Gyári Audi támogatással indul Ekström a ralikrossz VB-n

A múlt héten jelentették be, hogy a ralikrossz világbajnokság regnáló bajnoka a svéd Mattias Ekström gyári Audi támogatással indul az sportág idei 12 futamos világbajnoki szezonjában.

7c68036f-ec51-4d33-b8fc-88a0a91757d8.jpg

Az EKS Motorsport eddig is hozzáfért az Audi Sport bizonyos dolgaihoz, de az idéntől kezdve teljes gyári támogatást fognak élvezni. Az Audi Motorsport vezetője Dieter Gass elmondta, hogy az egyre erősödő bajnokságban az EKS csapatnak egyre nehezebb lesz megtartani a bajnoki címét ezért az idei évtől teljes mellszélességgel melléjük állnak és ezzel megerősítik elkötelezettségüket a sportág irányába.  

Ekström elmondta, hogy három éve mikor beszálltak a sorozatba mindvégig az volt a céljuk bajnokok lehessenek. Miután ez sikerült nekik az Audi gyári támogatás a volt a másik nagy álmuk annak érdekében, hogy megőrizzék pozíciójukat, és most ez is összejött nekik. Az elmúlt években rengeteg tapasztalatra tettek szert, de világos volt számukra, hogy ezt a sikersorozatot csak gyári támogatással tudják fenntartani és most, hogy ez összejött nagyon boldogok lettek. Ekström meg van róla győződve, hogy a ralikrossz szakág nagy jövő előtt áll.

press_2f2016_12_arg_ekstrom_28120_29_1.jpg

A bejelentés egy héttel azután történt, hogy Petter Solberg csapata nyilvánosságra hozta a VW Motorsporttal történt gyári támogatású együttműködését.

A bajnokság első Barcelonai fordulója április 01-02. között kerül megrendezésre.

Szöveg: Tommy

Fotó: http://www.fiaworldrallycross.com/   

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7712150571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása