Loeb, Ogier, Meeke, Biasion, Blomqvist és Longhi a Rallylegenden

meeke_1.jpgKezdenek össze állni a nagy októberi San Marinói rally bulinak, a 15. Rallyelegendnek a puzzle darabjai. A puzzle darabjai, ahogy az elmúlt években mindig, most is felejthetetlen rally show-t ígérnek mindenkinek.  

A Rallylegend futamok előtt mindig nagy izgalommal várja mindenki a nevezési lista nyilvánosságra hozatalát. Nincs máshogy ez az idén sem, de a komplett listára október 6-ig várni kell a nevezés szeptember 28-án zárul.

Hogy a rajongókat felcsigázzák pár nevet a mai napon nyilvánosságra hozott az esemény sajtóirodája. Ezek szerint a 15. Rallylegenden rajthoz áll a Citroen Racing jelenlegi pilótája Kris Meeke egy Citroen Xsara WRC-vel. Vele egy kategóriában láthatjuk majd az olasz rallybajnok Piero Longhi-t egy Toyota Corolla WRC-vel, ők ketten a WRC-KIT kategóriában fognak indulni. A többszörös olasz és Európa historic rally bajnok “Lucky” Battistolli és a négyszeres Gr.N-es rally világbajnok uruguayi Gustavo Trelles is ismét rajthoz állnak, mindketten Lancia Delta Integrale-lal.

longhi.jpg

Egy másik híresség egy igazi közönség kedvenc, az észak ír Frank Kelly először teszi tiszteletét San Marinóban a Rallylegenden, és ahogy a videóit elnézem nem lesz vele baj! Ő egy Ford Escort MK2-vel fogja riogatni az ellenfeleit.

A Legend Stars mezőnyben ismét eljön 1984 rally világbajnoka a svéd, az igazi Stig, azaz Stig Blomqvist aki egykori munkaeszközével egy Audi Quattro S1-gyel mutatja meg mire emlékszik még aktív pályafutásából.

És ez még csak a kezdet..

Az idei “Colin McRae Tribute” parádéra meghívták az összes élő rallyvilágbajnokot. Közülük a kilencszeres bajnok Sebastien Loeb egy Citroen C4 WRC-vel, míg a négyszeres bajnok Sebastien Ogier egy Volkswagen Polo R WRC-vel áll rajtvonalra a vasárnapi parádén. Ogiert aki jelenleg az M-Sport versenyzője és egy Ford Fiesta WRC-vel vezeti a rally VB-t úgy kérték ki Malcolm Wilson csapatfőnöktől, aki természetesen elengedte Ogiert egy kis bohóckodásra.

És persze nem hiányozhat majd Olaszország nemzeti büszkesége a kétszeres rally világbajnok Miki Biasion sem, aki jó szokásához híven ismét Lancia Delta Integrale-lal áll rajthoz.

lancia_037.jpg

A verseny egyik főszponzora a 130 éves Eberhard&Co óragyár aki már több éve partnere a Rallylegendnek.

Belépőjegyek elővételben már kaphatóak.

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.rallylegend.com/en/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3512869386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása