2017. aug 16.

Olimpikon nyerte a Hungarian Baja tereprally versenyt

írta: proflex
Olimpikon nyerte a Hungarian Baja tereprally versenyt

20170812_093049.jpg

Az elmúlt hétvégén volt Veszprém környékén a Hungarian Baja nevű tereprally verseny. A futamról tudni illik, hogy évek óta az FIA tereprally világkupa sorozat része tehát az egyik legrangosabb autóverseny sorozat ami Magyarországra látogat. Tehát a Formula 1, a WTCC és a Kamion EB sorozat mellett az egyik legrangosabb autóverseny, amit élőben a helyszínen, az országhatáron belül nézhetünk meg.

20170812_093058.jpg

Az évek alatt megszokhattuk, hogy a Hungarian Bajára mindig ellátogat valaki ismert versenyző is. Nem volt ez máshogy az idén sem. Itt volt a katari Nasser Al-Attiyah aki egy igazi multifunkciós sportember. Kétszer, 2011-ben és 2015-ben megnyerte a terep rallyk királyát a Dakar rallyt, 2006-ban megnyerte a rally VB keretein belül rendezett PCWRC ...

Tovább Szólj hozzá

2017. aug 14.

Hírek a Barum rallyról

írta: proflex
Hírek a Barum rallyról

barum.JPG

Az idén augusztus 25-27. között lesz az ERC sorozat azaz a rally Európa bajnokság következő fordulója a Barum rally.

35961319870_05620825c0_b.jpg

A nagy hagyományokkal bíró rally verseny a csehországi Zlín városának környékén zajlik majd.

Igen komoly mezőnynek nézünk elé és szerencsére igen sok magyar páros is rajthoz áll a futamon.

36358091645_1fe11bb665_b.jpg

A verseny hivatalos honlapján elérhetővé váltak a nevezési listák, az időterv és a térképek is,

http://www.czechrally.com/wcd/docs/2017/bcrz_2017_entrylist.pdf

http://www.czechrally.com/wcd/docs/2017/bcrz_2017_itinerary.pdf

http://www.czechrally.com/en/24887-maps

36358109445_ddc064981a_b.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.czechrally.com/en/ , https://www.fiaerc.com/ 

 

Tovább Szólj hozzá

2017. aug 08.

Nagyító alatt a Blancpain GT sorozat luxus járgányai

írta: proflex
Nagyító alatt a Blancpain GT sorozat luxus járgányai

image_4.jpg

Íme egy jó kis írás az idei évben a Kamion EB hétvégéjén ismét hazánkba látogató Blancpain GT sorozatról melyből kiderül a sorozat történelme, és az is, hogy nagyjából mennyi pénzbe kerül egy ilyen kategóriájú autóval versenyezni.

A Blancpain GT Sprint és Endurance sorozatok a virágkorukat élik, melynek az egyik legfőbb oka, hogy a versenyzés költségei itt a többi, hasonló szériához képest alacsonyak. A Ferrari vagy a Lamborghini név hallatán mindenki méregdrága autókra gondol, a valóság azonban egész más.

image_2.jpg

A bajnokságban a GT3 szabályai szerint épített autókkal lehet részt venni, melyek nem is állnak olyan távol az utcai modellektől. Ezeknek az egzotikus sportautóknak ugyanis már a szériaváltozata is fel van ...

Tovább Szólj hozzá

2017. aug 07.

Rallycross VB – megint Kristoffersson nyert, most Kanadában

írta: proflex
Rallycross VB – megint Kristoffersson nyert, most Kanadában

press_2f2017_08_can_kristoffersson_28415_29.jpg

Az elmúlt hétvégén zajlott a Monster Energiaital gyártó által támogatott FIA rallycross világbajnoki sorozatának 8. futama Kanadában.

Itt a PSRX Volkswagen Sweden csapat svéd versenyzője Johan Kristoffersson dominált, aki ezzel a győzelmével az idényben, sorozatban a harmadikat zsebelte be. Illetve ez volt a szezonban aratott negyedik sikere is. A svéd versenyző ezzel 35 pontra növelte előnyét a bajnoki tabellán ahol csapattársa Petter Solberg követi őt.  Ezzel a teljesítménnyel a rallycross VB történetében Kristoffersson az egyetlen, aki egy szezonon belül hét egymást követő fordulón dobogóra tudott állni. Johan elmondta, hogy ez a győzelem igazi csapatmunka eredménye. Nagyon furfangos időjárás volt egész hétvégén, szombaton ...

Tovább Szólj hozzá

2017. aug 03.

Újra ERC-n futamon indulnak Botkáék

írta: proflex
Újra ERC-n futamon indulnak Botkáék

hu_botka_0002.JPG

Ahogy ígérte korábban a Botka Rally Team pilótája: akkor indul újra EB futamon, ha ütőképes autóval tudja felvenni a kesztyűt Európa élmezőnyével. Az új autó, a Skoda Fabia R5 bizonyított két hete a román bajnokin, így Dávid is beváltja ígéretét: a lengyel EB futamon folytatja az Európa-bajnoki szereplést.

Dobogón végzett a Hargita Rallye-n Botka Dávid az új autójával és a pilóta újra elkapta a fonalat, új ambíciókkal folytatja az EB-n való részvételét. „Teszteltünk a futam előtt, majdnem 150 kilométert mentem a Skodával.” – kezdi a beszámolóját Dudu. „Az autó megkapta a legújabb fejlesztésű gátlókat és jött egy cseh mérnök, akinek a segítségével sikerült beállítani a kocsit a lengyel pályákra.”

...

Tovább Szólj hozzá

2017. aug 02.

Hétvégén Baranya kupa Komló környékén

írta: proflex
Hétvégén Baranya kupa Komló környékén

baranya.JPG

Most hétvégén azaz augusztus 4-6. között lesz az immár hagyományosnak mondható Baranya Kupa 2017 rally verseny. 

A futamon a Rally2, a Historic, az M csoport és a több külföldi versenyzőpárost is felvonultató Mitropa kupa csoportjainak versenyzőpárosai szállnak csatába. A külföldiek közül az egyik legnagyobb név a német Hermann Gassner lesz, de indul az ismert olasz navigátor Flavio Zanella is aki sok más mellett Renato Travagliának is dirigálta már az itinert. 

A verseny csütörtökön egy teszttel kezdődik majd pénteken és szombaton már az igazi versengés veszi kezdetét. A gyorsaságik nagy része már ismert lehet a korábbi Baranya Kupákról és a Mecsek rallykról is. 

A versenyről az összes szükséges információ ...

Tovább Szólj hozzá

2017. aug 01.

Lappi nyerte a hullámvasút rallyt Finnországban

írta: proflex
Lappi nyerte a hullámvasút rallyt Finnországban

img_20170727_080118.jpg

Az elmúlt hétvégén volt a rally VB, azaz a 13 fordulós WRC sorozat 9. futama, a világ egyik legjobb autóversenye a Finn rally. 

A verseny a VB sorozat jól bevált szisztémája szerint csütörtökön kezdődött a reggeli shakedown szakasszal, majd este a versenyközpontnak is helyet adó Jyvaskylában tartották az első mért gyorsaságit. Ez persze csak egy nyúlfarknyi, 2,3 km-es városi bohóckodás volt, ami ugyan jó hangulatú de sok értelme nincs. 

2017010388n.jpg

A versenyen 25 gyorsaságit kellett abszolválnia a mezőnynek. A három komoly versenynapból a pénteki volt a leghosszabb, 12 db gyorsasági, 148 km hosszban várt a versenyzőpárosokra. Szombatra 132 km és 8db gyorsasági várt a mezőnyre, köztük a legendás Ouninpohjai szakasz. Vasárnapra mindössze ...

Tovább Szólj hozzá

2017. júl 24.

Kiss Norbi másodikként jön a Hungaroringre

írta: proflex
Kiss Norbi másodikként jön a Hungaroringre

A szezon előtt kitűzött célt már most sikerült megvalósítania a kétszeres gyorsasági kamionos Európa-bajnok Kiss Norbinak, a Tankpool24-Mercedes magyar pilótájának, aki az elmúlt hétvégén a négyből két futamot is megnyert a Slovakiaringen, s ezzel feljött az összetett második helyére.

kiss_norbi2.jpg

A 32 éves szombathelyi versenyző a két sikere mellett egyszer harmadik, egyszer pedig – egy utólagos 10 másodperces időbüntetés miatt – nyolcadik volt a sorozat szlovákiai állomásán. Kiss így 51 pontot szerzett a hétvégén, s 43 pontra csökkentette a lemaradását az összetettben vezető cseh Adam Lackóval szemben.

kiss_norbi.jpeg

„Az idény előtt azt a célt tűztük ki magunknak a csapattal, hogy a végére érjünk oda valahogy a második-harmadik helyre az ...

Tovább Szólj hozzá

2017. júl 18.

Benik Balázs : jöttem, láttam, majdnem győztem

írta: proflex
Benik Balázs : jöttem, láttam, majdnem győztem

Két hete volt a Magyar rally bajnokság, az ORB 5. futama a Veszprém rally. Itt hosszú kihagyás után ismét versenybe állt a háromszoros abszolút Magyar rally bajnok Benik Balázs egy Skoda Fabia R5-tel. Az ő sajtóanyagukat olvashatjátok.

duen_veszpremrallye2017_csn12.jpg

Második helyen fejezte be a 24. Veszprém Rallye-t a Benik –Rácz páros és ezzel a kicsit elferdített történelmi mondattal is zárhatta volna a nyolc év utáni visszatérését a háromszoros bajnok. Végig küzdöttek és közben végig mosolyogtak! A nagyon erős magyar bajnokság idei legnehezebb futamán alig több, mint 7 másodperccel maradtak le a dobogó legfelső fokáról, de így is bezsebelhették a versenyzőtársak és a szurkolók legnagyobb elismerését: végig taps kísérte a versenyzésüket!

A legnagyobb ...

Tovább Szólj hozzá

2017. júl 18.

34. He-Do Mátrai hegyiverseny, Parádsasvár

írta: proflex
34. He-Do Mátrai hegyiverseny, Parádsasvár

20170716_105435.jpg

Az elmúlt hétvégén rendezték a 34. He-Do Mátrai hegyiversenyt Parádsasváron a klasszikus hegyi pályán, a 24-es úton. A verseny főtámogatójának köszönhetően a tavalyi évben újra aszfaltozták az egész utat, kicserélték a szalagkorlátokat, kijavították a padkát. Így sok éves kényszerpihenőt követően 2016-ban ismét rendezhettek hegyiversenyt a Mátrában. 

20137858_1586614501390153_1698250711_o_1.jpg

A tavalyi rettenetes esős időjárás után idén szép napsütéses idő fogadta a versenyzőket és a nézőket egyaránt. A szervezők igazán kitettek magukért és a hungaroringi eseményekhez hasonlóan egy színvonalas családi programot varázsoltak a nem túl sok hellyel bíró parádsasvári rajt és depó terület környékén. Voltak mindenféle árusok, büfések, szimulátorok és ...

Tovább Szólj hozzá