Mortara és Paffett nyertek a Lausitzringen
DTM

szombat_3.jpg

Az elmúlt hétvégén zajlott a Német túraautó bajnokság, a DTM idei második fordulója a németországi Lausitzringen. 

szombat_1.jpg

Szombaton a 21 körös első versenyt az olasz Edoardo Mortara nyerte meg Mercedes-AMG C63 DTM-mel akinek ez volt a kilencedik DTM győzelme és első a Mercedes-AMG-vel. Itt második lett a BMW-vel versenyző Timo Glock míg a harmadik helyet a bajnokságban újonc Philipp Eng szerezte meg BMW-vel. 

szombat_2.jpg

Az első futamban volt egy jókora versenybaleset is minek következtében a regnáló bajnok René Rast Audija jópárszor a levegőbe emelkedett így hajtogatva autójából egy nagy rakás szemetet. Szerencsére és az autó biztonsági fejlettségének köszönhetően Rastnak nem lett semmi komoly baja, kicsit szédelgett mikor kiszállt a romból,de épp bőrrel megúszta a kalandot.

dtm-1526738610.jpg

Vasárnap a második 34 körös versenyt domináns vezetéssel Gary Paffett nyerte meg egy Mercedes-AMG fedélzetén. Neki ez volt a DTM karrierje 22. győzelme. Ő nyert már az idén futamot méghozzá a szezonnyitót így egyenlőre neki van egyedül két futamgyőzelme, bár a bajnokságot Timo Glock vezeti. Második lett a BMW-vel versenyző Marco Wittmann és harmadik helyre ért célba a Mercedes pilóta Pascal Wehrlein. 

dtm-1526738647.jpg

A következő versenyhétvége a Hungaroringen lesz június 1-3. között.

dtm-1526735671.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: www.dtm.com  

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1713993096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása