2018. jan 16.

Egy spéci Moto Guzzi az alapító emlékére

írta: proflex
Egy spéci Moto Guzzi az alapító emlékére

death-machines-of-london-airforce-moto-guzzi-custom-motorcycle-4.jpeg

A londoni Death Machines of London cég összerakott egy igencsak exkluzív és egyedi Moto Guzzi motort az egyik cégalapító emlékére.

death-machines-of-london-airforce-moto-guzzi-custom-motorcycle-13.jpeg

Giovanni Ravelli és Carlo Guzzi pilótaként szolgáltak az olasz légierőnél az I. világháború idején, ahol találkoztak Giorgio Parodival. Rájöttek, hogy egy nagy közös szenvedélyük van, a motorkerékpárok. Úgy döntöttek, hogy céget alapítanak és gyártani fogják őket. Sajnos Giovanni Ravelli egy teszt repülés közben halálos balesetet szenvedett és hivatalosan sosem csatlakozhatott a Moto Guzzi céghez. Annak érdekében, hogy emlékezzenek rá cégalapító társai az Airman Eagle figurát rakták a Moto Guzzi új céglogójának középpontjába. 

death-machines-of-london-airforce-moto-guzzi-custom-motorcycle-3.jpeg

Ennek a most megépült motornak a donorja egy 1982-es ...

Tovább Szólj hozzá

2018. jan 08.

Kemény vasárnap volt a Dakar rallyn

írta: proflex
Kemény vasárnap volt a Dakar rallyn

_temp_image007_2.jpg
Amikor egy szakaszra a tizenháromszoros Dakar-győztes Stéphane Peterhansel azt mondja, nehéz, akkor képzelhetik, mennyire lehetett az nehéz a mezőny többi tagjának. 
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettősnek is több kalandja volt, mint egy szimpla versenyen egy hét alatt, de az Opel Dakar Team párosa még így is, a rengeteg elvesztegetett idő ellenére is a 42. helyen zárta a szakaszt, az összetettben pedig a 41. helyről várja a folytatást. 
Ha őszinte akar lenni, a dűnék között, amikor már fél órája vesztegelt ott kötéllel a kezében, várva, hogy valaki meghúzza az autóját, Szalay Balázs nem számított ilyen eredményre. 
De menjünk sorban! 
A rendezők azt ígérték, a vasárnapi szakasz 90 százaléka úttalan utakon ...
Tovább Szólj hozzá

2018. jan 03.

Útnak indult a magyar Dakar csapat

írta: proflex
Útnak indult a magyar Dakar csapat

_temp_image002_7.jpg

A 40. Dakar rali három nap múlva, január 6-án rajtol Limában, a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős szerdán indult el a perui főváros felé.  A verseny össztávja 9000 kilométer, amelyből 4500 kilométer a mért szakaszok hossza, s abból kiindulva, amit eddig tudunk az útvonalról, a versenyzők nem számíthatnak sétagaloppra. Persze, a Dakar sohasem könnyű – a rendezők mindig megtalálják a módját, hogy megnehezítsék a mezőny dolgát. 

Szalay Balázs rutinos sivatagi róka, ez lesz a 13. Dakarja (Bunkoczival együtt pedig a nyolcadik), úgyhogy pontosan tudja, mire számíthat. „A sivatag mindig tartogat meglepetéseket, bármennyi időt tölt is el az ember a dűnék között, nem versenyezhet rutinból – mondta Szalay. – Mi azonban ennek ...

Tovább Szólj hozzá

2017. dec 31.

19. Szilveszter rally 2017

írta: proflex
19. Szilveszter rally 2017

2017-szilveszter-rallye-csutortok-vincze-ferenc-bazso-attila.jpg

December 27-29. között volt az immár 19. Szilveszter rally a Hungaroringen és annak szűk környékén. A versenyre több mint 200 nevezés érkezett, ebből jó páran külföldiek voltak, a mezőnyre hat gyorsasági szakasz várt. A mezőnyben volt a különböző rengű és rangú magyar rally bajnokságok résztvevőinek nagy többsége. Jó pár külföldi páros állt rajthoz Ausztriából, Cseh és Lengyelországból és Szlovákiából. De egy Citroen DS 3 R3-mal itt volt a nem is olyan régen még fix WRC résztvevő Yurij Protasov és az egykori kétszeres Magyar Rally bajnok Kiss Ferenc is. De egy Ford Fiesta R2 fedélzetén rajthoz állt az idei rallycross VB sorozatban szereplő Lukács "Csucsu" Kornél is. 

2017-szilveszter-rallye-csutortok-lukacs-kornel-bernek-peter.jpg

Az első napon a papírmunkán kívül csak a ...

Tovább Szólj hozzá

2017. dec 31.

Szilveszter Rally magas FORDulatszámon!

írta: proflex
Szilveszter Rally magas FORDulatszámon!

jlgszilvra.jpg

A JLG Motorsport kis csapata sikerrel teljesítette a Hungaroringen a 19. Szilveszter Rallyt. Ahogy azt az előzetesben írtuk elsősorban az örömautózás volt a fő szempont, így e mellett külön nagy öröm volt, hogy fiatal versenyzőnk egy remek végeredménnyel tette le a névjegyét imádott kedvenc szakágunkban is élete első komolyabb versenyén!

Míg fiatal versenyzőnk az eredményre is hajtott, csapatunk alapítója Jedlóczky Laci már nagyon régi álmát megvalósítva kizárólag örömautózással ünnepelt az R5-ös Ford Fiesta-ban párjával Jedlóczky Melindával a navigátor ülésben. A verseny előtti rövidke teszt elég kevés volt, hogy igazán meg ismerhesse a csúcs versenygép kezelését és viselkedését, de ahhoz azért elég volt, hogy az ...

Tovább Szólj hozzá

2017. dec 25.

Karácsony után Szilveszter rally

írta: proflex
Karácsony után Szilveszter rally

fb_img_1514117943907.jpg

Karácsony után december 27-29. között lesz a Szilveszter rally. Az év végi buliverseny hagyományosan a Hungaroringen és az mellett kerül lebonyolításra. 

A képen látható a verseny útvonala és a menetrendje is, a linkeken pedig a rajtszámos nevezési listák,

http://www.szilveszterrallye.hu/wp-content/uploads/2017/12/INT-Nevlist-rajtsz%C3%A1mmal-1.pdf?v=b7b82d2dc218

http://www.szilveszterrallye.hu/wp-content/uploads/2017/12/Sprint-Nevlist-rajtsz%C3%A1mokkal-1.pdf?v=b7b82d2dc218. 

Alább pedig a hivatalos sajtóközlemény egyike.

Idén a modern technika szinte összes vívmányát segítségül hívták a szervezők a nézők minél jobb kiszolgálása érdekében.

Élőben hallható és látható a Szilveszter Rallye!

Úgy tűnik, számos ...

Tovább Szólj hozzá

2017. dec 22.

Kiss Feri is indul a Szilveszter rallyn!

írta: proflex
Kiss Feri is indul a Szilveszter rallyn!

kepkivagas_27.JPG
Már a célegyenesben hasít a 19. Szilveszter Rallye, kevesebb, mint 1 hét van hátra. 7 országból, több mint 200, mindenre elszánt rali-harcos érkezik a Hungaroringre, köztük az előző évek bajnokai, de egy igazi legenda is debütál az idei versenyen. Gigászi csata várható, december 29-én pedig az is kiderül, hogy a viadal történetében először sikerül-e háromszoros bajnokot avatni!
A sportág legendája, Kiss Ferenc pályafutása során most először áll rajthoz partnerével, Patkó Gergellyel az évbúcsúztató versenyen. Kikkel kell majd megküzdenie? A címvédő Vincze Ferenc – Bazsó Attila páros – és a váltott navigátorokkal induló Kazár Miklós. Ha utóbbiak győzedelmeskednek, akkor háromszoros bajnokot avatnak.
Kiss Ferenc bő ...
Tovább Szólj hozzá

2017. dec 21.

Családi FORDulat a Szilveszter Rally-n!

írta: proflex
Családi FORDulat a Szilveszter Rally-n!

A komplett Jedlóczky család rallyzni fog

jlgszilvesztr.jpg

A JLG Motorsport kis csapata egy nem várt nagy sikerrel kezdte a 2017-es bajnoki szezont a Hungaroringen az MNASZ Autós Gyorsasági OB első fordulóján, így úgy gondoltuk, hogy stílszerű, ha itt is zárjuk a szezont az örökké szívünk csücske másik szakágban, a rally igazi ünnepén a 19. Szilveszter Rallyn.

Ugyanis akad mit ünnepelnünk így az év végén. Egy kis számmisztikában elmerülve csapatunk alapítója Jedlóczky Laci 20 éve ült először versenyautóba egy Rally Túra versenyen. Azt a jó kis első kockalámpás Ladát azóta legalább 20 egyéb versenyautó követte melyet „elfogyasztott” a hazai versenypályákon az elmúlt két évtized során. Fordok, Lancia-k, Mitsubishik, na meg az örök szerelem Subaru-k sorával gyűjtötte a ...

Tovább Szólj hozzá

2017. dec 20.

Loeb visszatér a WRC-be

írta: proflex
Loeb visszatér a WRC-be

loeb-c3.jpg

Hosszas találgatások és a sokfelől származó pletykák után biztossá vált, hogy 2018-ban a kilencszeres rally világbajnok Sebastien Loeb visszatér a WRC sorozatba. Az sem titok és talán ez volt az egyetlen biztos pont, hogy a Citroen Racing csapatát fogja erősíteni egy Citroen C3 WRC-vel. Navigátora Daniel Elena marad és Craig Breen-éket fogják váltani a három futamon. Kris Meeke-ék egész évben lehetőséget kapnak a Citroentől.

A három helyszín ahol rajthoz állnak Loebék a murvás Mexikó rally (március  8-11.) , a Korzika rally (április  5-8.) és a Spanyol rally (október  25-28.)  lesznek. Loeb 2012-ig tartó aktív rally karriere alatt 78 futamgyőzelmet szerzett. Hatszor nyert Mexikóban, négyszer Korzikán és nyolcszor Spanyolországban. ...

Tovább Szólj hozzá

2017. dec 20.

Jövőre is lesz DTM a Hungaroringen

írta: proflex
Jövőre is lesz DTM a Hungaroringen

Hétfőn ismertette a DTM szervezőcége a 2018. évi versenynaptárat. 

dtm-1510399049.jpg

A tíz hétvége kilenc helyszínen fog zajlani ugyanis tradicionálisan a Hockenheim ringen lesz a szezon nyitó valamint a szezonzáró futam is. Az elmúlt évekhez hasonlóan jövőre is két verseny lesz minden hétvégén.

Új helyszínként csatlakozik az olaszországi, a 2006/2007-ben átépített 4,2km-es Misanoi pálya. Ez az Adriai Riviérához közel, csak egy pár kilométerre délre van Riminitől. A másik pálya visszatérő helyszín a DTM sorozatba. Ez a Londontól dél keletre lévő Brands Hatch, ahol 2006 és 2013 között sorozatban nyolcszor járt a DTM bajnokság. Maga a pálya elég régi mert 1928-ban épült motorkerékpár versenyekre. 1964 és 1986 között 15-ször rendeztek ...

Tovább Szólj hozzá