Lukács "Csucsu" Kornél a rallycross VB-n folytatja!!!

Az idei rallycross VB-re beérkezett szépszámú nevezések után ma nyilvánosságra került a magyar szempontból eddig legjobb hír.

csucsuek.jpg

Ez pedig nem más mint, hogy Lukács „Csucsu” Kornél teljes szezont megy  a 12 hétvégés FIA rallycross világbajnoki szezonban! Csucsu egy magyar - olasz csapat színeiben nevezett be a bajnokságba. Az RX Team Hungary néven alakult csapatban a magyar Lukács „Csucsu” Kornélon kívül a rali VB egykori gyári versenyzője, a közönség kedvenc olasz Gigi Galli írt alá szerződést még a múlt hét pénteken. Versenyautójuk a Kia Rio RX Supercar lesz, amit az olasz Danisi Engineering cég fejlesztett ki. A rallycross VB-n olyan nevek ellen kell csatázniuk mint Andreas Bakkerud és Ken Block (Ford), Petter Solberg és Johann Kristoffersson (VW), Sébastien Loeb (Peugeot) vagy a tavalyi világbajnok Mattias Ekström (Audi) valamint a többi roppant tapasztalt és motivált versenyző.

Az idén alakult RX Team Hungary-ben Cselényi Balázs a csapat sportszakmai vezetője, a gyorsasági motorsportból ismerős Stefano Favaro a csapat menedzsere és Gigi Galli a másik versenyző illetve a csapatvezető.

Autójukat a Kia Rio RX-et a Rallycross Supercar szabályai szerint építették. Motorja 2.0 literes turbós, kb. 600 lóerős és 800 Nm a forgatónyomatéka, a váltó öt sebességes szekvenciális kivitelű az erőátvitel természetesen négykerék-meghajtású.

Lukács „Csucsu” Kornél 1991-ben született, 2006-ban kezdte pályafutását a rallye szakágban majd 2015-ben váltott a rallycrossra. 2016-ban már egy Supercarral indult az EB sorozatban ahol már az első fordulón bizonyított, ahol pontszerző helyen végzett a Supercar kategóriában, ami akkor a sportág legjobb magyar eredményének számított.  

Csucsuék 2016-ban határozták el, hogy az idei céljuk a világbajnokság. Több versenyre is elutaztak, hogy csapatokkal tárgyaljanak a lehetséges együttműködés feltételeiről. Végül Lettországban találkoztak a rallye-ból jól ismert Gigi Gallival. A vele történt megbeszélés után következett egy teszt, majd az idén februárban már alá is írták a szerződést.

Csucsu elmondta, “A lettországi versenyen beszéltünk Gigivel, aki számomra az első perctől kezdve nagyon szimpatikussá vált közvetlenségével. A szavaimat csak keresve találtam meg vele szemben, hihetetlennek éreztem, hogy akit kisgyerekként csodáltam, most potenciális tárgyaló félként ül velem szemben.”

Gigi Galli örül fiatal csapattársának - “Büszke vagyok rá, hogy Kornél a csapattársam lesz. Az ő motivációja és elkötelezettsége lenyűgözött engem az első pillanattól fogva, ahogy találkoztunk a pályán. Személyisége számomra és az egész csapat számára is nagyon motiváló lesz, annak érdekében, hogy a legjobbat nyújtsuk.”

A World RX azaz a rallycross VB magyar rajongóinak örömére a teljes világbajnoki sorozatot és a még több magyar résztvevővel induló Európa-bajnokságot is élőben közvetíti a SpílerTV.

A világbajnoki szezon első verseny hétvégéje március 31 - április 2. között lesz Barcelónában.  

Szöveg: Tommy

Fotó: Internet

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr2012298051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása