Hungaroring Classic 2017

hc_logo.jpg

Nyolc nap múlva kezdődik a hazánkba első alkalommal látogató autóverseny sorozat, ami a Hungaroring Classic nevet kapta. Amint azt (akár innen akár más felületről) sokan tudják ezen a hétvégén a ’50-es, ’60-as, ’70-es és ’80-as években vagy ezeknél még régebbi versenyautókkal lehet rajthoz állni. A szervezők éppen ezért minden látogatót arra kérnek, hogy amennyiben módjukban áll korhű, az ’50-es, ’60-as, ’70-es és ’80-as éveknek megfelelő ruházatban jelenjenek meg. Nem kötelező a dress code de jópofa kezdeményezés.

A hivatalos honlapon közzétettek újabb anyagokat, azt alább olvashatjátok.

Noha a Hungaroring Classicon alapvetően gyerekkorunk autós kártyáinak „főszereplői” elevenednek meg a szemünk előtt, s a hatvanas, hetvenes évek versenyautói közül Ferrarikat, Lolákat, McLareneket és Porschékat láthatunk száguldás közben, mivel a versenyt először rendezik meg Közép-Európában, kihagyhatatlan ziccer volt, hogy írjanak ki egy-egy futamot a Trabantok, és az ex-KGST-országok autói számára.

Így született meg a Central European Trophy ötlete.

A gondolatot tett követte, s a szeptember 29. és október 1. között tartandó Hungaroring Classic autóversenynek immár része a fentebb említett viadal – vasárnap 9.00 és 17.10 órakor rendeznek egy-egy húszperces versenyfutamot (amelyeket pénteken és szombaton edzések előznek meg a mogyoródi versenypályán).

A résztvevőknek természetesen rendelkezniük kell nemzeti vagy nemzetközi versenyző licenccel, és persze kell egy versenyautó.

b.JPG

S hogy milyen?

A Trabant Trophy lényegét nyilván senkinek sem kell magyarázni, ebben a futamban Trabantok vesznek részt, a másik két kategóriában pedig az 1987 előtt gyártott kelet-európai (ex-KGST) autókat értékelik 1400 köbcenti fölött és alatt.

A Central European Trophy mezőnye rendhagyó módon, speciális, sorról-sorra indított állórajttal kezdődik, s az értékelésnél a különböző csoportokba sorolt versenyzők legjobb köridőit veszik figyelembe.

A győztesek serleggel és pénzdíjjal gazdagodnak: az első helyezett 150, a második 100, a harmadik 50 eurót vihet haza.

a.JPG

A Hungaroring Classic autóversenyt, amelyben a hatvanas, hetvenes évek legendás autócsodáit láthatjuk száguldás közben a mogyoródi Formula–1-es pálya aszfaltján, első alkalommal rendezik meg Közép-Európában.

A rendezők természetesen azt szeretnék, ha minél többen láthatnák a helyszínen ezeket a gyönyörű Ferrarikat, Lolákat, McLareneket, Porschékat és Maseratikat – hogy csak néhányat említsünk a résztvevő márkák közül –, de azoknak sem maradnak le az élményről, akik esetleg nem tudnak eljönni a Hungaroringre, hiszen az M4 csatorna beszámol az eseményekről.

Szeptember 30-án, szombaton 12.15 órától, a Malajziai Nagydíj időmérő edzése után, október 1-jén pedig 11.54 órától, a Malajziai Nagydíj leintése után láthatják a nézők a Hungaroring Classic eseményeit.

A hétvége versenyeiről és az időtervről a hivatalos oldalon lehet információkat találni, http://hungaroringclassic.com/hu/race.

Szöveg: Tommy, http://hungaroringclassic.com/

Fotók: http://hungaroringclassic.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1712883410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása