A123 Teszt Rallye, Beszámoló - Ollé Sasa- Tóth Zsolt

SASA R5 Motorsport

Skoda Fabia R5

Első szárnycsapások

Sokszor hallottuk az elmúlt év folyamán, hogy Ollé Sasa utolsó versenyét teljesíti a Ford Fiesta S2000-rel, ez végül a Mikulás Rallye-n jött el, de ami késik nem múlik és végre megérkezett a Skoda Fabia R5. Első versenykilométerein pedig nem okozott számára csalódást, sőt…

imgl1696.JPG

Ollé Sasa- Tóth Zsolt: „Pár hete nagy örömünkre végre megérkezett az autó, azonban a korábban benevezett versenyünkre mégsem tudtunk elmenni. Nem volt jó az üléspozíció, sem a kormánymagasság, ami a Skodánál homológ, így várnunk kellett mire megérkezett az átalakítószett.

Nagyon kellemes csalódás volt az autó, hihetetlen élmény!

Mindig emlegettem, hogy számomra az extrém időjárás ideális, most kevésbé örültünk neki, azonban itt is jelesre vizsgázott. Rögtön esős körülmények között kezdtünk, ahol nagyon kezelhető a Skoda, sokkal jobban, mint a Ford. Orfűn versenytempóban mentünk, így nemcsak érzésre, hanem stopperre is jónak bizonyult. Ranga Petiékhez tudtuk mérni magunkat, hiszen azonos autóban ülünk, és csupán néhány másodperc volt a különbség. Tökéletes teszt volt az idénynyitó miskolci viadalra, ahol a futóműbeállításokat is próbálgattuk. A gyár nagyon korrekt, nagyon jó beállításokat adott a különböző szituációkra, így minimális dolgokat kell finomítanunk. Nagyon jól kezelhető, versenyzőbarát az autó, ami kitűnően tolerálja „a helyzeteket”. Már-már az a félelmetes, hogy nem tudjuk, nem érezzük azokat a határokat, amelyeket még elbír, ezt csak az idő, és a megtett kilométerek mutatják meg. Szeretnénk az első-ötben végezni, amelyre ez az autó végre képes, sokkal erősebb, mint a Fiesta, bármilyen fordulaton van benne erő és nyomaték. Meglepő volt, hogy annyira jó autó és annyira kézre áll, hogy már két kör után azt éreztem, mintha mindig ebben ültem volna…

Végre újra bizakodva várjuk a szezont, nagyon kellett már ez a „vérfrissítés”, amellyel remélem a szurkolóinknak is nagy örömet szerzünk!”

imgl1722.JPG

Szöveg: SASA R5 Motorsport

Fotók: Csatos István

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5312368807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása