A Hansen és az EKS is három autóval indul a rallycross VB-n!

A rallycross VB rajongóinak két nagyszerű hír is napvilágra került a mai napon. Először a Hansen Team jelentette be, hogy a 2017-es szezonban három autót indítanak, majd nemrég kiderült, hogy az EKS Motorsport is három autóval száll csatába az idei futamokon.

image-70a5c9ee17de8bd38672a95a15f0835d-v.jpg

A svéd bázisú Team Peugeot-Hansen - melynek a 14 szeres Európa Bajnok Kenneth Hansen a csapatfőnöke - három Peugeot 208 WRX Supercarral vág neki a csúcskategória bajnokságának. Idén ismét náluk versenyzik a 9 szeres rally világbajnok Sebastien Loeb valamint Hansen két fia Timmy és Kevin fogják hajtani a versenyautókat. A tavalyi évben két győzelmet szereztek a csapat versenyzői, Timmy Hansen Kanadában míg Loeb Lettországban győzött.

Timmy Hansen tavaly is Loeb csapattársa volt a VB sorozatban, míg Kevin az EB sorozatban versengett, amit meg is nyert és most a sportág csúcs szériájában bizonyíthatja rátermettségét. A Hansen csapatnál elmondták, hogy a téli szünet alatt alaposan áttervezték és tovább fejlesztették a Peugeot 208 WRX Supercart így nagy lelkesedéssel várják az első versenyhétvégét.

hansen.jpg

A nap másik nagy híre, hogy a tavalyi rallycross világbajnok Mattias Ekström által alapított és csapatfőnökölt EKS Motorsport is három autót indít az idei világbajnoki szezonban. Ennek értelmében Mattias Ekström, Topi Heikkinen és új fiúként a lett Reinis Nitiss fogják dirigálni az Audi S1 EKS RX quattro Supercarokat.

Reinis Nitiss 2013-ban megnyerte a rallycross Európa bajnokság Super1600 kategóriáját. Egy évvel később az akkor 18 éves Nittis Norvégiában megnyerte első rallycross VB döntőjét a Supercar kategóriában. Az idei évben mind a 12 versenyhétvégén rajthoz fog állni az immár gyári támogatású EKS Motorsport harmadik Audi S1 EKS RX quattro Supercarjával és a pilóták bajnoki pontjaiért fog küzdeni.

Nittis elmondta, hogy minden versenyzőnek az az álma, hogy egy világbajnok csapathoz csatlakozhasson. Ez egy egyedülálló lehetőség neki és rendkívül boldog, hogy az EKS Motorsport bízik benne.

nittis.jpg

A csapatfőnök Mattias Ekström elmondta, hogy az Audi Sporttal együtt kőkeményen dolgoztak azon, hogy az idei szezonban három autót indíthassanak a VB-n és nagyon boldogok, hogy ez most sikerülhet. Reinis egy nagyon erős versenyző, ugyan még csak 21 éves, de nagyon sok tapasztalata van a rallycross szakágban.

A szezon első versenyhétvégéje a Barcelonai lesz április 1-2. között ahol a folyamatosan érkező jó hírek hallatán biztos, hogy kőkemény csatáknak lehetünk majd szem és fültanúi.

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.fiaworldrallycross.com/  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7212276251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása