McRae a rallycross VB-n

55e69c27-db50-4482-8d2d-065968c23da0.jpg

A brit Alister McRae, a néhai Colin McRae öccse fogja vezetni a LOCO Energy csapat VW Polo RX Supercar-ját az FIA rallycross világbajnoki sorozat hátralévő négy futamán. Alister McRae  Guy Wilks helyét foglalja el az autóban, akivel elváltak a csapat útjai.  Az első verseny Franciaországban lesz Loheac-ban, szeptember 1-3. között.

A skót McRae aki jelenleg az ausztráliai Perth-ben él igen gazdag rallys múlttal rendelkezik. Több mint 75 WRC futamon indult a Subaru, a Hyundai és a Mitsubishi gyári versenyzőjeként. Versenyzett a Kínai rally bajnokságban és indult a Dakar rallyn is illetve 2011-ben megnyerte az Ázsia Pacific rally bajnokságot (APRC).

"Remek lehetőséget kaptam a Loco Energy Drink csapattól, hogy vezethetem a VW Polo RX Supercar-t Franciaországban" - magyarázta McRae. "A rallycross VB sorozaton nagyon komoly versenyek vannak és ezen a hétvégén fogok átesni a tűzkeresztségen, hiszen korábban nem versenyeztem a rallycross szakágban, de nagyon várom már. Nagyon izgatott vagyok, hogy Loheac-ban, hogy fogok szerepelni és az a hétvége biztos, hogy a tanulásról fog szólni, de alig várom már, hogy elinduljak”.

Guy Wilks aki az évad előző nyolc rallycross VB fordulójában versenyzett, elmondta, hogy Kanadában döntötték el a LOCO-val, hogy elhagyja a csapatot. Reméli, hogy hamarosan vissza fog térni a rallycross VB-re és a legjobbakat kívánja Alisternek aki Wilks szerint egy nagy tehetség így kíváncsian várja, hogyan fog helytállni a sorozatban. Wilks köszönetét fejezte ki a LOCO csapat tagjainak, akik hozzájárultak eddigi versenyzéséhez.

A Loheac-i hétvége után McRae-re a következő helyszíneken vár kemény megmérettetés, Lettországban szeptember 15-17. között, Németországban szeptember 29. – október 01. között és a szezonzáró Dél Afrikában november 17-19. között.

Szöveg: Tommy

Fotó: http://www.fiaworldrallycross.com/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3112778000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása