30. Oldtimer Messe Tulln

6.JPG

Az idén május 12.-13. között immár 30. alkalommal szervezik meg az ausztriai Tullnban az Oldtimer kiállítást és vásárt.

Ez egy igen pöpec és jó nagy területen megrendezett kiállítás és vásár, aminek nevéből is eredeztethetően látszik, hogy főleg a régi veteránkorú és youngtimer járművek seregszemléje és alkatrész börzéje. A rendezvény összesen 85.000m2-en zajlik, ebből 30.000m2 a kilenc csarnokban valamint 55.000m2 a mellettük lévő szabadterületen helyezkedik el. Az új 3-as számú csarnok 6.500m2 területű. Méretben nem egy Esseni Techno Classica de elérhető közelségben ez sok mindent überel. Laikusként és olyan emberként aki még  nem volt Tullnban vagy Essenben, ne adj isten Goodwooodban annak kielégítő élményt adhat a budapesti Oldtimer Kiállítás. Az előzőekben leírt három rendezvény bármelyikének megtekintése után viszont egy vicc az, amit itthon láthat az ember. És a három rendezvény közül Tulln a legkisebb, de ez is jóval túl tesz mindazon amit kishazánkban szervezni szoktak/tudnak. A kiállítás közelében 7.000db parkolóhely van ami soknak tűnhet, de valójában nem az. Igazából ez ami Tulln-nak a gyengéje. Ha nem időben érkezik az ember akkor bajban lehet a szabad parkolóhellyel kapcsolatban. Nem lehetetlen találni egyet, de jó esetben a környező lakóházak közötti utcákban kell szabad helyet találni, ami néha jó pár percbe bele telhet.

2_2.JPG

A kiállítás egésze alatt érezni lehet azt, hogy Ausztriában sokkal több pénz van a szakmára, sokkal régebb óta van divatja a veterán járművekkel való iparnak. A kiállított járművek sokszínűsége, árszintje, kategóriája valamint a kapcsolódó alkatrészes, bazáros kiegészítős ipar mind, mind sokkal fejlettebb és pénzesebb mint az itthon megszokottak. Persze nem rossz az, amit itthon a vasúttörténeti parkban minden évben összehoznak, de ezt és Tullnt nem lehet össze hasonlítani. Irgalmatlan mennyiségű alkatrészes, szerszámos cég valamint a legkülönfélébb ruházatokat forgalmazó vállalkozás, restaurátor cégek, könyv és újság kiadók/gyűjtők, modellautó kereskedők és ajándék árusok is részt vesznek a kétnapos rendezvényen. Az előbbiekből a javarésze az új dolgokkal foglalkozik de rajtuk kívül rengetegen vannak akik a bolhapiac jellegűen árulják a többé kevésbé használt portékáikat.   

4_1.JPG

A kiállítás területén sokféle vendéglátóhely is várja a látogatókat. Finom autentikus osztrák kolbászokat és wiener schnitzeleket lehet enni, burgonya salátával vagy savanyúkáposztával, hozzá megfelelőre hűtött sört lehet inni és mindezt le lehet folytatni egy jó bécsi kávéval és egy túrós vagy almás rétessel.   

5.JPG

A kiállításnak minden évben több évforduló adja meg a hangulatát. Az idén az alább felsoroltak lesznek a főbb csapásirányok.

80 éves a VW bogár

70 éves Jaguar XK széria

70 éves a Porsche

60 éves az MG-A Twin Cam

50 éves a Ford Capri

50 éves a Mercedes Benz - /8

50 éves az Opel GT

50 éves a Peugeot 504

45 éves a LEDL autómanufaktúra

25 éves a Peugeot 306

a Renault a 30-as években.

3_2.JPG 

A kiállítás hivatalos neve és címe,

30. Internationale Oldtimer Messe Tulln, Messegelände TULLN, 3430 Tulln

A rendezvény szombaton: 9.00 - 18.00 óra között, vasárnap pedig: 9.00 - 17.00 óra között várja a látogatókat. A belépőjegyek árai az alábbiak szerint alakulnak, felnőtteknek 14.- €-ba, a 6 és 15 év közötti ifjúságnak 5.- €-ba kerül, míg a 6 év alattiaknak ingyenes lesz.

kepkivagas_28.JPG

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.oldtimermesse.at/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5213883730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.05.01. 22:57:50

Hali, ti ki fogtok nézni?

Az osztrák Sniccel/burisaláta kombó tényleg remek dolog, de azért Essenel aligha lehet ezt egy napon említeni, főleg a gyári jelenlét hiányában.

Az évfordulós listát illetően: a Renault 30 az mi? Ők nem 120 évesek most?

proflex 2018.05.02. 09:32:00

@Ződ2000: Helló! Szeretnék menni de ha már ott vagyok az a biztos. Az elmúlt 3 évben mindig közbejött valami :-). A Renault dolgot javítottam, nem jól írtam. Nyilván nem egy Essen ez a buli de asszem nem is írtam ilyet :-).

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása