Visszatér a Skoda a WRC sorozatba?

sk_f_r5.jpg

Egy érdekes pletykára bukkantam valahol az interneten. Amely pletyka arról szól, hogy a Skoda visszatérne a rally világ csúcsára és ismét részt venne a WRC kategóriás megmérettetésben.

A cseh csapat, amely az idén egymás után harmadszorra gyűjtötte be WRC-2 bajnoki címet és ezzel nagyjából megmutatta a sportértékét, új ambíciók után nézne. Ezt Michal Hrabanek sportigazgató mondta el a 2018-as csapat sajtótájékoztatóján.

A Skoda Motorsport 2005 végén vonult ki a rally VB legmagasabb szintjéről és befejezte a WRC projektet. Ezután egy szűnni nem akaró sikerszéria vette kezdetét a regionális, a nemzeti és a WRC2 sorozatokban. Először a Skoda Fabia S2000 változatával majd az új kasztnis Fabia R5-ös verziójával.

skoda_fabia-wrc_r31.jpg

Ezután a siker széria után már nem igazán van hová fejlődniük, mit megnyerniük ezért a csapat a WRC-be való visszatérést fontolgatja, akár már 2019-től.

Még semmi konkrétum nem ismert, de a 2018-as szezonra alaposan felfrissítették a gyári versenyzőiket. Náluk fog versenyezni a fiatal Kalle Rovanperä, Ole Christian Veiby a már tapasztalt Pontus Tidemand és természetesen Jan Kopecky is.

Hát tudja a fene mi igaz ebből az egészből, de mindenesetre nagy királyság lenne még egy gyártó a WRC mezőnyében. Ráadásul házon belül a VW kivonult a WRC-ből és R5 projektbe kezd, ami a Skoda vadászmezeje a Skoda meg a WRC-n agyal ami pedig a VW sikerterepe volt négy éven keresztül. Mivel a két gyártó köztudomásúlag egy érdekkörbe tartozik ezért talán semmi sem lehetetlen…

fabia_s2000.jpg

Én bízom benne, hogy a Skoda visszatér a WRC-be! Ugyan annak idején a VB-n sem az Octavia WRC-vel sem a Fabia WRC-vel nem értek el eget rengető sikereket a nézők szerették ezeket az autókat. Hangosak voltak és a méretéből adódóan az Octavia igen látványos is volt!

Szöveg: Tommy

Fotók: internet   

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr313500971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása