Isten éltesse sokáig Juha Kankkunent!

kkk.jpg

Ma van az 59. születésnapja a világ első négyszeres rally világbajnokának Juha Matti Pellervo Kankkunen-nek, röviden Juha Kankkunen-nek, még rövidebben KKK-nak. Gyári versenyzőként 1983 és 2002 között vett részt a rallye világbajnokságon, ez idő alatt 23 VB futamgyőzelmet és négy világbajnoki címet szerzett. Ő az egyetlen rallyversenyző aki „B” és „A” csoportos autóval is világbajnok tudott lenni, de ő az egyetlen rallyversenyző aki a címeit három különböző márkával szedte össze (Peugeot, Lancia, Toyota).

Rally világbajnoki címei mellett Kankkunen 1988-ban megnyerte a Dakar Ralit, valamint 1988-ban és 1991-ben a bajnokok tornáját a Race of Champions-t is. 2007 óta ő tartja az autóval jégen elért sebességrekordot, egy Bentley Continental GT-vel, (több mint 320km/ó).

Isten éltesse sokáig bajusz Urat, a születésnapja alkalmából pedig elevenítsük fel egyik emlékezetes interjújára amit legutolsó, 1999-es Finn rallyn elért VB futamgyőzelme után készítettek vele,

https://www.youtube.com/watch?v=eS0sT9P4ZQg.

Meg egy másik videó is, ami szintén a Finn rallyról származik, de még 1998-ból a Ford Escort WRC-vel,

https://www.youtube.com/watch?v=-YDTC1XfWiQ

Szöveg: Tommy

Fotó, videó: internet, www.youtube.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8013801236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása