Nagy Norbival támad a Zengő Motorsport

unnamed_1_4.jpg

Mai napon kiderült végre, hogy mi lesz idén a Zengő Motorsporttal. Év eleje óta rebesgetik, találgatják, hogy s mint merre, melyik bajnokságban folytatja tovább a Zengő Motorsport. Ma 11.00-kor nyilvánosságra hozták, hogy a csapattal a tavalyi évben az ETCC sorozatban egy Seat Leonnal ezüstérmet szerzett Nagy Norbert marad a Zengő Motorsportnál és az újonnan induló Oscaro WTCR – FIA World Touring Car Cup bajnokságban fognak indulni. Ígéretük szerint még a héten bemutatásra kerül a csapat másik versenyzőjének a neve is. 

unnamed_13.jpg

Sok találgatás, pletyka volt arról is, hogy ha és amennyiben folytatja valamelyik TCR sorozatban a Zengő Motorsport akkor milyen autóval vágnak neki az évnek. Most ez is letisztult, a legújabb fejlesztésű Seat Leon Cupra TCR-rel vágnak neki az évadnak. 

A 23 éves Nagy Norbert nagy reményekkel várja a szezonkezdetet, nagyon boldog, hogy egy olyan sorozatban versenyezhet ahol a túraautózás legendás versenyzői fognak rajthoz állni. Mindig is állította, hogy a TCR sorozat egy nagyon jó túraautós forma és most rendkívül boldog, hogy ezen sorozat legmagasabb, végül is világbajnoki szintjén bizonyíthatja tudását. Több pálya ismeretlen lesz neki, ezért a szezon első felében számít némi nehézségre. Eleinte a pontszerzés a fő célja de ha minden jól alakul részére akkor a szezon második felétől akár dobogóra is várja magát. Amit nagyon vár, hogy "birokra" kellhet Michelisz Norberttel aki ugyebár gyári versenyzőként egy Hyundai i30 N TCR-rel indul az olasz BRC Racing Team színeiben. Nagy Norbert elmondta, hogy Michelisz az egyik kedvenc versenyzője és nagyon kíváncsi, hogy mire lesz képes ellene. 

unnamed_2_3.jpg

Zengő Zoltán csapatfőnök elmondta, hogy nyolc év WTCC szereplés után maradnak a sportnál és nagyon elégedett, hogy indulni tudnak az új WTCR sorozatban. Büszke rá, hogy egyik versenyzője Nagy Norbert lesz mert ő egy jó versenyző és örül neki, hogy szerződést kötöttek. Lassan összeállnak a puzzle darabjai és kiderük ki lesz a csapat másik versenyzője, ezt még a héten be kívánják jelenteni.

Szöveg: Tommy

Fotó: WTCR Press

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8413782246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása