Mads Ostberg marad a Citroen Racingnél
WRC 2018

mads.jpg

Miután a Citroen Racing a Szardínia rally előtt jó nagy vihart kavarva kirúgta Kris Meeke-et szabaddá vált az egyik Citroen C3 WRC. Craig Breen helye fix volt az év végéig, de így kellett egy másik versenyzőt találniuk. Valószínűleg nem gondolkoztak túl sokat mert az idén pár futamon már résztvevő norvég Mads Ostbergnek "adták" az autót. Ennek értelmében a Finn rallyn (július 26-29.), a Német rallyn (augusztus 16-19.), a Török rallyn (szeptember 13-16.), a Wales rallyn (október 4-7.) és az Ausztrál rallyn (15-18 november 15-18.) ő fogja dirigálni az üressé vált C3 WRC-t. A Spanyol futamra (október 25-28.) már az év elején megállapodott a csapat Sebastien Loeb-bel így ott ő megy majd az autóval. Neki a mexikói és a korzikai próbálkozás után ez lesz a szezon harmadik és egyben utolsó fellépése. A csapat főszponzorának a képviselője Khalid Al Qassimi Finnországban, Törökországban és Spanyolországban fog menni a hármas számú C3 WRC-vel.  

unnamed_15.jpg

Tehát a lényeg az, hogy Mads Ostberg idei három futamon mutatott teljesítménye alapján (meg lehet, hogy némi anyagi támogatásért cserébe) a csapat lehetőséget biztosít számára a szezon hátralévő versenyein, kivéve a fentebb már leírt Spanyol rallyt. Tudni kell azt is, hogy Ostberg 2014-ben és 2015-ben a Citroen versenyzője volt. Akkor többször is dobogóra tudott állni és volt több 4. illetve 5. helyezése is. Az a lényeg, hogy ha kiadja neki akkor tud gyorsan menni mindenhol, murván, havon és aszfalton is.

Szöveg: Tommy

Fotók: Citroen Racing, internet 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7814060699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása