Solberg visszatért, Ekström győzött és Szabó Krisztián a bajnok

press_2f2017_11_ger_atmosphere_28301_29.jpg

Az elmúlt hétvégén 25.000 néző előtt zajlott a rallycross világbajnokásg németországi fordulója az Esteringen. Ezt a svéd Mattias Ekström nyerte meg, ami egyben az idei negyedik döntőbeli győzelme volt. Ekström tavaly itt szerezte meg a világbajnoki címét és most is nagyon örült a győzelemnek. Roppant elégedett azzal is, hogy csapattársa Heikkinen lett a második ráadásul az Audi hazai futamán. Ekströmnek a bajnoki cím megvédése már elúszott, de a második hely még megszerezhető így ez a fő csapásvonal a szezonzáró fokvárosi futamon.

press_2f2017_11_ger_baumanis_28101_29.jpg

A Peugeot – Hansen csapattól Timmy Hansen lett a második Peugeot 208 WRX Supercar-ral míg Ekström csapattársa a finn Toomas –Topi- Heikkinen állhatott fel a dobogó legalsó fokára. Ezzel megszerezték az EKS csapat dupla dobogós végeredményét az Audi S1 EKS RX Quattro hazai viadalán. Heikkinen elmondta, hogy örül neki, hogy ilyen jó csapatban versenyezhet, de időbe tellett neki, hogy megszokja az autót és most boldog, hogy ismét dobogóra állhatott.  

press_2f2017_11_ger_jeanney_28101_29.jpg

Negyedik helyével talán a hétvége legnagyobb diadalát aratta a PSRX Volkswagen Sweden csapat norvég versenyzője Petter Solberg. Róla tudni illik, hogy két héttel ezelőtti rigai versenyen elszenvedett versenybalesetben eltört két bordája és a kulcs csontja. A kulcs csontját hétfőn műtötték ő pedig a hétvégén visszaült a 600 lóerős Supercarba, hogy harcoljon az év végi második helyezésért! Nyilvánvalóan nem normális, de ezért szeretjük őket! Az elődöntőt megnyerve jutott be a döntőbe, de ott időt vesztett miután kétszer is túl szélesre vette az első kanyart így csak a negyedik helyet tudta megszerezni. Solbergen a hétvégén különféle merevítők voltak, hogy a sérülései okozta fájdalmait csökkentsék illetve, hogy a további sérüléseket megelőzzék. Ennek ellenére egész hétvégén félt tőle nehogy valaki nekimenjen és súlyosbodjon az állapota. Ezt megúszta, de a győzelemért nem tudott harcolni viszont a bajnokságban megőrizte a második helyét.

press_2f2017_11_ger_solberg_28205_29.jpg

A finn Niclas Gronholm és a svéd Kevin Hansen az idén először jutottak döntőbe. Közülük Grönholm volt a szerencsésebb, mert az ötödik helyen ért célba, míg Hansen Peugeot 208-asának bal hátsó futóművében eltört az egyik lengőkar így jelentősen lelassult és az utolsó körben meg is forgott így ő lett a hatodik helyezett.  

Az idei világbajnok Johan Kristoffersson a szezon során először nem jutott be a döntőbe. A májusi Belga futam óta először a Hansen csapat embere Sebastien Loeb sem jutott be a döntőbe.

press_2f2017_11_ger_atmosphere_28102_29.jpg

Lukács „Csucsu” Kornélnak sajnos nem volt szerencséje, mert a Q3-ban Timo Scheider szépen kitolta őt a pályáról minek köszönhetően még a pálya melletti palánknak is nekicsúszott a zöld KIA Rio RX Supercar. Ezzel véget is ért Csucsu hétvégi szereplése.

press_2f2017_11_ger_lukas_28101_29.jpg

Ez a hétvége volt az FIA rallycross EB Super 1600-as kategóriájának utolsó állomása is. Ezt a versenyt és ezzel együtt a bajnokságot is Szabó Krisztián nyerte, meg aki ezzel megvédte a bajnoki címét, nagy gratula neki!  

press_2f2017_11_ger_szabo_28301_29.jpg

A lett Artis Baumanis a harmadik helyen végzett a versenyen, a bajnokságot a második helyen fejezte be. Eközben Jussi-Petteri Leppihalme lett a verseny második helyezettje, a bajnokságban pedig a harmadik helyen végzett.  

A norvég Lars-Oivind Enerberg lett a 2017. évi TouringCar Bajnok miközben Anders Braten és Philip Gehrman végeztek a bajnokság második és harmadik helyén. A német TouringCar bajnoki futamban az elmúlt évi bajnok Ben-Philip Gundersen győzött, míg David Nordgard a második és Anders Braten lett a harmadik.

press_2f2017_11_ger_podium_28303_29.jpg

A szezon utolsó fordulója a Dél Afrikában, Fokvárosban lesz a Killarney International Raceway-en, November 10-12. között.

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.fiaworldrallycross.com/

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9212923797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása