Újabb nevezők az idei rallycross VB-re

Újabb egész szezonos csapatok illetve versenyzők jelentkeztek be az idei rallycross VB sorozatba.

fordok_4.jpg

Az egyik csapat teljesen új a nevük STARD, a versenyzőik viszont tapasztaltnak mondhatóak, Janis Baumanis Lettországból és az Orosz (Tatár) Timur Timerzyanov. Tavaly mindketten az MJP csapat színeiben indultak Ford Fiesta RXS Supercar-ral. Ilyen autókkal fognak támadni az idén is, amiket viszont az osztrák ex WRC versenyző Manfred Stohl csapata a Stohl Racing fog üzemeltetni. Az autókat a tél folyamán teljesen felújították, és amit lehetett fejlesztettek rajtuk.

fordok_1.jpg

A 24 éves Baumanis elmondta, hogy ez egy nagyszerű dolog, hogy ismét egy Supercar-ral vehet részt a VB szezonban és nagyszerű, hogy ebben a Stohl Racing az együttműködő partnerük. Ennek a szerződésnek az aláírásával visszatértünk a kezdetekhez és nagy tervekkel felkészülten várjuk a 2017-es szezont.

fordok_2.jpg

A kétszeres FIA Rallycross Európa bajnok Timerzyanov elmondta, biztos benne, hogy a sokat látott és tapasztalt Stohl Racing egy jó autót fog adni neki. Ehhez adja hozzá tapasztalatait a STARD cég, aki részt vett az autó fejlesztésében is. Nagyon várja már a remélhetőleg sikeres 2017-es szezont.

fordok_3.jpg

A csapatfőnök Stohl elmondta, 2015-ben részt vett a sorozatban, aminek hamar nagy rajongója lett de mint csapat tulajdonos hamar meglátta a sportban az üzleti lehetőséget is. A rallycross minden versenyzőnek nagyszerű versenyzési lehetőséget biztosít, legyen az ember pálya vagy off road versenyző. Baumanis és Timerzyanov két Ford Fiesta RXS Evo 3-ja még 2015-ben épült, amiket a 2016-os szezonra átépítettek és most a 2017-es szezonra teljesen felújítottak.

A másik hír, hogy a kétszeres Angol Rally bajnok és ex WRC versenyző brit Guy Wilks teljes rallycross VB szezont fog futni. Autója az a Volkswagen RX Polo Supercar amivel Johan Kristoffersson szerepelt a 2016-os szezonban.

wilks_2.jpg

A 36 éves angol Wilksnek van tapasztalata a sportágban, mert 2015-ben és 2016-ban indult a Lydden Hill-i, a Francia, a Barcelonai és a Lett rallycross VB futamon is.  

wilks_1.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.fiaworldrallycross.com/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8512282449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása