Salgó rallyk klasszikus pályáira úgy is mint a Ceredi, a Kazári vagy a Sámsonházai gyorsokra.

Az ORB, az ORC és a Historic mezőnye mindkét nap részt vesz a versenyen míg a Rally 2 csak vasárnap csatlakozik be a bajvívásba. A gyakorlatilag négy mezőnyt összeszámolva körülbelül 90 páros fog rajthoz állni így egy egész komplett kis mezőnyt láthatunk majd. Az élmezőnyben ismét 15db R5-ös autó lesz, visszatér Bútor Róbert a Peugeot 306 Maxi Kit Car-ral és jön mindenki más is.

Áttekintő és a ...

Tovább Szólj hozzá

2017. ápr 24.

Elrajtolt a Hankook Racer Cup új idénye

írta: proflex
Elrajtolt a Hankook Racer Cup új idénye

Három futamos nyitó hétvégéjén van túl a Hankook Racer Cup mezőnye, szezonindító viadal lévén már most kezdtek kirajzolódni az erőviszonyok. A hazai pályából adódóan pedig mindenki otthon érezhette magát, bár a bolondos áprilisi időjárás okozott némi bizonytalanságot: a szerdai havazás miatt a csütörtöki szabadedzés elmaradt, így a program kissé besűrűsödött. Ugyanakkor a Hankook gumik bizonyíthattak: remekül vizsgáztak a nem éppen versenyző-barát időjárási körülmények között. Ebben a kupában a 2017-es esztendőtől már a Shell Hélix motorolajjal feltöltött Swiftek versenyeznek, az azonos „belbecs” mellett, már a külső is egységességet sugall. A fiatal tehetségeket útnak indító sorozatban a kiélezett csaták most ...

Tovább Szólj hozzá

2017. ápr 19.

Hétvégén rajtol az autós gyorsasági bajnokság

írta: proflex
Hétvégén rajtol az autós gyorsasági bajnokság

Most hétvégén azaz április 21-23. között tartják az MNASZ autós gyorsasági bajnokság idei első fordulóját. Egyben a CEZ első versenye is lesz a hétvégén. A szépszámú magyar induló mellett rengeteg külföldi versenyző is eljön a  Hungaroringre és a korábbi évekhez hasonlóan igen sok méregerős versenyautót láthatnak az érdeklődők. A versenyen nem szednek belépőt, megtekintése teljesen ingyen lesz a szombati és a vasárnapi napon is melybe bele kell érteni a paddock területet is. Ráadásul a 16 év felettiek a boxutcába is kimehetnek majd. Pénteken a fizetős kollektív teszt lesz, amit viszont még nem a nagyközönség részére terveznek.

foto.jpg

A szerdán lehullott hó miatt módosítottak a hétvége programján, a módosított programot itt ...

Tovább Szólj hozzá

2017. ápr 19.

Hazai pályán indul útjára a Hankook Racer Cup

írta: proflex
Hazai pályán indul útjára a Hankook Racer Cup

Immár negyedik szezonjára készül a sikeres versenysorozat, az MNASZ Autós Gyorsasági OB - Hankook Racer Cup, mely a kezdetektől a fiatal tehetségek felfedezését tűzte ki célul. Idén a kupa ismert helyszínei mellett egy különleges állomás is vár a versenyzőkre.

hankookracercup_start_4.JPG

„A Hankook Racer Cup tavalyi szezonja nagyon jól sikerült, idén is hasonló hangulatú versenysorozatot szeretnénk lebonyolítani, ahol mind a pilóták, mind a szurkolók remekül érzik magukat. Természetesen 2017-ben is vannak pilótamozgások, lesznek, akik más sorozatban folytatják, de a legnagyobb nevekkel most is találkozhatnak a drukkerek. Az idei évben is több mint 10 autó nagy csatáira számíthatunk, a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is 5 helyszínen és 13 futamon mérik össze ...

Tovább Szólj hozzá