Az összes rally világbajnok San Marinóba látogat

Bevett szokás, hogy a San Marinóban rendezett Rallyegenden a versenyen kívül mindig megemlékeznek valamilyen a rallysporthoz köthető dologról, évfordulóról.  

Az idei immár 15. Rallyegend, San Marinóban 1995 rally világbajnokáról, a tíz éve elhunyt  skót Colin McRae-ről fog szólni. Ahhoz, hogy a megemlékezésnek hangsúlyt adjanak az élő rally világbajnokok közül október 21-22. között San Marinóban lesz Walter Röhrl, Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Stig Blomqvist, Timo Salonen, Juha Kankkunen, Miki Biasion, Didier Auriol, Tommi Makinen, Marcus Grönholm, Petter Solberg, Sebastien Loeb és Sebastien Ogier. Sandro Munari és Markku Alen szintén jelen lesznek, ők nem FIA világbajnokok, hanem a világbajnokság elődjének tekinthető FIA Driver Cup 1977-es és 1978-as bajnokai. Az FIA rally VB sorozatát hivatalosan 1979 óta írják ki, az első világbajnok Björn Waldegard volt, de ő már sajnos a túlvilágon csapatja.

A világbajnokok közül nem lehet köztünk a 2001-es év győztese a fiatalon elhunyt brit Richard Burns sem de mindegyikőjük egykori navigátora ellátogat az idén San Marinóba. Így találkozhatunk majd Hans Thorszelius-szal aki Waldegard spanja volt és Robert Reid-del aki Burns oldalán lett világbajnok. És ha már Colin McRae-ről szól a hétvége természetesen a Rallylegenden lesz Derek Ringer akivel bajnokká váltak és későbbi navigátora Nicky Grist is tiszteletét teszi.

A Rallylegend rendezője Vito Piarulli elmondta, hogy egy nagy megemlékezést akartak szánni Colin emlékének ezért szervezték össze a rally sport színe javát. Olvasni is döbbenet egymás mellett ezeket a neveket, azt pedig végképp nehéz elképzelni, hogy két napig gyakorlatilag egy helyen lesznek mindannyian és lehet velük élőben találkozni.

A sztárok összetrombitálásában nagy szerepe volt a Rallylegend arcának, nagykövetének Luis Moyának is. Ő hívott fel mindenkit és gyakorlatilag mindenki rögtön igent mondott neki.

A verseny hétvégén a szombati sajtó tájékoztató után a neves meghívottak a média és a  nézők rendelkezésére állnak majd. Vasárnap pedig a versenyközponthoz közeli The Legend nevezetű gyorsaságin fognak parádézni, mindenki azzal (vagy hasonlóval) az autóval, amivel világbajnok lett! Egyedülálló és felejthetetlen szórakozás lesz ez, amely biztos, hogy örök emlék marad a nézők emlékezetében. Olyan esemény lesz ez, ami csak a Rallylegenden fordul elő!

Paolo Valli a Rallyelegend egyik szervezője elmondta: „Nagyszerű ötletekkel és kezdeményezésekkel megváltozik a verseny bonyolítása az eddigiekhez képest. Az, hogy ebben az évben az összes világbajnok pilóta San Marinóban lesz egyedülálló dolog az egész világon. Ez pedig további dicsőséget ad ennek a rendkívüli versenynek.”

Feledhetetlen pillanata lesz a hétvégének mikor vasárnap a The Legend-en Colin McRae egykori összes versenyautóját felvonultatják. A felvonulást az öccse Alister McRae fogja kezdeni és Derek Ringer fog neki navigálni.

Colin McRae 2007 szeptemberében, 39 éves korában halt meg egy helikopter balesetben. Pályafutása során 146 rally VB futamon indult, 25 versenyt nyert meg és 1995-ben megnyerte a rally VB-t egy A csoportos Subaru Impreza 555-tel. 1996-ban, 1997-ben és 2001-ben a második helyen végzett a rally VB-n.  

mcraetributeuk.jpg

Szöveg: Tommy

Fotó: http://www.rallylegend.com/it/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3212465399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása