Francia versenyzővel erősít a Zengő Motorsport

Tegnapi napon bejelentette a Zengő Motorsport csapat, hogy fennállásuk során először, 2017-ben egy külföldi versenyző is az ő színeikben indul a túraautó világbajnokságon, a WTCC-ben. 

wtcc_zengo_motorsport_action_image.jpg

Az francia srác neve Aurélien Panis, akinek neve egyenlőre főleg onnan ismerős, hogy az egykori F1 pilóta Olivier Panis fia. 

A 22 éves Aurélien eddig főleg együléses formula versenyautókkal nyomult, két futamgyőzelmet szerzett a Formula V8 3.5 Series-ben ahol tavaly a bajnokság ötödik helyén végzett. Elmondta, hogy nagyon büszke rá, hogy egy ilyen erős nemzetközi bajnokságban szerepelhet és ez egy nagy lépés a karrierje során. Sok sikeres és tapasztalt versenyző van a sorozatban ami nagyon izgalmas és nehéz feladat el állítja őt. Büszke rá, hogy egy olyan neves csapatnál versenyezhet mint a Zengő Motorsport akik több futamgyőzelemmel is büszkélkedhetnek illetve megtisztelve érzi magát, hogy csatlakozhatott a Honda Racing családjához.  

aurelien_panis_portrait.jpg

Panis 2011-ben a Francia Formula 4-ben versenyzett mielőtt feljebb lépett volna a Formula Renault 2.0-ba. 

A Zengő Motorsport Panis autójához meg fogja kapni az összes 2017-es fejlesztést melynek köszönhetően egy teljesen versenyképes TC1 kategóriás Honda Civic-kel állhatnak csatasorba a 2017-es idényben. Az első közös fellépésük a WTCC kollektív tesztjén lesz márciusban Monzában.

A Zengő Motorsport hamarosan bejelenti a második versenyzőjét is aki remélhetőleg egy magyar pilóta lesz.

wtcc_zengo_motorsport_image.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.fiawtcc.com/ 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr412174062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása